0 oy
234 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (66 puan) tarafından
Alerji belirtilerinden dolayı kan tahlili vermiştik bugün. IgA ve IgG tahlilleri düşük çıkmış başına gelen var mı ? Ömür boyu tedavi gerektiren bir hastalık fln yazıyor? Lütfen cevaplar misiniz:(
Bebek Ayı 1

3 Cevaplar

0 oy
(105 puan) tarafından
Merhaba bebeğimin 4.ayda düşük olduğunu öğrendik bir ay sonra tekrar yaoildi değişiklik olmadı. 0.016 filan değeri . Vücudu antikor üretmiyor canlı asi yapılamaz dedi immünoloji doktoru. Rotavirus 2.dozuda olmadık . İvig tedavisi uygun gördü ek gıdaya erken başlanacak dedi. Ben bu tedaviden korktuğum için başka doktora da götürdüm (biri doçent biri profesör) iki doktorda şu an ivige gerek olmadığıni 3 ay daha bekleyelim bir daha bakalım tahlillerine değişiklik olacak mı dedi. Bebeğim şu an 6 aylık 9 aylık olduğunda bir daha bakılacak. Bu süreçte enfeksiyon geçirirse haber ver dediler. 
(66 puan) tarafından
Merhabalar geçmiş olsun sizede bizimki de IgA 0,0987 IgG 5.1500 çıkmış. Alerji sonucu ile haftaya cuma anca gidicem doktora merak edip sonuca bakmıştım. Araştırınca da telaş sardı biranda umarım kalıcı değildir. Rabbım evlatlarımızla sınamasın ömür boyu hayatlarını etkileyecek. Aşı olmadığı zaman ileriki dönemlerde sorun olmuyor mu sağlığı açısından.
(105 puan) tarafından
Doktorumun demesi IgE ıga düşük olabilir ama zamanla toparlayabilir igg daha önemli dedi bak sizin değeriniz daha iyi bizim igg 2 kusurlerde ona rağmen düşük ama tedavi düzeyinde değil dedi. Sizde korkutmayin kendinizi bende internette baktım iki gözüm iki çeşme aglsdim korktum. İnşallah güzel haberler alırsınız Allah yavrularimiza şifa versin insallah
(105 puan) tarafından
Asi da mantık vucuda madde giriyor ,vücut o madde ile tanışıp başa cikabilmek için antikor üretiyor böylelikle yarinobur gün hastalık bulasirsa i madde ile başa cikabiliyor. Ama şu an bebeğim başa çıkabilecek antikoru üretemiyor bu yüzden aşı ile başa çıkamıyor. Bu noktada dışarıdan antikor desteği verilmesi yani ivig gerekir diyor doktor ama öncesinde çocuğa biraz zaman tanımak gerekiyor anladığım kadarıyla. İnşallah o tedaviye gerek kalmadan güçlenmeye başlar bağışıklığı.
(66 puan) tarafından
İnşallah arastirdigim dan beri napcağımı şaşırdım bende kendiliğinden atlatırlar inşallah yavrularımız. Bende okudum 1 yaşa kadar geçme ihtimali de varmış takip edilmesi gerekiyor ona göre iveg başlanmalı yazıyordu. Umarım gerek kalmaz yavrularımız kendisi savaşır başarırlar. Peki sizin bir belirti birsey mi vardı da test yapıldı .
-Reklam-
0 oy
(105 puan) tarafından
Bizde de alerji belirtileri vardı ben aylarıdır süt yumurta diyetindeyim iki kez test negatif çıktı ama yinede diyete soktular. Ayriyetten gaita örneğinde de reduktan madde pozitif çıktı (emilim bozukluğu) onun içinde laktoz damla kullaniyoruz. 
(66 puan) tarafından
Bizimde belirtiler vardı 10 gündür diyetteyim bugün kan tahlilleri alındı alerji sonucu haftaya çıkacak. Şuan sadece bunlar çıkmış . Umarım önemli birsey yoktur. Geçmiş olsun sizede.
0 oy
(125 puan) tarafından
İkizlerimde birinde de bağışıklık düşüklüğü çıktı tam 3 yaşından beri tedavi görüyor şuan yasinda  3yildir hergun antibiyotik kullaniyr kesinlikle koronaya yakalanmayın dedi doktoru kaldıramaz dedi ve 2 ay önce yakalandık ama hepinizden daha basit şekilde atlattı ve şuan bir kızım daha var 6 aylık ondada alerji için gittik ve kizimdada düşük çıktı bakılacak  onada  içinizi ferah tutun birinde tecrübeliyim o yüzden.  Çokta doktorların her dediğini takmamak lazım 
(66 puan) tarafından
Size de cok gecmis olsun internette çok olumsuz şeyler okudum etkilendim . Süreç nasıl ilerliyor peki çocuk için ağrılı ve yorucu mu birde ömür boyu mu tedavi ?
(125 puan) tarafından
Bizede ivig dedi bazı doktorlar bazılari Grek yok dedi  3yildir 3 ayda bir kontrole gidiyoruz kan veriyoruz.  Değerler hep düşük yükselme yok genetik test yapıldı  3 alana gitti KBB göğüs ve ramotoloji oralarda bı sorun çıkmadı    en sonki doktor  bazı insanların yapısı bu şekilde düzelmeye bilir dedi  birdende duzelebilir dedi..  korkmayın umarım dizinde ivig gerektirecek seviyede değildir birde dediğim gibi gözümden sakiniyordum hasta olmasın diye kovit oldu. Sadece 1gun ateş oldu ve hepinizden çok daha sağlam atlattı bazı bebeklerin zamanla duzelebilme ihtimali var..    takip gerekiyor birde hastalanması lazım ben propolis ham bal veriyorm gerçektende işe yaradı ama sizin bebeğiniz küçük siz tüketin sutunuzden geçer belki
(125 puan) tarafından
Bu arada verem mikrobunada yakalandı 6 ay tedavi gördük hastaliga cevrilmedi mesela. Vücudu savaşa biliyor  çok korkkutnayin kendinizi. Sadece kan vericeksiniz ebayda bir o kadar bende çok ağlamıştım. Çok yıprandım ama  zamanla alışıyorsun bu duruma
(66 puan) tarafından
Peki size başladınız mı ivige yoksa sadece takip mi ediyorsunuz değerleri. Aşı ilaçtır fln kullanabiliyor mu çocuğunuz. Hiç duymadım daha önce böyle bir rahatsızlık cuma çıkacak alerji sonucumuz o zamana kadar iyi olur diye dua edicem. İnşallah şifa bulur evlatlarımız Rabbım onlarla sınamasın. Teşekkür ederim cevaplarınız için bilmediğim için herseyi soruyorum.
(125 puan) tarafından
Hayr ivig almıyoruz 3yildir largopen antibiyotik kullaniyruz... Tabi hastalandığında ilaçta kullanıyoruz asi zamanı aşılarıni da oldu bı sorun olmuyor... Ama şuan ki bebeğime. 6.ay aşısı yasaklandı    doktor veriyor kararını..

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 197 göst.
22 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde DeryaDenizz (962 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 112 göst.
0 oy
1 cevap 103 göst.
0 oy
0 cevap 56 göst.
2 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ssm2 (30 puan) tarafından soruldu
...