0 oy
113 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (3 puan) tarafından
8 aylık bebek beslenmesi ve boy kilo gelişimi aklınıza ne gelirse paylaşır mısınız?
Bebek Ayı 8 aylık

1 cevap

0 oy
(531 puan) tarafından
Henüz 7 aylığız ama hep bi sonraki ay gelişimlerini vs takip ederim. Bildiğim kadarıyla söyliyim. Meme alıyorsa ana öğün olarak devam ediliyor. Günde 3 ana öğünü var sabah öğle akşam. Ara öğünü tam hatırlamıyorum. 1 ya da 2 olması lazım. Boy kilo persentil tablosundan takip edebilirsiniz. Gelişim farklılık gösterir. Uygulamada var. Desteksiz oturması gerekiyor. Emeklemiyorsa sorun değil. Her bebek emekleme yapmıyor. 8.ayın sonunda hastahanede kan değerleri ölçülmesi gerekiyor. 9. ay aşısı yaptıracaksanız sağlık ocağına gidebilirsiniz. Oyuncak olarak basit müzik aleti yürüme arkadaşı ilk adım arabası bultak küpler kuleler vb oyuncaklarla oynar. Aklıma gelirse eklerim :-) 
(3 puan) tarafından
Benimkinden bahsedeyim ben o zaman.
Boyu 78 kilosu 9.3
Mama içiyor sabah uyanınca 120 yada 150 cc saat 9 dan sonra kahvaltı karışık tatlı şeyler hariç çogu şeyi yer ama eliyle değil ben yediriyorm sadece sert şeyleri eline alır salatalik vs gibi. Uyumadan önce de bi 120 cc saat 2 de çorba saat 4 5 arası meyve yada meyveli muhallebi akşam 6 da çok az çorba maksat 3 öğüne çıkarmaya çalışıyorum saat 7.5 da 200 cc mama son bu şekil beslenmesi.
Aşı olarak hatırladığım 9. Ayı dolduruncaydı yarın bi arar öğrenirim.
Gelişim olarak oğlum oturuyor ama kendini hemen geri atar emekler ama hemen geri yatar oynar ama hemen ağlar herşeyden çok çabuk sıkılıyor galiba bilemedim.
Oyuncak olarak doğru yoldayım galiba sepete ekledim alacaktım alim bari.
Lütfen yazdıklarımı okuyun vaktiniz varsa ne eksikse tekrar söyler misiniz?  Kan tahlili de en erken 1 yaş diye biliyorum ben onu da sağlık ocağı değilde hastanedeki ebelerin alması daha uygunmş galiba
(531 puan) tarafından
Bebeğinizin cinsiyeti nedir?
(3 puan) tarafından
Erkek bebişim var
(3 puan) tarafından
Buraya yazmaya karar verdim çünkü tecrübeli annelersiniz Google falan çok genel geçer bilgiler yararlı da var zararlıdı insann psikolojisini bozuyor.
Büyüklerimiz biraz yol gösteriyor sağolsunlar elimden geldiğince onlarn dediklerini de günümüze göre uyarlamaya çalışıyorum yeterli mi bilmiyorum
(531 puan) tarafından
Allah bağışlasın. Yok est. Benim de ilk bebeğim bende buradan bir çok şey öğreniyorum. Kararsız kaldığımda deli gibi araştırma yapıyorum doktorlar uzmanlar vs. Kilo ortalama boy 11 aylık bebek boyu neredeyse maşallah :-)  genetik olabilir. Mama konusunda bilgim yok yanlış birşey söylemek olmaz. Sadece 1 ay mama vermiştim ilk doğduğunda sütüm yok diye desteklemiştik.. Oyuncak konusunda 2li puzzlelar oluyor ****** figürlü falan onlardan ekleyebilirsiniz. Muhallebi ne ile yapıyorsunuz. Pirinç unu ise çok gerekli birşey değil. Meyveyi taze olarak vermeniz daha sağlıklı olur. Bu tarz şeyleri de eşimden destek alıyorum. Eski sporcu ve çok araştırır danışır bilir kişilere.. Bende sizin gibiyim ama en doğrusunu biz anneler biliriz ona eminim artık :-). Örn. Oğlum Yumurta sarısı yemiyordu tek başına pekmezle tatlandırıp yediriyorum. Eşim pekmeze karşı mesela yerine meyvesi daha iyi olur diye ama çocuk yemiyorsa sen bilirsin tabi vs olaylarına giriyor. Mesela muzla yumurta ben yiyemem ki çocuk nasıl yesin. Gelişim olarak her bebek gerçekten çok farklı ama örnekle gidecek olursak benim oğlum emeklemeden ziyade bir yere dönerek gidiyor saniyeyle odayı dolanıyor. Yürüme arkadaşını 5 aylıkken almıştım oyuncaklarıyla