0 oy
302 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (444 puan) tarafından
Kızlar iyi akşamlar. Dişlerinden dolayı kızımı memeden kesmem gerekiyor 22 aylık bu arada. Dişlerini fircaladigimiza rağmen curumeye başladı dişleri. Psikolojik travma yaşarmadan memeye düşkün bebeği nasıl memeden kesebilirim? Otur konuş olmaz,  zaten konuşuyorum, ama yine de ağlıyor ortalığı yıkıyor. 2 3 güne evi terk et de olmaz. Bebegimsiz 1 saat bile geçiremem. Biseyler sürersem travma olacak mi? Renkli bişy. Ay ne kadar zormus önce sütun gelsin bol olsun diye uğraştım, sonra da memeden ayırmayı kara kara düşünüyorum. Tecrübeli anneler yorumlara bekliyorum.

10 Cevaplar

0 oy
(22 puan) tarafından
Vallah bende aynı nasıl biraktirmayi düşünüyorum benim oglanda  iki yaşında  
(444 puan) tarafından
Kolay gelsin sana da. Yorumlara bi göz at.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tecrübeli degilim ama bende yavas yavas kesmeyi düşünüyor azaltarak bir kereden değil çünkü hem cocukta hemde ben bir etki bırakır bu husus Ebubekir ertem bir video yayınlamış dinlemenisi tavsiye ederim
(444 puan) tarafından
Saol teşekkür ederim. Bakıcam videolara
0 oy
(527 puan) tarafından
Anlamaz demeyin her seferin de konuşun diyorlar genelde onun dışında aklını başka şeylere çekerek unutturabilirsiniz
(444 puan) tarafından
Keşke canım. Aklımda meme varsa hiçbişey hiç kimse kızımı durduramıyor.
0 oy
(718 puan) tarafından
Konuştum anlattım güya bir şey sürmedim travma olmasın diye 3 gece sabaha kadar ağladı yavrum hala düşündükçe kötü olurum. Bence kesinlikle destek alınması veya kendiniz yapacaksanız da çok çok kademeli ve birkaç aya yayarak bıraktırilmasi gereken bir süreç.
(444 puan) tarafından
Evet yavaş yapayım diyorum ama 1 ay içinde bırakmanızı tavsiye etti doktor. Ve eşim 1 hafta evde 1 hafta işte. Yanlızken çok zor oluyor. Ama bakayım bi düşüneyim enbiya yolu bulmaya çalışıyorum.
0 oy
(1,065 puan) tarafından
Valla ben 20 aylik kizimo   kirmizi oje ve siyah goz kalemi surerek biraktirmiştim bir kere bakdi uf oldundedim daha istemedi. Ama 20 aylik asiri geçti 15 den sonra 16 aylikdan sonra sirf can sikintisina emiyordu.suan oglum 5 aylik. Zor bekliyorum 15 aylikken kesmeye niyetim var kismetse insallah hizlica gelsin o zaman. Gunde 1500 kere emiyor.gece zaten agri tantana. Millet nasi ogun yapiyor anlamiyorum .iki saat uyaniklilik siresi icinde bile 4 5 kere meme emio kizimda oleydi oglumda oyle zart meme zurt meme artik gina gelio   biran once gelse kesme vakti gelsin diye bekliyorum valla
(444 puan) tarafından
Evet benim kizim da dönmek için değil can sıkıntısından ve alışkanlığından işiyor. Ve uyku=meme alışkanlığımız var. En azından gece emmesini durdurmam gerekiyor çünkü sütteki şeker yapıyor bunu,  yani uyuya kalıyor, şu biberonla içiyor, normal brdak la içmiyor, yani ağzında süt kalıyor.
0 oy
Profil image (1,497 puan) tarafından
Merhabalar.. Benim kızım 18 aylık bizde memeden kestik 12 gün oldu bırakalı.. aşırı derecede memeye düşkündü her fırsatta emmek istiyordu uyurken bile memeyle uyuyordu. Bende korkuyordum dişlerinden dolayı.

