0 oy
254 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (70 puan) tarafından
Ateşi yok ama uyumuyor,Calpol versem mi acaba kızlar?
Bebek Ayı 123günlük

5 Cevaplar

0 oy
(30 puan) tarafından
Doktorunuz verin demişmiydi bizimde aynı ateş yoktu ama çok huzursuzdu ve uyumuyordu doktor çok ağrısı olursa içir demişti 
(70 puan) tarafından
2ay aşısın da demişdi,bu gün unutdum sormayı.Bilemesim şimdi kararsız kaldım
(30 puan) tarafından
Valla canım ben öyle zorda kalmadıkça pek şurup veren birisi değilim anca doktor derse öyle veriyorum oyuzden bende birşey diyemiyecegim ama 2 ay aşisinda verdiysen şimdi de verebilirsin biraz da olsa rahatlar bebek
(2 puan) tarafından
Verwbilirsiniz . 1 cay kasigi . Ama olcuye dikkat edin hayirli cumalar hayirli geceler bide yanlis anlamayin yarim kundak yapin sallayin uzun ve rahat uyuyorlar . Bende kizardim ama ise yariyor cidden . Yarim kubdak yapin elinizi bebegin gobisine birakin bastrmadan sizi hisedcek ve uyucaktir . Emin olun en az 2 saat uyanmaz .
(70 puan) tarafından
Sağol canım size de hayırlı cumalar
-Reklam-
0 oy
(3,535 puan) tarafından

"Çocuğun ateşi yokken ya da fazla miktarda verilen ateş düşürücüler vücudun ısısını düşürür ve hipotermi oluşabilir. Ayrıca karaciğere ve böbreklere zarar verip kalıcı hasar da bırakabilir." 


Ağrı kesici özelliği de taşısa böyle bir etkisi de var. O yuzden genelde aşı sonrası 38 olmadan vermeyin derler.

(70 puan) tarafından
Durmuyor canım,sanki huy değiştirdi bebek
(3,535 puan) tarafından
Valla canim sen bilirsin bir çay kaşığı ver o zaman ama yani yukaridaki yazılanda bir gerçek ki verince etrafında etkisini yaşayanlar da oldu.
(70 puan) tarafından
Hiç vermedim öyle şeyler,ama mecbur kalınca işte
(2 puan) tarafından
Insanlari korkutmayin 3 tane cocuk buyuttum hepsinde de verdim Allaha sukur hic bisey de yok . Kilo ya gore olcu miktari onmli ve saatleri tabiki sabah ogle aksam ise 8 saatte bir vermeli . Ama ates yok ve agri yoksa sadece huzursuzca 12 saat ara ile verebilir OLCU VE KILO ya gore ... iyi cumalar .
(3,535 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Canim benim, benim kimseyi korkuttugum bir durum yok bilimsel ve en yakınınım yaşadığı bir durumu soyledim. Sonuc olarak atesi dusuruculer yüksek çıkan atesi normal seviyeye indirmek için var. Sen normal bir sıcaklığı düşürmeye çalışırsan bebegin sıcaklığı bu sefer 34 35 derecelere düşer. Bu da sağlıklı bir sey değil. Ve yaşanan sey bebekte yaşandı yani yeğenimde. Zaten bebeklere bir çay kaşığı veriyorsun. Kilo ve ölçüyle alakali bir durum değil. 12 saatte birde versen atesi dusurucu vücuda girdiği anda zaten yarim saat içinde etki ediyor. Senin çocuklarının yaşamaması onunda yasamayacagi anlamına gelmiyor. 3 cocukta olmaz. 4. Cocuk yasar bunu canim. Doktorlarda hemşirelerde atesi olmadigi sürece ver demez. Hastalandiginda da asi olsa da demez. Bu benim tecrubelerim ve bana verilen bilgiler. Ama annenin kendi bebegi tercih onun zaten ben sadece doğru olan bir şeyi yazdim. Ortada yanlis bir bilgi yok. Herkes gibi yardımcı olmaya çalışıyorum. Size de hayırlı cumalar.
Profil image (600 puan) tarafından
Yalnız orada "fazla miktarda" diye bir ayrıntı da var :) bir çay kaşığı trk seferlik verilse bir şey olmaz.
(229 puan) tarafından
Sukur biri mantıklı bir yorum yapmış.   Benim.doktorum ds ztesi olmasa da huzursuz ve ağlıyorsa ver diyor her rahatsızlığından ates oalznz değil çocukta
(3,535 puan) tarafından
"ateşi yokken ya da fazla miktarda " basini okumadınız galiba ATESI YOKKEN YA DA fazla miktarda diyor. Görmek istedigin kısmı gorme sadece canim :)
0 oy
(855 puan) tarafından
Bana bir çay kaşığı huzursuzluk olursa ateşi çıkarsa diye  hemşiremiz söyledi canım verdim rahat uyumuştu 
(70 puan) tarafından
2ay aşısın da aynısını bana sa söyledi canım
(855 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım benim kızımda da aşı sonrası cok huzursuzluk oluyor her aşı sonrasında da söyledi hemşiremiz ayrıca doktor da söyledi
(70 puan) tarafından
Sağol canım teşekkür ederim
0 oy
(59 puan) tarafından
Ben vermiştim aile hekimliği hemşiresi onayı üzerine verebilirsin demişti 
(70 puan) tarafından
2ay aşısın da söyledi,bu aşı da unutdum sormağı.Siz ateşi olmadan mı verdiniz?
(59 puan) tarafından
Vermiştim asi olur olmaz çıkmadı zaten ateşi ta sabaha kadar beklemiştim o zaman biraz yuklesldi sonra geçmişti zaten
0 oy
(2 puan) tarafından
Verebilirsiniz benim bebegim de 19nda 4 ay asisi oldu sukur huzursuzlugu yok , ateste yok ama ben verdim 1 cay kasigi veriliyor zaten , verebilirsiniz birde eli agzinda mi acaba benim kizim da huzursuz ama disden dolayi damaklari beyaz ve eli hep agzindaysa belki dis donemi de olabilir o yuzden huzursuz olabilir . Bu yonden calpoliyi gelecektir gecmis olmus hayirli cumalar . 
(8,941 puan) tarafından
Huzursuzlugu ve atesi olmayan bebege durduk yere neden ilac verme geregi duydunuz? Gereksiz yere verilen ilaclar böbreklere zarar verebilir. Ayrica asinin da etkinligini dusuruyor. Dis doneminde de ilactan baska cozumler de var. Ne kadar az ilac verirseniz o kadar iyi olur.
(884 puan) tarafından
Benim bebegim 4 bucuk aylik hep huzursuz. Eller agizda yada oyuncaklar, parmagimi kapiyor :) agzina sokmak istedigi şeye sinirleniyor. Hala bir beyazlik yok.  Yapmadigim saplabanlik kalmiyor hep agliyor. Bir tek sokaga cikardigimda susuyor
(70 puan) tarafından
Size de hayırlı cumalar canım,evet eli hep ağzın da,salya da akıyor ağzından

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 321 göst.
0 oy
3 cevap 164 göst.
20 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Anne Esra Solmaz (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 163 göst.
13 Nisan 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde İkra66 (165 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 155 göst.
29 Ağustos 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Rarara (916 puan) tarafından soruldu
...