0 oy
396 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (75 puan) tarafından
Kızım 33 günlük 1 aylık aşısı için dün sağlık ocağına gittik 800 900 gr almış dedi. 1.5 saatte bir emzir artık dedi. Ama şöyle ki sütüm epey var ve 2-3 saate bir emzirince de emzirdikten sonra da kusuyor fazlasını. Doktor kilosunu iyi dedi. Kaldı ki bende kilolu olsun derdinde değilim. Ama kafam karıştı. Bebeğimin sağlığı için bakıyorum ortalama 1 ile 1.5 kilo alması gerekir sanırım. Ama her bebek farklıdır da. Sütüm olmasına rağmen kilo alımı sizce de az mı? Ya da sütüm evet var ama kaliteli mi değil. Annelik sanırım alt üst ediyor tüm bünyemi, sürekli bir yetersizlik hissi. Süt kalitesi arttırıcı neler tüketebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim. 
Bebek Ayı 33 günlük

7 Cevaplar

0 oy
(307 puan) tarafından
Aylık 600 Gr bile alsa normal kabul ediliyor en kıymetli şey anne sütüdür benm kızımda aylık 750!800 gram arası akıyor doktoru yeterli dedi kilo olayına takılmayın hiç bence güzel kilo almış. Süt kaltesi için kuruyemiş et tavuk beslenmek lazim
(75 puan) tarafından
İnanın takılmıyorum ama her kafadan farklı ses çıkınca ister istemez insan kendini sorguluyor. Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(140 puan) tarafından
Saat sınırlaması koymak yerine az az memede tutarak istediği an vermeyi deneseniz bence kilo alımı gayet güzel ama zaten emziren bir çocuğa öğün saat sınırlaması koymak mümkün olmuyor benim oğlum yaşıtlarına göre bi tık kiloluydu hatta doktorumuz çok iyi süt yarıyor falan demişti sağlık ocağı ebesi de bu çocuğu diyete soksak falan demişti emen bir çocuk nasıl diyeti olacaksa şimdi 28 aylığız ve oğlum zayıfladı mesela emzirme süreci bitti hareketler başladı derken hersey zamanla yerine oturuyor siz kendinizi üzmeyin yipratmayin emzirmeye devam edin sütüm kaliteli kalitesiz diyede sakın düşünmeyin her annenin sütü bebeğine özeldir unutmayın uzun oldu kusura bakmayın :) 
(75 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumunuz için inanın insan kendini sürekli yetersiz hissediyor. Normalde hiç böyle biri değilim ama evlat olunca herşey başka oluyormuş.
(140 puan) tarafından
Oglum 28 aylik ben bile hala öyle hissediyorum anne olmak dünyanın en zor ama en güzel şeyi biz iyi düşünelim ki çocuklarımız da mutlu olsunlar canım kafana hicbisey takma kendine sabit bir çocuk doktoru belirle iyi pozitif olan korkularından seni sakinleştirsin hemde rahatlatsin onun haricinde insanlarında dediklerine kulak asma zamanla hersey geçer :)
0 oy
(9,168 puan) tarafından
Doktorunuzu dinleyin. Gerçek ooan onun dediği. Sağlık ocağı ebeleri standart konuşur bebeğe göre konuşmaz. 

Benim bebeğimde de o obez olur az emzir demişti mesela. Anne sütüne diyet olmaz bunu bile bilmiyor. Doktor hepsini verecek anne sütü kilosu kalıcı değil demişti ki aynen de öyle oldu. Kalitesiz süt diye birşey yok. Bir hastalık vs yoksa her annenin sütü aynıdır.

Kendinize yapmayın bunu
(75 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için. İster istemez annelik iç güdüsü sanırım herşey den korkuyor insan ve sorguluyor. Normalde hiç yapmayacağım şeyler ama işte gelin görün ki psikoloji ele geçiriyor insanı
(9,168 puan) tarafından
Çok haklısınız. Tabi ki kulağımızı kapatmayacağız ama sağlık ocağı ebelerinin söylediklerini %100 kabul etmeyin. Ama tabi tetkik açısından bir doktora sorulmalı. Ben şimdiye kadar beni evham yaptıkları hiçbirsey de doktorda aynı sonucu almadım. Ama şu sorun var dediyse bir doktora gidip varmı yok mu öğrendim. Sağlıkla büyüsün
0 oy
(243 puan) tarafından
Benim bebeğim 600 gram alıyor gayet iyi diyor doktor ne 1 1bucuk kilo canım ben anlamiyor valla.
0 oy
(291 puan) tarafından
Öncelikle şunu soyleyim ort 1-1.5 kilo değil aylık almasi gereken en az 600-700 gr almasi yeterli. Onun altına düşmesi sorun olabilir ilk 5 ay. 6 aydan sonra zaten yavas alicak. Aylık 800-900 kg aldi ise gayet iyi demektir. 2-3 saate bir beslenmen yeterli. 
0 oy
(1,560 puan) tarafından
Ortalama 1-1,5 kilo değil 600-1000 Gr alması normal. Bebeğiniz gayet sağlıklı kilo almış
0 oy
(169 puan) tarafından
Kilo alımı maşallah çok iyi benim de bebeğim ilk ayında 800 Gr almıştı 2950 doğmuştu hem doktor hem de ebe kilo alımi çok iyi demişti. Size bir şey sormak istiyorum bebeğinizi günde kaç defa emziriyorsunuz ve meme de kalma süresi kaç dk oluyor ortalama 
(75 puan) tarafından
Kaç defa emzirdiğimi bilmiyorum. Önceden programı kullanıyordum takip etmek için ama bıraktım. Ne zaman isterse emziriyorum. Bazen çok uzun kalıyor bazen de istemiyor 5 dk emiyor. Tamamen bebeğimin isteğine göre emziriyorum gündüzleri. Geceleri ise 2 ya da 3 saate bir kaldırıp emziriyorum. Geceleri bazen uzun kalıyor meme de ama uykulu oluyor zaten dinlene dinlene uyuklaya uyuklaya emiyor.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 104 göst.
14 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ursula (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 562 göst.
0 oy
5 cevap 393 göst.
20 Haziran 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Mhmtalp (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 839 göst.
...