çok vakit geçiriyor. Tavsiyem eğer çok sıkılıyorsa bebeğiniz gün içinde bi hava aldırın parka gidebilirsiniz 10 dk bile olsa yürüyüş yapabilirsiniz. Yolda gördüğünüz şeyleri paylaşabilirsiniz. Dışarıdan deli gibi görünebiliyorum bazen kabul ama bebeğimin gelişimi için şart. Oyuncakların renklerini şekillerini ağaçları arabaları odasında bulunan eşyaları sürekli tanıtıyorum. Aşina olsun diye. 2 gündür alkışı öğrendi şarkı söyleyince sallanmaya başlıyor mesela daha fazla müzik dinletmeye başladım. Sevdiği oyuncak ya da herhangi birşey suyu seviyorsa banyoda daha fazla vakit geçirebilirsiniz. Bazen çok komik bi bebeksin annecim beni çok güldürüyorsun dediğimde daha çok güler şebeklikler yapar. Aşırı ilgi istiyorlar bizden çok şey gidiyor ama herşey onlar için. Ev işini sorun etmeyin mesela bebekli ev dağınıkta olur piste. Bebeğin alanları temiz olsun yeter. Parmak kuklalar alabilirsiniz hikaye uydurup oyunlar kurabilirsiniz.
(531 puan) tarafından
Aşı ve tahlil konusunda Örn. Ekim 6 da 6.ay aşısına gittik. Kasımın 28 inde hastahanede kan tahlili yapılması lazım. 9.ay aşısını sordum sağlık ocağındaki hemşireye kan tahlili kontrolünden sonra gelebilirsiniz dedi. Ama kasımın ilk haftası özel aşıları var. Gitmişken rutin kontrol de yaptırmayı düşünüyorum.
(3 puan) tarafından
Öncelikle çok teşekkür ederim o kadar uğraşmasınz bilgilendirmek için :)
Boy evet baba uzun ona çekmiş herhalde.
Yeme konusu önceden sabahları yulaflı ruşeymli arı nın pirinç ununa meyveler pekmezler ekledim yedi şu 3 4 gündr yemiyor hiç sabahları sadece tuzlu diyim yani yumurta omlet pankek gibi şeyler tüketiyor aslında aklıma gelmişken her gün yumurta yese sorun olur mu ki?
Bi de benim oğlum yoğurt yemiyor kendim evde meyveli daninolar yapım diyorum bi yere gittiğimde kullanırım yok ağzına almıyor bi tek çorbasını içiyor.
Benim oğlumda birşey alacağı zaman emekleyerek 3 kere gidiyorsa kalanını döne döne gider :)
Park yürüyüş vs yapmaz olur muyuz o kadar çok sıkılıyor ki ya benle vakit geçirecek ya dışarıda başka bi alternatif yok şimdilik arayışlardaym :)
Ev işi umurumda olmaz zaten bebeğim varken ama bazen hasta ve uykusuz olduğumda modum düşüyor kendimi eksik hissediyorum bebeğime karşı :(
(3 puan) tarafından
Anladım önce kan tahlili yani sonra aşı ben bi doktoruna yazım bakalım bi de kan demişken sağlık ocağının verdiği kan ve d vitamini ni kullanıyor musunuz?
(531 puan) tarafından
Rica ederim. Bildiğim kadarıyla :-) Uzmanlar hergün yumurta öneriyor aslında ama farklı şekillerde sıkılmaz en azından ben öyle yapıyorum. Bi gün haşlama bi gün omlet gibi vb. Pirinç unu yerine evde bebe bisküvisi yapıp Yulaf unu tam buğday unu karışımlı deneyebilirsiniz. Benimki de pek yoğurt yemez cam rende de muz elma şeftali armut evde hangi meyve varsa 2 çeşit kullanıp veriyorum öyle yiyor. İçine şeker ilavesiz pekmez kullanabilirsiniz. Ya da karadut özü konsantresi alıp onunla tatlandırıp yoğurdu öyle vermeyi deneyebilirsiniz.. Sıkılma konusu da ayrılık korkusu başlamış olabilir. Sizi sürekli yanında isteyebilir. Ce ee oyununu oynayabilirsiniz ya da bi oyuncağını elinizde arkanıza saklayıp bulma oyunu. Sizin kaybolmayacağınızı anlaması daha kolay olur böyle. Akvaryum görünümlü bi oyuncak var içine su konuyor sıcak ya da soğuk su koyabiliyorsunuz ondan alabilirsiniz şuan fiyatı uçmuş ama indirim yakalarsanız tavsiye ederim. İçinde 4 5 tane balık deniz yıldızı vs var. Balık yakalama oyunu oynayabilirsiniz. Veyahut arkadaş istiyor olabilir yanına yaşıt birileri varsa çevrenizde buluşma ayarlayabilirsiniz.
