0 oy
144 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (142 puan) tarafından
7 aylik ama hala buyuk şeyler vermiyorum yani ısırıp koparacagi siz neler veriyo sunuz

3 Cevaplar

0 oy
(245 puan) tarafından
Bende burda bekleyim:)
(142 puan) tarafından
Bazen ne yapacağımı hic bulamıyorum
(245 puan) tarafından
Bende öyle valla hep aynı şeyleri yediriyorum elmayla hawucu hasliyorum içine pirinç unu katıp veriyorum bazende yulaf yorgurt muz karıştırıp veriyorum bu kadar
-Reklam-
0 oy
(531 puan) tarafından
Sabahları meyveli püreleri öğlen çorba çeşitleri yada Sebze yemeği, yoğurt. Yemezse akşam yemeğine veriyorum çorbayı. Arada tel şehriye pilavı tavuk vs. Her yemeğimize el atıyor. Geçen gün pirinç pilavı koydum 1 yemek kaşığı önüne döke saça yedi. 
0 oy
(70 puan) tarafından

1.Çorba Tarifi

Malzemeler: 1 adet patates, 1 adet havuç, 3 adet brokoli, 1 kaşık zeytinyağı, 2 bardak su

Tüm malzemeleri iyice haşlıyoruz. Sonrasında tencerenin içinde pişirdiğimiz çorbamızı ılıdığında bebeğinize afiyetle yedirebilirsiniz.

2.Çorba Tarifi

Malzemeler: 1adet havuç, 1 adet kabak, 1 çorba kaşığı ince kıyılmış kıyma, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 çorba kaşığı zeytin yağı, 2 bardak su

İlk olarak kıymayı tam anlamıyla pişiriyoruz. Daha sonra doğradığımız sebzeleri su ile tencereye ekliyor ve kaynadığında pirinci ekliyoruz. Pirinçler de pişene kadar ateşte tuttuğumuz tenceremiz ılıdığında robottan geçirerek homojen bir yapı elde ediyor ve ardından 7 aylık bebeğimize yediriyoruz.

İlk altı ayın ardından ek gıdaya başlayan 7 aylık bebeklerimiz için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içeren bebek çorbalarına tuz eklememeniz, yağını ise abartmamanız önerilmektedir. Öyle ki daha çok hassas olan mide yapıları ve damak tatları henüz ağır yapılı şeylere hazır değildir.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 283 göst.
5 Şubat 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Laleozsy (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 414 göst.
0 oy
3 cevap 192 göst.
0 oy
3 cevap 178 göst.
...