0 oy
195 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (893 puan) tarafından
Bebegm grip ilac vermiyorum bol bol emziriyorum iyileşirsin agri kesici bile vermedim ilaçlar süreyi uzatıyormus ve kac gnde iyilesr 

4 Cevaplar

+1 oy
(9,107 puan) tarafından
İlaç süreyi uzatmıyor da geçici iyilik veriyor. Çok doğru yoldasınız çünkü grip ilacı diye birşey yok. Antibiyotik veriyorlar çatır çatır birde viral hastalığa. 

Burnunu izotonik ile bol su vererek açın. Sıcak buhar içine iki 3 damla cold mix damlatın öyle koklatın. Yakasına burnunu açtıktan sonra 2 3 damla cold mix damlatın. 

Dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin Google dan bakıp ayrıca Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin muhakkak. Nebulizator olmadığı için sıcak kaynamış suioe yapıyorum ben babasından yardım alıyorum başlarına bir çarşaf gerip çocuk ağlıyor ama o esnada balgam da çıkıyor sonra alıp sırtına bu şekilde vuruyorum akşamları baba evdeyken yapıyorum sıcak su tehlikeli diye babaya güveniyorum. 

Sonra alıp doğru sıcak bir banyo. Arkasından burnu aç cold mix damlatıp emzirip uyutuyorum. Uyuturken kafasını yüksekte tutuyorum büyük bir yastık belden üstü yastıkta duruyor. 

Evet bir kaç gün uğraş gerek ama çocuk hastalığı ilaçsız yenince bağışıklık da güçleniyor 
(893 puan) tarafından
Dha balgam oluşmadı saglk ocağına götürdüm asisi vardı normalde yapmadılar doktor baktı boğazında kizariklik var dedi agri kesici verdi dolven parol hiçbirini vermedim sarımsaklı yoğurt yedryrm kndimde yiyrm emziryrm  hafif atesli gbi 37 ve 37 buck arası coldmix zararlı değil demi
(9,107 puan) tarafından
Cold mix icirilen birşey değil. Bitkisel okaliptus kokusunun çok net alırsınız zaten.
(893 puan) tarafından
Öksürüğü kesermi
(9,107 puan) tarafından
Burnun açık kalmasını sağlar. Öksürük grip de kesilmesi gereken birşey değil aksine savunma mekanizması. Öksürük olmasa virüs akciğere iner. O yüzden öksürüğü kesmek değil boğazı yumuşatmak olmalı çaba. Ek öğüne geçiş yoksa zaten en iyi yol emzirme. 2 yaş öncesi ekşi elma suyu, portakal suyu, iki yaş sonrası ballı limon.
-Reklam-
0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından
Genelde 1 hafta 10 günü buluyor. Hırıltı öksürük yoksa korkmayın geçer bir şekilde.  Evi sık sık havalandırın hergun banyo yaptırın ve iyice kurulayın saçını başını.  Bol su verin bol c vitamini verin bol bol emzirin geçer kısa sürede. Alerji yoksa ballı  Ihlamur çok az verebilirsiniz. 
(893 puan) tarafından
18 aylk emziriyorum burnu tkli sprey sktm burun spreyi uyudu birde soğana karanfil batırdm koydm yanına uyudu sukur
Profil image (4,553 puan) tarafından
Burundan sıkılan spreyleri bizim hem kendi çocuk doktorumuz hem de kulak burun boğaz doktoru önermedi bu birkaç bilindik marka varya okyanus suyu vsvs özellikle sormuştum alayım elimin altında dursun diye ikisi de olmaz dedi bronşlar ile ilgili birşeyler söyledi ama inanın o gün çok hastaydım tam hatırlayamıyorum sadece önermediği aklımda kaldı. Burnunu normal serum fizyolojik ile açabilirsiniz aspiratör ile çekmeden.
0 oy
(4,078 puan) tarafından
Sarımsaklı yoğurt yedirin. Hemen geçer inşallah. Eğer sarımsak yemiyor diyorsanız da üzümün içine sarımsakları küçük küçük koyup yedirebilirsiniz. Benim kendi gruplarım çok ağır geçerdi. Taaa ki sarımsak mucizesini öğrenene kadar. Burnum aksa bile kırgınlık olmuyor çok şükür 
(893 puan) tarafından
Dün biraz yedirdm kendim yiyp sutume gecsn emziryrm
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Bebek ayına göre doktor tavsiyesi al canım emzirmen güzel 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 228 göst.
17 Temmuz 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeynepcak37 (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 169 göst.
0 oy
12 cevap 341 göst.
27 Şubat 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aynur633 (812 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 256 göst.
12 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kardelendeniz (36 puan) tarafından soruldu
...