(531 puan) tarafından
Kan ilacında paraben olduğu için kullanmadım açıkçası. Bestiron almıştım içeriği en temiz diye burada yorumları falan gördüm fayda görmeyenler çoktu. Bitince ferrum aldım ama dilde boya yapıyor. Tahlil zamanına kadar kullanıp doktora danışıp değiştirmeyi düşünüyorum. (bestiron 135tlydi ferrut 38 tl falan.) ferrum da şeker de var. Hiç vermek istemiyorum ama bi denemek istedim aradaki farkı görmek için. Sağlık ocağı d vit. Monovit verdi içeriği iyiydi onu kullanıyoruz
(531 puan) tarafından
Bende bi iki birşey sorayım bizden öndesiniz :-) kıyma tavuk vermeye başladınız mı? Evetse ne zaman başladınız?
(3 puan) tarafından
Tamam dediklerinizi yeniden deneyecem inşallah bu sefer olur :)
Evet ben 1 aydr başladım vermeye çorba şeklinde veriyorum ama şu 1 ayda haftada bir yaptm tavuk neyse de kıyma ağır birşey onu 1 kere yaptım tekrar daha yapmadım hatta dünkü menüsünde tavuk çorbası yaptm güzel içiyor salça yerine domates rendesi kullanıyorum ben şimdilik onu da bi ara deneyecem artık:)
Bence cam rende kullanmayn artık meyvelern yumuşağnı kullanp çatalla yapın alışsın ben geç bile kaldğmı düşünmüştm kendi birşey yemediği için
Çorba falan da aynı şekil ben 2 haftadr mixer kullanmıyorum ama geç kaldığımı düşünüyorum boğazında kalıyor gibi oluyor ama inanın öyle değil yatmakta hafif zorlanıyor o yüzden oluyor onu kendi hallediyor biraz süre tanıyınca ama yediriken gözünü üstünden ayırmayn hiç ben bu şekil beslenmesini yapıyorum artık yutkunma damağımda ezmeye başladı yani çok şükür
(531 puan) tarafından
Anladım. Teşekkür ederim. Domates alerji yaptı mı? Biber salçası kullanıyordum ben bebeğe özel ama sürekli değil arada bi çorbalarında. Cam rende de suyu çıkana kadar yapmıyorum kız ben hep taneli bırakıyorum arada da eline öyle veriyorum ama damakları çok keskin şuan elma falan versem koparabilir haşlayıp mı versem elmayı?
(3 puan) tarafından
Yok alerji yapan bi besinle karşılaşmadm henüz ilk zamanlar tekli gıdalar da görmedim birşey şimdi farklı birşey ekleyince de onu karışık veriyorum tadım yaptırmıyorum yani artık.
He iyi o zaman çok naif değiller aslında biz abartıyoruz bence ama inanıyorum elimizde değil ben herşeyin farkında olmama rağmen bu durumu durduramıyorum
Ben hiç haşlamadm yemekler dışında eline verdiğim besinler hem taze meyve koparıyor yiyor vallahi sadece ben gözümü ayırmıyorum büyük lokma yaptığında kendi çıkartır bazen bazen ben çıkartırım küçük hale getirip veriyorum bu dediğimi 3 haftadr yapıyorum armut elma kırmızı erik muz
(531 puan) tarafından
Bende vereyim bari artık. Her yemeğe zıplıyor hahahaha.
(3 puan) tarafından
Ne güzel verin tabi ya 1 yaşında tam biz ne yersek onu yesinler artık bu ne böyle günüm onun porsiyonlarını uykularını düzenlemekle geçiyor :) :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 326 göst.
0 oy
2 cevap 142 göst.
18 Eylül 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nts20 (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 183 göst.
24 Haziran 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Heves (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 145 göst.
17 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Marisssa (424 puan) tarafından soruldu
...