0 oy
142 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (11 puan) tarafından
Bugün 27 günlük olduk. Anne sütü ve bazen mama veriyorum. Günde 60 CC geçmiyor. 4 gündür kaka yapmadı. Ondan önce günde 3 4 kere yapıyordu. Doktor 10 güne kadar normal fefi ama rahatlasın istiyorum. Onerebileceginiz bir şeyler var mı şimdiden teşekkür ederim
Bebek Ayı 27 günlük

5 Cevaplar

0 oy
(207 puan) tarafından
canim karnina masaj yapabilirsin cok etkili oldugunu düşünüyorum. henuz kucuk oldugu icin sutten gececek şeyleri senin tuketmeni oneririm. kayisi hosafi olabilir. incir olabilir. bamya corbasi olur. tatli patates olabilir. muz, seftali ve patatesten de uzak durmani oneririm.
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim masaj yapıyoruz ama hala bir gelişme yok beklicez artık
-Reklam-
0 oy
(8,827 puan) tarafından
Lütfen müdahale etmeyin. 1 aydan 5 aya kadar bebeklerin sindirim sistemi gelişir ve sindirim daha uzun sürer, keçi pisliği gibi sert kaka yapmadıkça kabız sayılmaz ve normal bir durumdur. Müdahale ederseniz sürekli müdahale ile yapmaya alıştırırsınız. Benim kızım çok az anne sütü çoğunlukla mama ile besleniyordu ve 1 aydan 5 aya kadar 5-6 günde bir kaka yapardı, hiç müdahale etmedik, 5 aydan sonra günde 2 kere düzenli yumuşak kaka yapmaya başladı. 
(11 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim inşallah mudahele gerekmeden yapacak
0 oy
(537 puan) tarafından
Ilık su ile duş aldırıp suyun içinde biraz bekleyebilirsiniz sonrasında masaj rahatlatır. Zeytinyağı ile poposuna masaj da uyarı etkisi yapar. Eger çok sıkıntısı varsa doktorunuzla konuşup fitil yapabilirsiniz biz 3 4 güne bir kakaya çıkıyoruz 5.gün yapamazsa çok sancısı oldu bir kez fitil verdik katilastigi için yapamamıştı.
0 oy
(28 puan) tarafından
Benim bebeğimde mama aldıktan sonra bir hafta yapmadı kakasını lavma verdiler rahatladı 
0 oy
(204 puan) tarafından
Evet normal bizimki altıncı güne yapmıştı eğer birşeyler yapayım derseniz örneğin zeytinyağı gibi ki o çok önemli olmadığı sürece doktor tavsiye etmiyor bu sefer bağırsakları tembelleştirisiniz ben gazı için bile hiç bir ilaç kullanmadım doktor yazayım dedi hayır vücudun kendi tepkisi alışsın her zaman nasıl gaz için ilaç vereyim dedim doktor bana aslında çok haklısın ilk defa bir anne  damla ilaç istemedi demişti inanın alışınca çocuk için daha iyi oluyor ilaçsız veya başka şeylerle bu gibi durumları atlaması gerekiyor tabi doktor tavsiye etmedikçe 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 139 göst.
12 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde OzleMilay (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 186 göst.
24 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Cinarimmmm66 (245 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 110 göst.
12 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Elisaa d (459 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 198 göst.
...