0 oy
462 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (520 puan) tarafından
Bebeğim 10 günlük eşimin izni bitti yarın ise başlıyor ve nöbet usulü çalışıyor. Bazen gündüz bazen gece. Evde de sadece ikimiz varız. Bu zamana kadar birimiz uyurken digerimiz bebeğin yanından ayrılmadı ama bundan sonra tekim ve gündüze gideceği zaman gece uyuması lazım eşimin. Gündüz zaten işte olacak. Doktor bebek uyuyunca sende uyu sütun kalitesi önemli diyor ama Bebişle nasıl uyuyabilirim? Hep salondaydik ama artık yatak odasına geçmek istiyorum orada anne yanı beşik var. Uyurken ne giydiriyorsunuz güvenliği açısından? Battaniye yorgan kullanmayi düşünmüyorum bende yatacağım için ama ne giydirsem bilmiyorum.
Bebek Ayı 10 gün

7 Cevaplar

0 oy
(85 puan) tarafından
Ilk cocugumda bende boyleydim besigin basinda beklerdim uyumazdim korkuyordum bisey olur diye :D uyku tulumun varsa en guveniliri o koy ona yatsin bataniye tehlikeli besigi varsa tulumla koy bisey olmaz sende uyursun 
(520 puan) tarafından
Uyku tulumu yok ama sipariş vericem yarın
-Reklam-
0 oy
(399 puan) tarafından
Sırt üstü yatırıp kafasını yan çevir bir sagina cevir yatır bir soluna uykuda kussada agzindan akar gider boğulmaz sende yaninda uyu zaten tetikte uyuyorsun hik dese duyarsın yastık, yumuşak yatak,ortü kullanma gerekirse kat kat giydir yada uyku tulumu giydir birşey olmaz. Yinede korkarim dersen emzirdikten sonra biraz bekle baktin kusmuyor sıkıntı yok uyu 
0 oy
(96 puan) tarafından
İlk bebeğimde bende böyleydim. Ama ben kızımı yan yatırdım. Şimdi ikinci bebeğimde de yan yatırıyorum. Bi sağ yanına bi sol yanına. Benim bebeklerim kafalarını döndürdükleri için sırt üstü yatıramadım güvenemedim. