0 oy
197 göst.
24-36 ay arası bebekler kategorisinde (217 puan) tarafından
3 cocugumda öjsürük ateş balgam var bi biri hasta bi biri varmı cözümü doktor ilaç yazıyo yoluyo bi iyileşemedik bi aydır mahvolduk 

4 Cevaplar

0 oy
(25 puan) tarafından
Siyah turpun baş kısmını oyup içine hakiki bulursanız daha iyi olur bal doldurun bi gece dışarıda bekletin sulanıyor onu icirin videoları da vsr internetten
-Reklam-
0 oy
Profil image (78 puan) tarafından
Kızım 4 yaşında bizde tam 1 aydır balgam oksuruk ateş var tam iyileşiyor ilaçları bitiyor iyi oldu diyorum tekrar başa sarıyor kafayı yiycem. 3 gundur çok iyiydi şuan gene ateşi var balgami var :( ne salgını var bilmiyorum soylemiyorlarda
(57 puan) tarafından
Bizimde aynı 5yasinda kızım tam üç ay oldu bu üç ayda üç kere antibiyotik kullandım yinede tam olarak iyileşmiş değil çok kötü bir şey yani bu yaşıma geldim ilkdefa bu kadar uzun süren bir grip hastalığı görüyorum Allah yardımcımız olsun.
0 oy
Profil image (2,224 puan) tarafından
Kozalak şurubu iyi dediler onu sipariş ettim bakalım iyi gelir bizimde aynı hasta şurup la geçmiyor 
(217 puan) tarafından
Bnde aldm hiç etkisi yok
Profil image (2,224 puan) tarafından
Yaaaaaaaaaaaa :(
0 oy
(9,154 puan) tarafından
Grip çocuğa yapılan yanlışlar diyeyim öncelikle bunlar tabi ki güvendiğim bir doktorun önerileri. 

Ateş düşürücü kullanılmaz virüsler 38 ve 38.5 ateşte yaşayamaz ateş bu yüzden çıkar ateşi düşürünce vücut virüsü yenemez. 

Öksürük şurubu. Balgam atmak için öksürük savunma mekanizması dır. 

Hava ile verilen ventolin tarzı ilaçlar kortizonlu spreyler bronşları genişletir virüsün akciğere inmesini kolay hale getirir. Çocukta geçici iyilik hali olur ve daha sonra tekrar hasta olur daha sert şekilde. 

Antibiyotik asla grip ilacı değildir. Crp ye yada sade boğaza bakılarak verilmez. 

Wbc ye bakılır yüksekse bakteriyel dir. Düşükse viral dir. Bakteriyel ise ağızda kötü koku dilde pas görünümü var ise antibiyotik kullanılır. Onun harici viral hiçbir hastalığın ilacı antibiyotik değildir. 

Bunların aslında çocukları nasıl iyi değil de kötü etkilediğini anlamak için. Dr Kadir tugcu sahtekarlığın 3 safhası yazısını okuyun mutlaka. 

Grip için uygulanacak şeyler. İzotonik ile burun açmak. Dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin Google dan bakıp uygulayın. 

Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin muhakkak. Eğer nebulizator yoksa ki benim yok sıcak su buharı koklatın çocuğa dikkat tabi bizde baba tutuyor. Suyun içine 2, 3 damla cold mix damlatiyorum.

Ayrıca burun açınca da yakasına 2 3 damla cold mix damlatiyorum. 

Öksürük var ise boğazı yumuşatmak için tali ekşi olan şeyler. 2 yaş ve üzeri alerji yoksa ballı limon. 2 yaş dan küçük alerji de varsa. Ekşi elma suyu, portakal suyu verilebilir az az kaşık ile.

Ayrıca bu yıl grip çok sert ve üst üste geçecek doktorlar uyardı. Uzamış balgam geniz akıntısı olacak çocuklarda. 2 hafta oldu bizim. Çocuklara sürekli uyguladım onlar iyi ama onlarla uğraşırken kendimi ihmal ettim sanırım bende etkileri devam. Ama ilaç kullanmadım. Özellikle ilk hafta çok sert kötü geçti 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 198 göst.
0 oy
1 cevap 112 göst.
0 oy
2 cevap 119 göst.
0 oy
0 cevap 66 göst.
9 Mart 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Rumeysaaaaaaa (37 puan) tarafından soruldu
...