0 oy
209 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (319 puan) tarafından
Kızlar selam bebeğim 9 aylık. Labnesini lorunu ben kendim yapıyorum yediriyorum ama bazen sıkılıyor hep yediği iştahla yemiyor. Dil peyniri yada muratbeyin burgu peyniri var az tuzlu sanırım bunlar. Bebeğine bunlardan veren var mı? 
Bebek Ayı 9 ay

3 Cevaplar

0 oy
(7,202 puan) tarafından
Ben veriyorum coomtuzkuysa akşamdan suya koyuyorum sabaha tuzu gidiyor
-Reklam-
0 oy
(200 puan) tarafından
Labne nasıl yapıyorsunuz tarif verir misiniz lütfen lor yapıyorum ama tek çeşit yiyor suan ben hwzir peynir vermedim hiç bu arada 
(63 puan) tarafından
Loru,labne tarihlerinizi atarmısınız uyguladığınız.
(319 puan) tarafından
Kuzum anlatayım hemen labne tarifini.
1 kibrit kutusu kadar süzme peyniri tuzu gitsin diye sabaha kadar suda beklet daha sonra 1 litre sütü bir taşım kaynat soğumaya bırak elinin küçük parmağınla kontrol et tuttuğunda 5 saniye yakmayacak sıcaklığa gelince peyniri kaseye al ez hazırladığın süttende al kaseye birazcık ve karıştır ikisini güzelce. Karışımı sütüne ekle biraz karıştırıp labneyi hangi kapta mayalayacaksan oraya dök. Ağzını sıkıca kapat. Güzelce sar ve 12 saat dışarıda mayalanmaya bırak. 12 saat sonra 4 5 saat buzdolabında beklet aç bak labnen hazır oluyor ben en son süzmeye bırakıyorum iyice kıvam alıyor ve çıkan peynir altı suyunu tariflerimde kullanıyorum ve baya çıkıyor kuzum bizde yiyoruz hazır labneler dünya para olmuş valla.
(319 puan) tarafından
Loruda yaptığım yoğurtlardan kestirip yapıyorum yoğurdu sulandırıp(ayran kıvamında) kaynatınca kesiliyor zaten çıkan kesiği süzdürüp alıyorum direkt sütten yapılan lor süt vermekle aynı şey diye okumuştum bir yerde bilmem yalan gerçek ama bende böyle yapayım dedim :)
(200 puan) tarafından
Teşekkür ederim tarif için  lor sütten yapıyordum bende yoğurt ile deneyeyim çok teşekkür ederim tekrardan ellerine saglik sifa olsun bebise
(63 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım çok sağolasın.
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Bunlara araştırıp tek tek baktıklarım falan da var içeriklerinde stabilizatör vs ek bir şey yok bunlardan bulup verin içeriği temiz. Peynir alırken içerik kısmında sadece pastörize inek sütü, peynir mayası ve tuz dışında ekstra herhangi bir şey varsa bebeğinize vermeyin. Muratbeyşn burgu temiz değil ben kendim yemek için bakmıştım içeriğine ama bu aşağıdakilerden bakabilirsiniz. A101-şok binde vs de bulunuyor bi kaçı. Geceden suya koyun tuzu gitsin. 

Orbay şiirden mayalı, taciroğlu eski kaşar, Ünal çeçil, tarım kredi beyaz peynir, yemeli inek peyniri, akmaz beyaz peynir, mandıradan Kars kaşarı, ariste inek peyniri, altınkılıç tam yağlı peynir, tahsildaroğlu beyaz peynir, peynir çiftliği klasik inek, akkoyun tulum, ser has peynir, akmaz gurme mihaliç, halisköy kaşar, Koçhan göbek kaşar, yemeli İzmir tulum, bozbeyi inek peyniri, bim Antep peyniri örgü, Sarıbaş topak ve beyaz peynir, Atabey tam yağlı, binzevir inek peyniri, tek süt lor ve hellim, sek olgunlaştırılmış beyaz peynir, migros eski kaşar, Muş kaşarı.
(319 puan) tarafından
Ay allah senden razı olsun yazdıkların için canım ben bunlardan hangisini bulursam alayım peynir yapma işinede girişecektim az daha :D
Profil image (1,345 puan) tarafından
Vala ben şirden mayası alıp kendim de yaptım ama her zaman yapma fırsatı olmuyor mecbur alternatif aradım bende ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu :)))

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 332 göst.
5 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İrem Ceren (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 323 göst.
23 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aydan bera (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 314 göst.
16 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Tazeanne_123 (233 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 538 göst.
29 Ocak 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Meltems (25 puan) tarafından soruldu
...