0 oy
386 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
Aşıları arastiriyorum bebeğim henüz 45 günlük rota aşısına karar verdik fakat Nimenrix ve bexsero aşılarınında kararsız  kaldim yaptıran tecrübeli annelerimiz  bilgi verir misin tavsiye eder misiniz aşilarla ilgilide bilgisi olan varsa dinlemek isterim
Bebek Ayı 1ay 16 gün

7 Cevaplar

+2 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Menenjit aşıları bana göre çok önemli aşılar. İmkanınız varsa muhakkak yaptırın. 6-7 aylıkken Menenjit geçirmiş bir ablam var. Menenjite bağlı hem bedensel engeli var hem de epilepsi hastası. Menenjit sonrası sağlıklı birini ne duydum ne de gördüm. Ya engel bırakıyor ya da ölümle sonuçlanıyor. 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Tam olarak ne sormak istiyosunuz anlayamadın. İkisi arasında seçim yapmayı düşünüyorsanız ikisi farklı bakteri türlerine karşı koruma sağlıyor.Yani menenjit aşısını yaptırmaya karar verdiyseniz ikisini de yaptırmanız daha saglıklı olur. 
+1 oy
(7,202 puan) tarafından
Bence herşeyden önce menenjit aşılarını karar verilmeli bir ikilemde kalacaksınız rotada kalmalisiniz menenjit beyin hasarı bırakıyor rota olan bir çocuk asisiz 1 haftada hastanede iyilesebikiyor ama menenjit bütün hayatı etkiliyor eğer durumunuz varsa hiç düşünmeyin ve menenjit aşılarını yaptırın 
0 oy
(472 puan) tarafından
Doktorunuz karar veriyor ona asi takvimi olusturuyor kimi ve 5 doz asi yapiliyor biz ilk bexsora sonra menveo olduk sonra tekrar bexsora ve bu kasimdada 4. Doz var hangisi oldugunu blmyrm listeye bakmam lazim yani son 2 doz kaldi nimerix 1 yastan once yapılmıyor diye biliyrm ama yanls bilgide vermiyim yataktan kalkip asi takvimine bakmak zor geldi suan :)
(670 puan) tarafından
Nimerixi yaptırdık biz ya 9. Aydı ya 11. 1 yaşından önce koruma sağlaması önemli demişti doktorumuz.
(472 puan) tarafından
Her doktorun asi takvimi baska oluyor dogrudur
0 oy
(9,106 puan) tarafından
Ben takip ettiğim doktora çok güveniyorum u konuda. O da rota virüs yaptırın. Ama devletin yaptığı menenjit dışındakiler para tuzağı çünkü onlar bizim coğrafyada görünen tür de menenjit çeşiti değil diyor. Suriye den göç var falan dedim ama Suriye ile de alakası yokmuş.

Ayrıca aşı yeni olduğu için de uzun yıllar koruyucu olduğu kesin kanıtlamadı demişti. Şöyle ki 10 yıl önce devlet hastanesi doktorları bunların adını bile bilmiyordu. Şimdi sağlık ocağı doktorları bile öğrenmiş. 

10 yıl önce ben aşıları hangi çeşit menengikok a etkili olduğunu hangi ülkelerde olduğunu vs araştırıp yazmıştım. Anlatınca ilk defa duyuyorum demişti doktor. 

Ama şimdi bu kadar yaygın olması isminin beni de şüpheye düşürdü. 

Dediğim gibi en çok da ülkelere göre menenjit çeşitleri olduğu için şüphe ettim. 

Üstelik bunu konuştuğum doktor asla aşı karşıtı değil Amerika da görev yapıyor yani orası da yine bir çok ülkeden insanın bir arda yaşadığı bir ülke 
(1,526 puan) tarafından
Menenjit b grubu aşısı bexero, aten 2018 yılında geldi türkiyeye, nasıl 10 yıl?
(9,106 puan) tarafından
Yaptırdım demedim dikkat ederseniz
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Menenjit çok tehlikeli bir hastalık, bence hiç şüpheye düşünmeden vurulmasi gerekiyor aşıların ama ağır aşılar, bebekte ateş vs yapıyorlar. Ilk kızımda o zaman takip eden doktorumuzun zorlamasıyla her iki asiyi da çok erken yaptırdık. Şimdi ikinci bebeğim için yaptıracağım ama nimenrixi 1 yaş sonrasına bırakmayı planlıyorum bu sefer, bexseroyu da 3-6 ay arası bir zamanda sanirim ilk dozuna başlarız doktoruyla da görüşüp.
0 oy
(670 puan) tarafından
Biz yaptırdık. Son dozları kaldı sadece onu da oğlum hasta biraz doktorumuz erteledi. Ben menenjitin gerekli olduğunu düşünüyorum çünkü çok tehlikeli. Tabi maddi imkana da bakıyor malesef çünkü aşılar çok pahalı. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 187 göst.
0 oy
5 cevap 341 göst.
0 oy
5 cevap 431 göst.
0 oy
2 cevap 574 göst.
...