0 oy
109 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde tarafından
Kizlar takımlara başlamıştık  kabiz oldu

Sebzelerin içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı da koyorum. Çok üzüldüm neyde dikkat etmiyorum sizce

2 Cevaplar

0 oy
(1,483 puan) tarafından
Kaç aylık bebeğiniz kategoride 3-6 ay arası seçmişsiniz eğer 6 aydan küçükse sindirim ve boşaltım sistemi henüz gelişim basamagini tamamlamadigi için kabız olması normal ayını beklemeniz daha doğru olur. Ayrıca 6 aylıkken bile yeteri kadar gelişim olmadığı için  o zaman bile bu durum yaşanıyor.
tarafından
173 günlük canim daha baslayali 1 hafta oldu
(1,483 puan) tarafından
Ek gida başlanan dönemde olabiliyor yavaş yavaş midesi gidaya uyum sağlıyor tadimlarda elinizden geldiği kadar lifli posali sebze meyve ile ilerlemeye bakın patates havuç, kabuğu soyulmuş elma muz bazı bebeklerde yogurt vs kabız yapabiliyor takipli ilerlemeniz de 1 cay kaşığı 1 tatlı kaşığı 1 çorba kaşığı 3 gün kuralı ile miktarı az tutarak ilerlemeniz faydalı olur devam ederse araya armut gibi hızlı bağırsak yumusatan bir meyve tadimi yapıp kabızlık olduğu günlerde verebilirsiniz.
tarafından
Tesekkir ederim  canim
-Reklam-
0 oy
(192 puan) tarafından
Ne kadar tadım yapıyorsunuz miktarı önemli ilk gun bi tatlı kaşığı yediyse ertesi gün biraz daha fazla üçüncü gün biraz daha fazla olacak sekilde tadıma başlıyoruz birden bi kase yiyor diye yedirmek doğru değil. Bağırsağı ilk defa katı gıdayla tanışıyor birden yüklenip ayarları bozmamak gerek bunun yanında kullandığı d vitamini de kabız yapıyor. 
tarafından
Sagol canım benim

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 719 göst.
0 oy
2 cevap 164 göst.
20 Temmuz 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Egekuşu (257 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 376 göst.
...