+2 oy
377 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (224 puan) tarafından

Merhaba Güzel anneler, sizlere tecrübe ettiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum. Biz 2ay önce bebeğimde  burnunun tıkanması, çok hafif öksürük şikayetleri ile doktor doktor gezdik . En son bir doktor zature geçirdiği fark etti. Ve yoğun bakımlık olmusuz ne yazıkki farkedilmedi .Şuan tam mevsimi geçişi olduğu için hastalık dönemi.  

1. *Serum fizyolojik*günde çok sayıda kullanmak tuz iceriginden dolayı zararlı. .burun içinde ödem yapıyor. Burun içi etleri şişiyor ve hepten daralıyor nefes almayı zorlaştırıyor . Lütfen dozu kaçırmayalım. 

2. *Aspiratör. * Bir ucu Agzimizda olan nefesimiz çocuğumuzun burnunu temizlediğimiz cinsten olanların pek faydası yok.  Doktorumuz bir tarafı elektrik supurgesine takılan düşük devirde içerde ne var ne yok çıkaran 'baby vac ' aspiratöru önerdi. 

3.*solunum sayısı* Lütfen bebeğinizin ayına göre solunum sayılarını bilin.  2aydan küçük bir bebek dakikada 60 tan fazla 2-11 aylık bebekler dakikada 50 den fazla , 1yasindan büyük bebekler dakikada 40 tan fazla nefes alıp vermemeli. Bazen az belirtili viral zatureler olabiliyor bu noktoda solunum sayısı çok önemli belirtiymis. 

4. *Nem cihazları * bilinçsiz kullanılan nem cihazları zararlıymis. Yani şöyle bebeginiz grip burnu tıkalı evet buhar iyi gelicektir , burnunu açıp rahatlaticaktir. Yalnız bazi bronşit türleri var ki nem buhar daha zarar veriyor . O yüzden doktor önerisi olmadan kafamıza göre buhar makinesi kullanmayalim . 

 

Bebislerimiz sağlıklı günlerde büyüsün inşallah anlattiklarimin sizlere de faydası dokunur  :)

2 Cevaplar

0 oy
(102 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Canım benim ben küçük aspiratör dierı çok pahalı çünkü etrafına çorab falan sokuyorum süpürge makinesi ağzına tıkıyorum 

Bende neler yaptım nazal,yıkama,ağız ile çekme bilmem ne vs 

Ama o küçücük burundan neler çıkıyor kimse görmeden inanmaz yetişkin kadar balgam çıkıyor


Çorabı o küçük aspiroter içine sokar gibi yapıyorum hem sümükleer orda kalıyor hemde süpürge makinesi hızı düşüyor

 
Yok süpürge makinesi o varya bir balgam çekiyor bir sümük çıkıyor şok olursunuz .. tehlikeli mi tehlike li buyudukçe çok dikkat li kullamak gerekiyor benim buyuk yavrumda 2 defa kan geldi 

Artık ona Diyorum ki sen kendin tut annem çok korkuyor ama tutunca iyi oldupunu biliyor birde biraz sümkğrmeyi öğretdim ona 

Ama bebeklerde özellikle grib dönemlerin de süpürge makinesine yönelmek doğru oluyor

Biz o sebeble zatürre nefes yolu hastalıkları yaşamadık çok şükür ama belki yapmasaydıkda yaşamazdık ne kadar sümüklü bebekler var yine bir şey olmuyor
(102 puan) tarafından
1 hafta olucak ateşi indi çok şükür MasaAllah o streesi indi kusması indi ama iştahsızlık ishal devam ediyor
(224 puan) tarafından
Bence doktora goturmelisin
(102 puan) tarafından
Öyle mi ama serum verin yollarda acile mi görürüm yoksa Dr mı
(102 puan) tarafından
Burda da böyle demiş internet yazısı
Sürekli ishal ise akut ishale göre daha şiddetli belirtilerle karakterizedir. Genel olarak 2 haftadan uzun sürse de tedavinin ardından en fazla 30 gün sürmektedir.
(102 puan) tarafından
Kasada kırmızılık görüyorum ama sebze sularına yormak istiyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından

Bizde 1haftadır burnumuz  tıkalı ama genelde akıyor yani sümük oluşuyor. Fakat günde sabah akşam fizyolojik serumla açıyoruz sonra manuel aspiratör altı pompa vakumlu olanı kullanıyoruz fakat tam çıkmıyor ya da kısa bir süre sonra bebeğimin burnu yine doluyor. Artık burnumu geniz akıntısı mı bilemedim.  Çünkü ağlarken nefes alıp verirken o hızla sümük geri gidiyor yukarıya . Arada öksürüyor ama nadir acaba bogazini balgamdan temizlemek için mi öksürüyor dedim hapşırıyor da doğduğundan beri hapşırıyor acaba burnundakilar yüzünden mi hapşırıyor napam bilemedim korktum şimdi, Siz onca Dr gezip sonunda bir Dr sağolsun farketmiş korktum biz de mi öyle durum yaşıyor olabilir miyiz? Moralim bozuk oluyor o akıntı tıkanıklık yüzünden yavrum kuzum ememiyor memeyi bırakıyor aç duruyor. Acıkınca ağlar bebekler  bizimki ağlamaz susuyor bekliyor ki sen verecen vermezsen durup uyur...:(  

Bir fikri önerisi olan varsa yazabilir

(224 puan) tarafından
Benim bebeğimde öyle vermezsen ağlamaz öyle masum bişey :) hasta olabilir şu sıralar grip soğuk algınlığı çok yaygın . Burnu kapalı iyi nefes alamayan Bebek beslenemez. Eğer o kadar çok doluyorsa bir sıkıntısı vardır bizde öyleyiz şuan dis dönemindeyiz grip olduk burnu çok sık doluyor. Bebeğin hasta gibi durmuyor gayet keyfi yerinde ama burnu tıkanıyor ve hapsuruyorsa alerji belirtisi olabilir
tarafından
Teşekkürler
4 aylık oluyoruz diş çıkar mı acaba ya , Aynen keyfi iyi gazı var kusuyor birde burnu doluyor arada hapşırık öksürük  var. Birde vücudunda bu aralar sırayla bi kalçasında kenerları kırmızı ucu hafif sivilce gibi sarımsı  bişeyler çıkıyor bi yerinde çıkıp kaybolup başka bir yerden çıkıyor anlamadım gitti o alerji mi acaba? Sırtında çıktı geçti ayakmarın çıktı geçti göbek deliğine çevresinde . Şimdi de yanağında var.
(224 puan) tarafından
Evde daha büyük bir çocuğunuz var mı okuldan falan bulaşıcı bir şey kapmış olmasın , ya da alerji olabilir . Çocuk doktoruna bence muhakkak sorun , hatta fotoğraf çekin o an vücudunda olmazsa gidince gosterirsiniz diş belirtileri önceden başlıyor çıkması bir kac ayı bulabiliyor 3aylikken dişi kasinirdi oğlumun 6aylik çıkardı dişini .

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 118 göst.
2 Ekim 2022 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Evlatttt (714 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 76 göst.
12 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aslidl (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 235 göst.
5 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Bahar03.03 (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 962 göst.
...