0 oy
487 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (49 puan) tarafından
Bebeğim 5 aylık anneler. Dönüyor, her iki elini de eşit ve güzel kullaniyor, oyuncaklara uzanıyor tutuyor,bir elinden diğerine geçiriyor, yüzüstü konumda başını kaldiriyor, koltuk altından tutunca başını kaldırıyor fakat ellerinden tutunca baş geride kalıyor. Dr hipotonisi var hafif dedi. B12 si 500 seviyelerinde normal. Nöroloji rakibimiz var (eeg normal, anestezili mr çekilecek) fakat net bir cvp alamiyorum hiçbir şeye hep beklememiz gerekiyor. Bebeğinde buna benzer bir durumla karşılaşıp düzelen veya probleminin ne olduğu anlaşılan var mı? 
Bebek Ayı 5

4 Cevaplar

0 oy
(358 puan) tarafından
Bziimkide 4 5 aylıkken aynı dediğiniz gbi herşeyi yaparken elinden tutunca kaldirmiyordu kafasını:) anneler gününde kendi kendine kaldırdı ama sonrasında yine çok istekli kaldırmadı:) anneler gününde 5 aylıktı artık 
(523 puan) tarafından
Sizin oğlunuzun ayakları üzerine basmasında sorun var mıydı?
(358 puan) tarafından
Hayır yoktu ama o zmn küçük diye bastirmiyordum pek zaten şuan nerdeyse yürüyecek on aylik
-Reklam-
0 oy
(1,426 puan) tarafından
Bunun için çocuk doktoruna mı götürdünüz yoksa nörolojiye mi ? Benim oğlum da 11 aylık bir aydır istemsiz kafa sallıyor arada bir .. başka bir sıkıntısı yok hangi bölüm bakar bilmiyorum 
(49 puan) tarafından
Bizi çocuk doktoru yönlendirdi. Araştırmaya gidecekseniz ya da özele kendiniz de götürebilirsiniz ama şehir hastanesi ve devlet hastanesi için çocuk doktorunuzun yönlendirmesi gerekiyor yan dal olduğu için .
0 oy
(446 puan) tarafından
Bebeğiniz kaç kilo ? Bizimkide tam 6.ayında tuttu bizim o zamanlar boyuna göre kilosu varmış biraz ve tembellik yapmış bana doktorum şey dedi en önemli unsur ĞÜLÜMSEMESİ bu varsa korkma demişti herşeyi 7.ayında yaptı başını tutamayan bebek dönemeez canım benimki 4.ayında yüz üstü dönüyordu şimdi 10 aylık elinden tutunca top oynuyor :)) 
0 oy
(523 puan) tarafından
Size tavsiyem doktor Bi sıkıntı görmüyorsa hiç korkmayın benim oğlum da aynı dediğiniz gibiydi şu an 11 aylık ayaklarının üzerine isterse basıyor oturması 8 aylıkken oldu desteksiz şekilde. Ama başka hiç bir sıkıntı yok biz 9 aylıkken nöroloji doktoruna götürdük Bi sıkıntı görmedi kaba motor çok az geriden geliyor dedi gelişim uzmanı gördü Bı sıkıntı yok ayına uygun her şeyi yapıyor dedi detaylı inceleme yaptırdık ama şu an oğlum daha sağlam oturuyor kafayı tutuyor demem o ki bazı bebekler biraz geriden gelebiliyor bu konuda bu, sorun var demek değil ama tedbir amaçlı siz takibinizi yaptırın. Üstelik benim ikinci evladım kızım bunların hepsini çok erken yapmıştı ve 14 aylık yürüdü. Oğlum da Bi an da basmaya başlayıp yürüyecek öyle hissediyorum. 
(49 puan) tarafından
Benim de ikinci çocuğum 40 günlükken başını tutuyordu diğer her şeyini de erken yaptı sizinki gibi. O yüzden daha da bi sıkıntı arar olduk ister istemez. Başını tutması dışında her şeyi yapıyor bana göre . Şimdi emekleme pozisyonuna gelip hafif ileri geri hareketlere de başladı olduğu yerden. Bunları görünce bir şeyi yok korkma diyorum ama ellerinden tutup çektiğimde başı arkada kalınca ve kucağımda başını tasiyamayip bazen yana düşürdüğünde çok üzülüyorum. Teşekkür ederim ama msjiniz için :)
(523 puan) tarafından
Kaç aylık bebeğiniz. Benim oğlum doğar doğmaz yoğun bakımda yattı 28 gün biz biraz ona bağlıyoruz bunları.
(49 puan) tarafından
5 aylık. Doğumda ve hamilelikte hiçbir sıkıntı olmadı bizde. Erken de doğmadı. Tabii etkilemiştir sizinkini yogun bakımda yatması neyseki geçmiş hepsi. Bizimkini etkileyen ne oldu hiç bulamiyoruz

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,131 göst.
30 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Pnarbki2733 (446 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,168 göst.
12 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Irmakkkk (358 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 419 göst.
7 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Paşalarım34 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 505 göst.
...