0 oy
367 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (398 puan) tarafından
Hanımlar merhaba öncelikle uzun sorumla sizi yoracağım için üzgünüm. Oğlum tam 13 aylık doğduğundan beri inanılmaz huysuz ve mızmız bir bebek. Bunları bir başkasının bebeği için dahi söyleyemezken kendi bebeğim için söylemenin üzüntüsü içindeyim ama dürüst olmak zorundayım. Hep uyku problemi olan, yemek problemi olan bir bebek maalesef. 40ı çıksın düzelir 3 aylık olsun düzelir 6 aylık olsun düzelir yaşına gelsin düzelir dedik hep yaşını geçti herşey daha beter olmaya başladı. Sabah 6 gece 10 arası sadece bebeğimle evin içinde dolaşıyoruz. Elimi tutar oda oda gezeriz. Oyuncakla oynamaz, kitaplara bakmaz, kartlarla ilgilenmez, tv açarım bazen izler bazen onu bile izlemez, tek başına çok güzel yürür ama elimi tutmadan yürümez. Daha 13 aylık hikaye uydurup evcilik oýnamasını beklemiyorum ama bir oyuncakla 1 dakika olsun ilgilensin istiyorum. Kitap okumaya çalıştığım zaman 2 cümle olsun okuyabileyim kitabımı direk elimden alıp atmasın istiyorum. Oyunlarla iletişim kurmaya çalışıyorum yapamıyorum bebeğim buna açık değil. Böyle bir problem yaşayan var mı? Nasıl çözdünüz? Pedagog arayışındayım profesyonel destek almak istiyoruz eşimle bebeğimize yaklaşım olarak önerisi olan var mı?
Bebek Ayı 13

3 Cevaplar

0 oy
(52 puan) tarafından
Ayy yazdığınız cümlelerle resmen bizi anlatmışsınız.bizde aynıyız ne bir kitap ne oyuncak oynamaz elinde enfazla 5veya 6saniye sonra fırlatır.kitap okumaya çalışsam umrunda bile değil kaçıp gidiyor çekmece karıştırmak mutfak aletlerini dökmek en büyük hobisi oda oda geziyor gezmedigi zamanda devamli kucağıma alıp emzirmemi istiyor.koca iki kutu oyuncağı var en fazla 5dakka başında durur hemen sıkılır.benim oğlumda tam 14aylik oldu.tv ve telefon hiç bilmez sadece bu hafta kuzenim bikackere eline vidyo için verdi onuda biraz bakıp fırlattı.insaallah önerisi olan vardır:)
(398 puan) tarafından
Peki huysuzluk mızmızlık ve sürekli sinir hali oluyor mu yoksa sadece sıkılganlık ilgisizlik olarak mı aynı?
(52 puan) tarafından
Valla bzimkinde huysuzluk ve mızmızlik çok sinir halı yok ama ara sıra bazen ablası veya abisi bişey yapınca  Sonses bağırıyor.
(265 puan) tarafından
Bebeğinizin troidlerine bakıldı mi hiç?
(398 puan) tarafından
Yok hiç bakılmadı topuk kanı alındı 9 ayda genel kan testleri yapıldı onun dışında birşey bakılmadı. Bununla ilgili bir durum mu vardır? Bende tiroid var çünkü malum genetik de bir hastalık
(398 puan) tarafından
Elif hanım size özelden bir msj göndericem rica etsem kontrol edebilir misiniz?
(265 puan) tarafından
Troid hormonlarinda ki anormalliklerde uykusuzluk, iştahsızlık ve sinirlilik hali görülebiliyor. Bir doktorunuza danışın, eğer testlerde fazla yada eksik çıkarsa sizi zaten çocuk endokrine yönlendirir.
(398 puan) tarafından
Aydınlattığınız için teşekkür ederim yakın zamanda aşımız var gittiğimizde doktoruyla konuşucam bu durumu
(265 puan) tarafından
Rica ederim, sağlıkla buyusunler insallah
-Reklam-
0 oy
(121 puan) tarafından
Bire bir aynıyız.9 aylık oldu bir ilk ay normal beslendi bi daha hep beslenme ve uyku problemi oldu.Yok meme reddi yok mama reddi yok ek gıda reddi.Red olmayan biseyimiz yok.Hatta su bile icmio 9 aylık toplasanız ek gıda dan bu yana 30 ml su icmemistir.Piyasadaki bütün alıştırma bardaklarını aldık.Butun yöntemleri denedik.İlac reddi de var mesela d vitamini kan ilacını asla icmio hep tukuruyor.Ek gıda da o kadar özendim herşeyi organik aldım hepsi çöp.Daha bu sabah artık bişey pişirmek gelmio içimden dedim eşime.Oyuncaklari ile asla oynamaz prizlerle oynar.Su bidonu ile oynar.Duydugum gördüğüm bütün eğitici oyuncakları aldım oysa ki.Mama sandalyesi kullanmayiz kendini kasar emeklerken beslemeye çalışırım düşünün.Bebek arabası kullanamiyoruz yine kendini kasıyor.Mama önlüğü kullanmaz çeker atar evin ve üstünün halini tahmin edin artık :) 
(398 puan) tarafından
Vallahi aynıymışız tek farkı benimki ilaç içmeye bayılıyor bir tek bu konuda üzmüyor ama vallahi geri kalan aynı :)
(121 puan) tarafından
Bizim yarın pedagogta randevumuz var hem bu durumlarda nasıl yol izlememiz gerektiğini sorucaz hem de kizdiginda kendini kasma sorununu sorucaz.Yonlendirmesini sizede iletirim isterseniz.
(398 puan) tarafından
O kadar mutlu olurum ki şimdiden teşekkür ederim hatta görüştükten sonra memnun kalırsanız pedagogun da bilgilerini bana iletebilir misiniz arayıştayım ben de
(121 puan) tarafından
Merhaba ozelinize mesaj aticam bakarmisiniz
0 oy
(1,561 puan) tarafından
Benim kizim da böyleydi canım düzelir diye dye aylar gecti geçen kış elimden tutar oda oda gezerdik ve evim sobaliydi soğukta odalarda oturur oyun oynamaya çalışırdık oyalamak için neler yapardım ama yok en fazla 10 dk o da sayılıdir yani salona tesbih tabagi koymustum gider onlarla  baya oynardık odasında beşikte zıplardı yatak odasında aynaya bakar çekmece karıştırır di mutfagi hic sevmezdi orda is yapacagimi bildiginden aglardi birde ben cino cikolatalardan kucuk renkli şekerlerden almistim onlari 5 litrelik su siselerine doldurur bosaltirdik o da baya oyalardı leğenin birine jelatin sarardım eline kürdan verirdim ona batirirdi vs bu sekilde etkinlikler yapardık 18.aydan sonra düzeldi şuan eskisi gibi degil ama geçen kışı düşündüğümde neler çektim ben ya diyorum seni çok iyi anlıyorum yemek yemeyen mızmızlanan sürekli sıkılan bebeğim vardı ama hepsi 18.aydan sonra geçti 
(398 puan) tarafından
Son 5 ay kaldı desenize :) sizin de yaşadığınız zorluklar için üzgünüm. Umarım her geçen gününüz bir öncekinden daha keyifli daha güzel olur.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 284 göst.
24 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde 46666328 (203 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 133 göst.
6 Eylül 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Serah (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 118 göst.
29 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde YiğitAli'm (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 111 göst.
29 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde YiğitAli'm (133 puan) tarafından soruldu
...