+1 oy
115 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (15 puan) tarafından
Arkadaşlar bebeğim 8 aylık ve hiç dişi yok henüz çıkmadı. 6. Ayından beri ek gıdaya geçtim fakat dişleri olmadığı için hep benzer şeyler veriyorum. Elma püresi, armut püresi, tarhana yoğurt, tuzsuz peynir vs.. yani hiç dişi olmadığı için bu şekilde besliyorum korkuyorum yutamaz diye. Lütfen yardımcı olun ne yapmalıyım???

2 Cevaplar

0 oy
(209 puan) tarafından
7. Ayda  itibaren pütürlü gıdalar yedirmeye başlayabilirsiniz yoksa alışmaları zor olurmuş bebeklerin damakları çok güçlü çiğneme yaparmış karşısına geçin çiğneme hareketini sürekli gösterin yemek yerken bir süre sonra taklit etmeye başlar dinlediğim videolarda bu şekilde yazıyordu 
(15 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum
(277 puan) tarafından
benim oğlan 6 dişi var ısırıp koparıyor ve ağzında goturup getiriyor ama kakada sağlam iri çıkıyor
-Reklam-
0 oy
(1,141 puan) tarafından
Ek gidaya yeni basladigimizdan 7inci ayina kadar hep püreler yaptim ezerek yedirdim suan 10 aylik herseyi cigneyebiliyor masallah sizde yavas yavas pütürlü yiycekler verebilirisniz mesela tel sehriyeli corba pilav kolaylikla yutabilir bebeginiz 7ayindan sonra bebeklerde cigneme reflexsi gelisiyor ve alistirmanin tam zamani korkmayin bogazina ara sira durarak ögrenicek cignemeyi.
(277 puan) tarafından
bebeğim 10 aylık ama hemen hemen hep aynı şeyler veriyorum ve kabız oluyor sizde neler yeniyor
(1,141 puan) tarafından
bnim bebegimde çok kabiz oluyor cnm Doktor önerisiyle evde yaptigim yemeklerden bir cogunu yiyor tavuk.yer yogurt corbasi yapiyorum.patates yemegi kofte falan herseyi yer bnim bebegim ama dis cikariyor istahi yoktu dün.patlamis olmuş üst disi.

İlgili bir soru bulunamadı

...