0 oy
463 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (454 puan) tarafından
Sabaha kadar sadece sirtustu yatıyor kafasini saga sola çeviriyor sadece vücuduyla dönemiyor. Biz çevirincede uyanıyor napicaz 
Bebek Ayı 4.5 aylik

8 Cevaplar

0 oy
(249 puan) tarafından
Zararı olduğunu sanmıyorum. Benim kızımda öyle yan yatirsam bile hemen sırt üstü dönüyor öyle rahat ediyor sanırım. İki elini iki bacağını da açıyor :)
Profil image (534 puan) tarafından
Ay bu benim kızım rahatına aşırı aşırı düşkün :)))))
-Reklam-
0 oy
(57 puan) tarafından
Sırt üstü yatış bebekler için güvenli yatış şeklidir zaten yan vs yatırmayın ağzı burnu kapanır Kendini çevirmez Allah korusun. 
(454 puan) tarafından
Biz bir saat bile sirtustu yatsak sırtımız ağrıyor ya. Onunda ağrımaz mi acaba :(
(1,025 puan) tarafından
Çok yanlış bir bilgi. Sırt üstü yatan bebeğin uykuda boğulma riski daha yüksektir. Sırf bu şekilde yatırıldığı için kendi kusmugu nefes borusuna kaçarak boğulan bir sürü bebek vardır. Bebekler 1 yaşına kadar bir sağa bir sola olacak şekilde yaptırılmalı. Kendisi dönüyorsa her iki tarafı desteklenmelidir. Sırt üstü yatırmak bebeğin fizyolojik gelişimi için de uygun değildir. Düz kafa halk arasındaki deyimiyle ütü kafa sendromundan tutun da kepçe kulak oluşumuna kadar birçok fizyolojik bozukluğun sebebi annelerin bebeği yan yatirmamasidir.
(57 puan) tarafından
Canım sen bu bilgiyi nereden aldın.
(57 puan) tarafından
Evet dediğin de doğru kafa yumuşak olduğu için düz kafa vs olabilir ama kalkıp da yanlış bilgi demen de yanlış bence. Sırt üstü yatırıp sürekli kafasını sağ sol yapmalı. Ben bebeğimi öyle yapardım sırt üstü yatırıp bir gün kafası sağa bir gün sola bakardı.
(1,025 puan) tarafından
En güvenli diyen arkadaşa öyle yazdım. 40 i çıkana kadar düz yatırdık biz ama başı hep yana bakacak şekilde. İkinci oğlum hep geriye doğru kafasını dümdüz yatmak isterdi. Doktorumuz çok tehlikeli özellikle kusan bebekler için dedi. Onemsedim ama çok da dikkat etmedim. Bir gece eşimin pat pat sesleriyle uyandım. Çocuk sütü kustukca tekrar ağzına doluyormuş. Sütle bogusuyordu öğürme sesine uyandım dedi. O günden beri hep dikkat ederim. Bebeği kusmayan annelerin ben düz yatırıyorum demesini normal karşılıyorum hiç karsilasmadiklari için. Ama bu riske atılacak bir durum değil inanın. Ayrıca düz kafa, kepçe kulak da ileriki yaşlarda çocukta gerçekten travmaya yol açıyor. Kendi cocujlarimda yaşamadım ama sınıf öğretmeniyim ondan biliyorum.
0 oy
(6,426 puan) tarafından
Gayet normal bir durum canim skinti olmaz 
(82 puan) tarafından
Benim ki de sırt üstü yatırdım mı ağlıyo hep tuş üstü uyumak istiyor 7aylik oldu hâlâ aynı
0 oy
(534 puan) tarafından
Gece beslenmesinden sonra bı sure takip edin ağzına gelmesin mama boğulma sorunu yasamasin yeter bence benim.kizimda 10 aydan sonra yüz üstü yatmaya basladi 
0 oy
(3,585 puan) tarafından
Tam tersi omurilik icin sirt ustu yatması lazim zaten suan daha cok kucuk ileride dönmelere başlayacak o zaman her türlü dönüyor.
0 oy
(349 puan) tarafından
İkiz kızlarım var biri 40 indan beri sırt üstü yatıyor ben önceden yan  çeviriyordum  anında sırt üstü dönüyordu sonra kabullendim mudahele etmedim demekki öyle rahat ediyo diğer kızım da 3. Ayından sonra hep sırt üstü yatmaya başladı rahatsız olsalar yatamazlar bence illaki uyanır huzursuz olurlardı 
0 oy
(102 puan) tarafından
Ya bırak uyusun uyusun yeterki uyusun buyusun 
0 oy
(18 puan) tarafından
Benim bebeğim de sadece sırt üstü yatiyor sakıncası olduğunu sanmıyorum öyle rahat ediyorlar galiba ☺️

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 286 göst.
30 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Selmaaaaaa (346 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 354 göst.
24 Eylül 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Erenimin annesi (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 88 göst.
26 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ruken kara (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 303 göst.
...