0 oy
211 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (52 puan) tarafından
Arkadaşlar bebeğim hastalanmışti düzeldi ama bir hırıltılı ses çıkarıyor bide ara sıra öksürüyor doktora gittik cigerlerinde ve bademciginde sorun yok dedi eczaneden Burun temizleme serumu alın dedi aldık ama üzerini okudugumda damar yoluyla verilimesi gerekiyor gibi bişi yazıyor acaba başka türlüde veriliyor mu yoksa eczacı mi yanlış verdi bu arada aynı hastanedeki serumlar gibi ben bir şişenin içinde olur sanıyordum bilginiz varsa yardımcı olur musunuz?

2 Cevaplar

0 oy
(16 puan) tarafından
Serum fizyolojik ya da izotonik olarak geçiyor canım şişede değil torbada oluyor. Bir şırınga yardımıyla 5 e kadar çekip burnunun önce bir tarafına sonra diğer tarafına uyguluyorsun. Youtube da osman gönülal diye bir çocuk doktoru uygulamalı olarak anlatmış ordan izleyip yapabilirsin. Geçmiş olsun 
(52 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(96 puan) tarafından
Şırıngayla çekip burnuna damlatıp burun aspratörü ile çekmen gerekiyor. Doğru vermiş eczacı, ben hep kullanıyorum. Hatta bebeğinizi sağ yana yatırıp 2cc sağ burun deliğine sola yatırıp aynı işlemi sol burun deliğine yapın sonra yüz üstü çevirip sırtına pat pat vurun. Büyün genizleri temizlenir. Sonra da aspratör ile çekin. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 205 göst.
0 oy
1 cevap 136 göst.
0 oy
4 cevap 195 göst.
18 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tuğçem❤️ (372 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 339 göst.
...