0 oy
409 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (5 puan) tarafından
3 aylık ikizlerim var. Sadece mama veriyorum anne sütü almıyorlar. Su veriyor musunuz vermeli miyim

11 Cevaplar

+1 oy
(9 puan) tarafından
Kuzum kimsenin ne dedigine bakma susuz cocuk olmaz . Tamam varipta bebege 1 bardak su ver demiyorum ama benim de bebegim var 5 ayini bitirdi   ben   dogum yaparken tam  sicak bir gunde dogum etmistim  ya brak su vermeyi bardakta su ısınıyordu o derece  . ben her gün her an bebegime  su vermek  degilde elim ile  dudaklarini islatiyordum  . doktor derki su icirme felan  Bu taraftan bakarsan tıbbı taraftan hersey yasak ve ya yan etkisi oldugu soyler doktorlar  .  ben 3 aylik oldugunda artik  her gün 1 cay kaşigi ılık su icirdim ılık su ( suyu kaynat soğut icir   tam  çeşmeden    soguk su icirme boğazlari iltihap yaparsa   bebek aglar uyumaz emmez .  4....5 aylliken ise   artik kaşikla degil de suyu  biberonla icirmeye basladim. cok sevdi suyu  anne sütü iciyor arada hergün sadce bir kere su iciriyorum . bu sayede  su bebegimin bagirsaklarini hareket etdirerek kabiz olmasinin karşisini aliyor .  Bence ver icisin   cunki birde senin bebek mama yiyorsa mamada tatlandirici ve ya s.oldugu icin bebeklein ici yanar azcik icir   yani  susuz kalmasinlar .  etrafa bakma kuzum sen bu senin bebegin annesin  icine dogar hersey bir bardak su icsen aklina gelirki  acaba bebeklerim de susamişmidir felan diye etraf sadce der etrafa bakarsan biz beceriksiz  ne bileyim ya herşeyiz .kimsenin lafina bakma  bebegin icin iyi olani sen seç .   
(5 puan) tarafından
Bir açıdan sizde haklısınız... Off napacagimi şaşırdım
(9 puan) tarafından
canim kafani kariştirma bu kadar  anene sor seni nasil büyütmüş  .eskiden   internetmi vardi arayipta suyun  icirip icirlmediyini sormak yada  her bebek  su icme zamani gelince doktora sormak varmiyidi      .  Kendin  bilecegin iş ama bisey var sudan kimseye zarar gelmez    büyük insan bile bisey olunca bol su ic diyorlar su hayatdir .    kararsiz kalma sebebini de anliyorim ama şuan durup gogleye  yazsan ki  3 aylik bebege su vermenin faydasi ve ya faydalimi diye hersey cikcak  .birde yazan kin3 aylik bebege su zararlimi birde zararlari cikcak     yine sen bilirsin ama 1 cay kaşigi vermeyi dene  icerse susamiştir icmezse    susuz degildir . ama biseyde varki  suyu normal verince degisik geldigi icin bebekler  icince agiz burkuyor .   ama daha senin minikler kücük     1  cay kaşigi ver icisinler  onlarda can su arar gül bile su ile büyüyor .
-Reklam-
0 oy
(24 puan) tarafından
Ne denli doğru yanlış bilmiyorum ama ben 2 3 günde bir 1 çay kaşığı su verdim 
(5 puan) tarafından
Çevremdekiler vermelisin yazık ediyorsun gibi şeyler söyleyince kafam karıştı
0 oy
(7 puan) tarafından
Ben bebeğime 5 aylıkken vermeye başladım. Şuan 5 buçuk aylık. Yani 2 haftadır falan veriyorum. Çevremde ki herkes doğduğundan beri su ver yanar falan dediler ama anne sütünün %80 i su zaten. Ben ek gıdaya başladığım için vermeye başladım. Size tavsiyem ek gıdaya kadar vermeyin. Ya da doktorunuza sorun öyle verin
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Mamayı suyla yaptığınizi hatırlatırım. Ek gıdaya gecince verirsiniz. Dr unuza danışın bunu . Daha çok küçükler.
0 oy
(598 puan) tarafından
gerek yok zaten mama duyla yapılıyor mama da su ihtiyacını karşılar 6 aylık olup ek besine geçince su verirsiniz 
0 oy
Profil image (526 puan) tarafından
Hayır canım verme mamadan zaten ihtiyacı olan suyu alıyor. Su zehirlenmesi yaşayabilir bu yüzden 6. Aya kadar hiç su yok
(5 puan) tarafından
Çevremdekiler vermelisin yazık ediyorsun gibi şeyler söyleyince kafam karıştı
Profil image (526 puan) tarafından
Banada su vermediğimi söyleyince tuaf tuaf bakıyorlar dünyanın en gaddar annesiymişim gibi :D
0 oy
(3 puan) tarafından
İlk oğlumda emmedi mama kullandık doktor mama kullanıyorsan su ver demişti bana birde susadiğini kafasına dokununca çökük oluyor ondan anlar verirdim 
0 oy
(56 puan) tarafından
evet mama ile besleniyosa ver canm cok az 
0 oy
(119 puan) tarafından
Ben içirmedim. Benimki de mama alıyor. Ama dilinin üzerinde felaket pamukçuk oldu karbonat ilaç ne yaptıysam fayda etmedi. Doktor her mama arkası ağzının ici temizlensin diye biraz su ver dedi şimdi biraz hafifledi.
0 oy
(41 puan) tarafından
Bebeğim 4 aylık 3.ay itibarıyla mama ile beslenmeye başladı. Anne sütünde su vermiyordum ama mama içtiği için veriyorum artık. Bazı doktorlar ver diyor bazıları verme diyor ama ilk başlarda su vermedim ve çişi sapsarıydı çok belli oluyordu kaka yaparken zorlanıyordu. Su vermeye başladım minik biberonda istediği kadar içiyor bazen içmiyor ama çişinin rengi düzeldi ve kaka yapması rahatladı. Bence verilmeli ama siz bilirsiniz. 
0 oy
(115 puan) tarafından
Benim bebeğim de sadece mama içiyor. 1.nci aydan itibaren ebe günde 2 çay kaşığı kadar verebilirsin dedi. Mama suyla karıştığını söylediğimde o ayrı o ayrı dedi. Mama şekerli olduğu için bebeğin içini yakar dedi. Ben hep veriyorum işin açıkçası. 

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 1,132 göst.
0 oy
1 cevap 202 göst.
11 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde durukusss2 (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 723 göst.
10 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Miray'ım (189 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 653 göst.
10 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Tamam (98 puan) tarafından soruldu
...