0 oy
807 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (894 puan) tarafından
Bebegim 18 aylik doktr verdi sık hastlndgu icn memnun kalan vrmi

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (92 puan) tarafından
Benim gorumcem eltim kullandı.  Gercekten aşırı işe yaramisti. Bizimkiler surup degilde damla olarak kullanmislardi 
-Reklam-
0 oy
(9,168 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ilk çocuğumda kullandım. İçeriğinde alkol var öncelikle bunu kontrol edin. Çocuğun nefesi aseton gibi kokmaya başlamıştı. Şeker hastası diye çok korktum. Kan gazları testi yapıldı değerler oynamış ama nedeni bulunamadı.


Sonra çok güvendiğim bir doktora sordum. Kullandığım şeyleri sorunca umca yı söyledim. 

Umca içinde varolan alkol aslında iyilik hali verir. Alkol kullanan kişiler grip gibi bir hastalık geçirince bu yüzden alkol alır. Alkol damarları genişletir ve sahte bir iyiliğe neden olur demişti. Umca vermeyi kesince düzeldi durum. İçeriğini kontrol edin belki alkol olmayan bir içerikdir.

Bizim ki solüsyon olandı şurup da bulunmuyor muş şimdi baktım. 
(894 puan) tarafından
İyimi kötümü yani
(9,168 puan) tarafından
Şurup da alkol yokmuş. Zararlı değil yani o yüzden.. Faydası da benim inanmadığım birşey
(894 puan) tarafından
Çok faydası var diyen vr benegm çok hastlniyor bu ay iki antbytk bitrdk atesi koly dusmyor suan hasta değiliz basldk bagisklgi duzelsn diyé
(9,168 puan) tarafından
Çocukların sürekli hasta olma nedeni grip olan çocuğa antibiyotik verilmesi zaten.

Grip de wbc değerine göre hastalık viral mi bakteriyel mi ona göre antibiyotik verilir. Viral gribe antibiyotik verilmez. Hastalık tekrarlar.

Ateşi olan çocuğun ateşi hemen düşürülmez. Virüsler 38 veya 38. 5 sıcaklıkta yok olur ateşi düşürünce virüsün yok olması engellenir ve çocuk tekrar tekrar hasta olur.

Ateşsiz gripper bu yüzden ateşli başlayan grip den çok daha uzun hatta 3 hafta sürer şu an bizim başımızda var aynısı. 0 ilaç ile geçirdi.

Dr Kadir tugcu sahtekarlığın 3 safhası yazısını okuyun mutlaka. Anneoluncaanladim.com sitesinde kendisinin grip ile ilgili tüm soru cevaplarını okuyabilir hatta sorabilirsiniz. O antibiyotik verildiği zaman wbc değeriniz kac idi acaba. Balık orda kokmaya başlamış olabilir
(894 puan) tarafından
Kulak enfeksiyonu var dedi verdi ilaci
(894 puan) tarafından
Ateşi 39 buldu
(894 puan) tarafından
Dha ilk cocgm çok acemiyim kusura bakmyn sorularla bunaltyrsm pki hastalığında ne ypmlym ateslndgnde calpol vermlmym yada bu dişler yapiyormu
(9,168 puan) tarafından
Grip sonrası kulak ağrısı olur enfeksiyon denilen kulakta var ilan kızarma grip geçerken burun akıntısının koyulaşmasi yüzünden olur. Bol bol burun açmak, sıcak buhar uygulamak, cold mix yine burnun açık kalması için ise yarar birde kulak ağrısı başladı ise kısa süreli doktor kontrolünde iladin damla kullanmak gerekir aslında. Tabi dediğim doktoru takip ederseniz biz tüm gribi bu şekilde atlatoyoruz. 11 yaşında çocuğum çok antibiyotik reçetesi çöpe attım. Kulak ağrısı bizimde başımıza geldi daha önce yine antibiyotik olmadan geçirdik. Annelerin kırmasını anlıyorum ama böyle bir velinimet var değerlendirin derim.

Ayrıca bu yıl grip en üst seviyede olacak doktorlar bunu en başından söyledi bu yüzden çocuklar sürekli hasta diye düşünmeyin. Biz sene başından beri grip ile savaşıyoruz ama ilaç kullanmıyoruz. Evet zor yıpratıcı ama viral hastalık bazı ilaçlar ile geçer gibi olup geri geliyor. Kortizonlu spreyler hava ike verilen astın ilaçları bronşlari genişletip daha sonra hastalığın daha sert gelmesine sebep oluyor. Allah aşkına bir düşünün çocukluğunuz boyunca kac kere grip oldunuz kulağınız ağrıdı bunların hangisinde antibiyotik kullandınız. Ben şahsen annen hastanede çalışıyor olmasına rağmen hiç kullanmadım ve bu yüzden hastaneye götürülmedim. Çocukluğumda da hiç bir arkadaşımın gittiğini bilmem. Gribin doğal yöntemleri vardır. Hafta başı evde herkes hasta boğaz ağrısı burun akıntısı kemikler ağrıyor etlerimiz acıyor. Annem tutturdu herkes hastaneye gidiyor siz neden gitmiyor ilaç kullanıyorsunuz. Sonuç ilaç kullananlar ilaçları bitti yine hastalandı biz atlattık.
(894 puan) tarafından
Çok çok tesekkr ederm Allh razı olsn ne muradın varsa versin uzun uzun yasmissnz üsenmeden demkki antbiyotkten sk sk rhtszlnyr bebgm 17 aylk atessz grip yk 3 gün sürüyor doktora goturuyorz bazıları tahlil ypyo enfksyn ckyo grip iken veryor bazıları direk veryo thllsz
(894 puan) tarafından
Paket gida vermiyorum evde yogurt mayalyrm bu ilacı bitene kdr kullnymmi ne kdr sürede kullnmylm suan basldm kullnmyw hasta degl amam
(9,168 puan) tarafından
Rica ederim. Tabi ki gerekli durumda antibiyotik kullanılır.. Ama dediğim gibi wbc ye bakılır. Doktorlar Crp ye bakarak veriyor. Ama grip gibi hastalıklarda veya ateş olunca hücre yıkımı olduğu için crp yükselir. Wbc düşük ise viral dir antibiyotik kullanılmaz. Wbc yüksek ise bakteriyel dir. Ağızda pis koku dilde pas görünümü vardır antibiyotik gerekir.

