0 oy
226 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (53 puan) tarafından
Kahvaltısina üç dört tane koysam süt ve süt ürünleri 15 gün kullanma dedi doktor napıyim cok az. Miktar da süt varmış içinde 

9 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Bütün yorumlara karşı çıkıp vermeye devam edecekseniz vereyim mi diye neden soruyosunuz o zaman. Verin sizin bebeğiniz kim karışabilir sağlığından da siz sorumlusunuz bu kadar basit . 
-Reklam-
+1 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Bunun azı çoğu yok alerji alerjidir kaldı ki bu kadar sağlıksız bir şeyi ısrarla vermek için uğraşmayın 
(53 puan) tarafından
Sizin gibi düşünmüyorum çocuğumda aksi durum olmadığı için veriyorum sadece doktor bi müddet süt ve süt ürünleri kesmem gerektgini söyledi belki alerjisi sütten değil başka biseyden olabilir diye ve ben shan çok afalladjm çünkü önceden herşeyi yediriodim ama simdi herşeyi düşünerek vermek benide etkiledi
Profil image (4,553 puan) tarafından
Pardon ama neden sordunuz o zaman vereyim mi diye? Siz zaten vermeye dünden razisiniz burada kendinize destek mi arıyorsunuz anlamadım. Marifet gibi eskiler şöyle böyle demek kolay ama bir bakın araştırın eskiden ne kadar çok bebek ölümü vardı eskiden bu tür şeylerle mecburiyetten büyüyen şimdiki nesilin hali ortada gençler hep mide bağırsak hastalıkları ile şeker hastalıkları ile obezite ile savaşıyor briaz araştırırsanız bunların temelinde ta anne karnında başlayan yanlış beslenme olduğunu görürsünüz.
(53 puan) tarafından
Allah'a şükür hiç öyle olmadi kökümzden bu yana annelerimizin bizi büyüttüğü sekilde büyüten çok kisi gördüm elhamdülillah cokda sağlıklı ve güzel durumdalar aksina şimdiki nesil obezite ve diyabetle savaşıyor neden çünkü herseyin en iyisini yiyolar en iyisini giyolar ve bi o kadar da hain vefasiz oluyolar biraz akışını birakmali insan ay onu yedirirsem bişey olur diye düşünmekten çocukları kendi ellerimizle doyumsjz yapıyoruz evet kendime destek arıyorum sonuçta ben çocuğumu zehirlemek isteyen bir anneyim tövbe estağfurullah:) çok değişik yani bebe bisküvisi yiyipte ölen çocuk duymadım veya bebe bisküvisi yiyipte çok acilllik olan çocuk duymadim ayrıca ben kendim çok sağlıklı beslenen biri değilim ailemde öyle ama bir çok sağlıklı beslenen kişilerden daha sağlıklıyiz elhamdülillah  bence fikrinizi bu konuda kendinize saklayın teşekkür
Profil image (4,553 puan) tarafından
Ben zaten direkt bisküvi yerse ölür demedim ama farz edin ki bebeğiniz şeker hastası sadece 1 tanecik biskuvide kaç adet şeker olduğunu biliyor musunuz? 3 5 bisküvi ile şeker hastası bir bebek komaya girebilir yani hastahanelik olur ve ölebilir ihtimallerden bahsettim ama boşa sizin gibi birine laf anlatmaya çalışmak gereksiz zaten bu yüzden artık muhatabım değilsiniz
0 oy
tarafından
Süt var evet alerji yapıyor cnm. 
0 oy
(9,107 puan) tarafından
Süt tozu var içinde ayrıca alerji olmasa bile vermeyin. Evde yapabilirsiniz tarifler var internette. 
(53 puan) tarafından
Bişey olmaz Allah'ın izniyle eskiden annem ve çevremdekiler hep o şekilde büyütmüş bizj eskiden kimin gücü yetiyodu
(62 puan) tarafından
Bu birşey olmaz mantığını anlamıyorum. Kayınvalidem bebeğimi yıkarken birsürü su yutturdu anne su yutuyor çocuk dedikçe birşey olmaz dedi durdu. Sonuç amip kapan 40 günlük bir bebek 2 ay uğraştık kendisi yatağında mışıl mışıl uyurken ben bebeğimle acı çektim.
(9,107 puan) tarafından
O değilde doğrusunu yedirmek olduğunu düşünüp tüm fikirlere rağmen hayır yedirilebilir diyip soru olarak yine de sormak.

Ben çocuğuma hiç vermedim böyle şeyler. Bugün 11 yaşında hala marketten alınan kek yemez şekerli gelir, ilaç gibi garip bir kokusu var der.

Anlatabildim mi bilmiyorum. Çocuk hiç yemediği için içinde olan katkı maddesi kokusunu farkediyor. Evde yapıyorum bayıla bayıla yiyor ama. Vallahi annelerimiz böyle yapmış da demiyorum çünkü beni de annem hiç paketli gıda ile beslememiş.

Biz ev yemekleri ile büyüyen bir nesildik hep. Yeni nesil bu tatlara alışıyor. Paketli gıdaların her biri kendileri için geleceğe yatırım yapar. Hepsinin içinde alışkanlık yapan bir takım katkı maddeleri var. Bir çoğu dikkat eksikliği sebebidir. Bunu pakette isim ile yazmaz. Kod olarak yazarlar.

Eğitim nasıl geleceğe yatırım ise yemek de aynı şekilde geleceğe yatırımdır.
0 oy
(497 puan) tarafından
kullanmayın hiç almaması laızm doktor dediyse az da olsa vermeyin 
0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Benim bebeğimde çoklu besin alerjisi vardı .ben yulaf elma ve tarçınla bisküvi yapardım aylarca onu yedi.8 au diyet yaptım.bazi bebeklerde küçük bir şey bile şok etkisi yapabilir.bebek sizin tabi.ama riske atmayın.evde kendiniz yapın sütsüz kek sütsüz bisküvi falan.
0 oy
(7,202 puan) tarafından
Süt alerjisi vardı kızımda az bir miktar ben yedek hemen kızımda etki oluyordu bence vermeyin 
0 oy
(4 puan) tarafından
İnternette alejik içinde süt olmayan organik bebek bisküvileri var bakin isterseniz
(1,833 puan) tarafından
Artık büyümüştür bebeği:)2022 postu bu
(4 puan) tarafından
Farketmemişim :)
0 oy
(62 puan) tarafından
Vermeyin bozulmayan ürünü bebeğinize vermeyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 2,259 göst.
0 oy
0 cevap 106 göst.
16 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeynepcak37 (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.
21 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde htchyl (1,348 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 226 göst.
...