Salça sürüdüm ağladı tabiki görünce uf olmuş dedim. İlk gün ağladı... Her fırsatta dışarı çıkardım dikkatini başka şeylerle oyaladim

İlk 3 günde sağolsun geceleri eşim yardımcı oldu

Tabiki de kolay değil. Kararlı ve ısrarlı olun bence maşallah bayada büyümüş 
(444 puan) tarafından
Saol canım. Kararliyim. Ama bi yandan kıyamıyorum da. Meme uf oldu diyorum memeyi öpüyor,  sonra da mos gibi olmuş diyoruz ya küçücük parmaklarıyla miş gibi yapıyor. Gözümün içine baba baka meme meme diye ağlamaya başlıyor.
Profil image (1,497 puan) tarafından
Oyyyy kıyamam yaaa benim başıma gelen şeyleri söylüyorsunuz bende 1 hafta vicdan azabı çektim resmen çok kötü olmuştum...
0 oy
(3,579 puan) tarafından

https://www.instagram.com/reel/CiQWHM2Lty9/?igshid=MDJmNzVkMjY=


Bu kadının bilgileri cok yararlı oluyor. Genelde de ise yariyor. Tavsiye ederim.
(444 puan) tarafından
Teşekkürler.
0 oy
tarafından
Millet salça sürüyor acıdı acıdı kapatalım diye unutturuyor bakalım biz ne yapacağız bize daha çok yol var 
(444 puan) tarafından
Bakayım ben de en iyisini bulmaya çalışıyorum.
tarafından
İnşallah doğru olanı siz de bizde öğreniriz yaparız
0 oy
(690 puan) tarafından
Tam 1 ay önceki düşüncelerim.bebeğim 22 aylık .Ben 24 aylıkken sütten keseyim diye önce kademeli başlayayım dedim.decam sütü aldım memenin yerine ağlayınca veririm içer diye.hiç sevmedi.normal inek sütü aldım onuda sevmedi.naparım diye düşünürken benim sağlık sorunlarım nedeniyle.yüksek tansiyon hastasıyım tansiyonum düşmeyipte 2 dil altı vs.içince dr bugun emzirmesen iyi olur dedi.eve geldim kızım meme istiyor .aceleyle yeğenimin siyah ojesini aldım mememin ucuna ve kahverengi kısmına kalınca sürdüm banyoda.kızım görmedi kurumasını bekledim.20 dakika sonra kızımın yanına gittim.meme dedi açtım gösterdim ama meme pis dedim.kızımda pis dedi.diğerini açtık baktık oda pis.elini sürdü çıkmıyorda.maşallah vede çok şükür Anne nin memesi pis dedi.tam 10 gün her canı istediğinde baktı.oje geçtikçe yine sürdüm.hatta bigün rimelle boyadım.10 gün hep siyahtı.gece kalkınca bile açtım kızım meme pistine dedim yinede istermisin dedim.yok pis dedi .ama dağlara taşlara anlattı desem yeridir.kimi görse annenin memesi pis dedi.hatta annemin kine bakıp ananenin memesi temiz benim memem temiz. Anneninji pis dedi.10ngün sonra sildim bidaha sürmedim bak artık temiz süt istermisin dedim zaten istemedi .Bende süt bitmiş zaten dedim.böyle atlattık.mecburi bırakmak zorunda kalmasaydım.şimdi kademeli azaltıyordum .bence en iyisi böyle oldu.bebekten bebeğe değişir tabi .oğlumdada siyah bant yapıştırmıştım.oda herleyden midesi bulanan bebekti bi kez öğürdü. Birdaha bakmadı bile.
(444 puan) tarafından
Saol teşekkür ederim. Ben de deneye cem en iyi yolu bulucam. Sen yaptığını de belki deneye cem. Benlik sıkıntı yok yani kendim de emzirmeden yoruldum, ama daha emzirebikirdim. Ama kızıma artık zarar veriyor kesmek zorundayım.
0 oy
(39 puan) tarafından
göğüs ucunuza zencefil limon veya zerdeçal limon sürerseniz hem görmez aklında kalmaz hemde sütun acidiginda inanbilir..
(444 puan) tarafından
Limonu kendisi seviyor, zencefili falan belki sevmez daha denemedik:) o yolu da denicem saol.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 255 göst.
20 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Casperr (535 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 529 göst.
7 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Lale030507 (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 61 göst.
10 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Byrc (1,368 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 247 göst.
...