Dediğim doktoru takip edin hatta kitabı var tavsiye ederim bütün ince noktalar yazıyor.

Gerçekten doktorlar lafa gelince hastalar bizden antibiyotik istiyor diye hastaları şikayet ediyor.

Mesela burada yine idrar yolu enfeksiyonu var diye bir anneye antibiyotik verilmişti. Ona bu doktordan öğrendiğimi söyledim. Nitrit sonucuna bakmasını söyledim. Ve hemen başka doktora gitti aslında idrar yolu enfeksiyonu olmadığını öğrendi.

Kafamıza göre kullanmamak olmaz yani. Bu değerleri öğrenelim annr olarak şu dönemde ilaç sevdalısı doktorlardan çocukları gerçekten korumak gerek. Hepsi bir değil elbet. Mesela grip çocuğa hiç ilaç vermeyen doktor da var. O doktorları da iyi bulmayan aileler var bu yüzden.

Mesela eşimin bir arkadaşı özel sigorta yapmış iki. Çocuğuna. Biri bebek biri ilk okul çağında. Grip için doktora gidiyorlar. Bebek olana antibiyotik veremem çok küçük diyor ama büyük olana antibiyotik veriyor doktor. Aile diyor ki ay ne iyi doktor bak bebeğe antibiyotik vermedi. Sahtekarlığı bilmem anlayabildiniz mi? Maxem bu çocukların ikisi de aynı hastalığa sahip ve bunun ilacı kesinlikle antibiyotik o zaman küçük ooan antibiyotiksiz nasıl iyileşecek. Hadi diyelim küçük olan antibiyotik olmadan iyilesebilir de büyük olan neden antibiyotik olmadan iyileşemesin
(9,168 puan) tarafından
Umca hastalığı iyileştiren değil hasta olmayı engelleyen yani bağışıklık kuvvetlendirici takviye olarak geçiyor. O yüzden hastalığını iyileştirmez. Koruyucu olarak verilir ki bence tarhana, kefir, yoğurt, paça çorbası çok daha faydalı. Birde dediğim gibi hastalıktan korunma diye birşey yok.

Gribe yakalanınca nasıl atlattık o önemli. Aşı gibi düşünün. Gribi ilaçsız atlatırsanız vücut o mikrop ioe savaşmayı öğrenir bir sonraki daha kolay geçer ama şunu da unutmamak gerek ki. Grip sadece 1 tane çeşit değil.

Ana sınıfına giden çocuklar mesela çok hasta olur mikrobun içinde. Eğer hastalığı doğru şekilde atlatır iseler ikk okulda evet yine hasta olur ama daha çabuk atlatır. Hiç bir virüs aman bu çocukta bilmem ne bağışıklık güçlendirici ilaç var ona bulaşmayım demez. Virüs vücuda girer ve vücut der ki ahaaaa ben bu virüsü geçen sefer şu silahım ile yendim der ve virüsü daha kolay yok eder
(894 puan) tarafından
En azından atesssz geçirsn gribi hafif atlatsn şalgam veriyorm nar sarimsak bal limon veryrm
(894 puan) tarafından
Kefir evdemi yapıyorsunuz 17 qylik olmsna ragmen emziriyorum hala
(9,168 puan) tarafından
Kefir içmiyor malesef. Birde sarımsak şalgam bunlar da hurafe aslında. Grip de yapılacak şeyleri yazdım. En fazla okusuk yüzünden tahriş ooan boğazı yumuşatma için tatlı ekşi şeyler kullanın.  2 yaş sonrası bal limon. 2 yaş öncesi veya alerjik ise. Ekşi elma suyu veya portakal suyu gibi. Bir iki tatlı kaşığı yeterli
(894 puan) tarafından
Instgramda hastalnmyan cocuk var sarimsak bal limon bi Bakn isterseniz çok memnun kalan var
0 oy
(571 puan) tarafından
Damlası var bende ama hiç bir işe yaramadı bende anlamadım 
(894 puan) tarafından
Hastalığımı yine cok
(571 puan) tarafından
Evt şu ara hep hasta oluyor
(894 puan) tarafından
Bnmkide oyle basldk ilaca antibytksz iyilsmyo insallh bu ilac yarar

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 222 göst.
15 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde gizemkuzey (454 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 93 göst.
7 Kasım 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Songulllllll (603 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 293 göst.
21 Eylül 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Aysnr22 (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 488 göst.
8 Haziran 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Emirinannsi (299 puan) tarafından soruldu
...