0 oy
241 göst.
4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde (718 puan) tarafından
Merhabalar 4,5 yaşındaki kızımın ilk sosyallik dönemleri pandemiye denk geldiği için neredeyse hiç çocuk görmeden büyüdü. Şu an girişkenlikle ilgili biraz problem yaşıyor parkta vesaire çocukların yanına gitmez kaydırakta biri önüne geçtiyse hemen sırasını verir hakkını savunmaz, üzülüyorum bu duruma. Şu an zaten anaokuluna gidiyor öğretmeni çocuklarla konuştuğunu söylüyor ama benim destek olmak için yapabileceğim neler var tecrübesi bilgisi olan var mı acaba ?

4 Cevaplar

0 oy
(367 puan) tarafından
Benimde oğlum öyleydi çok çekingen içine kapanıktı özel Bi kreşe gönderiyordum çok sosyal olmuyor Du orda da. öğretmenleri de öyle söylüyordu sonra 1.sınıfa başladı her çeşit çocuk tabi orda, hele bazıları yamyam gibi açıkgöz hepsi. İlk dönem içine kspanıklığı devam etti 2.dönem açılmaya başladı. Şimdi 2.sınıf baya Bi sosyal. espriler şakalar vs havada uçuşuyor. Demem o ki devlet okuluna bi başlasın her çeşit çocukla karşılaşınca mecbur kendini savunmaya açılmaya başlıyorlar 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bu konuda sizin yapabileceğiniz bişey olduğunu sanmıyorum olsaydı şimdiye kadar zaten duzelirdi. Çocuklarla iç içe olduğu sürece bunu bu durumu aşabilir ancak. Ama biraz zaman alması çok doğal biz nasıl ki tecrübe ederek öğreniyoruz çocuklar da aynı şekilde. Sadece öğretmeni ile sürekli iletişim halinde olur onların da tavsiyeleri olabilir size belki. Okul dönemi başladıktan sonra çocuklar da büyük gelişmeler kesinlikle fark ediliyor faydası olacaktır .

Ama bazı çocuklar karakteri gereği de çekingen bir yapıya sahip olabiliyor onu aşmak biraz zor diye düşünüyorum. 
0 oy
(1,191 puan) tarafından
Aynı benim kızım kreşe göndercem benn
0 oy
(175 puan) tarafından
Ben anne çocuk oyun grupları var onlara katıldım faydasını gördüm 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 125 göst.
23 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Aliasaff (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 429 göst.
20 Ocak 2023 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde byebruss (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 484 göst.
0 oy
2 cevap 345 göst.
30 Haziran 2021 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde leylelgy (118 puan) tarafından soruldu
...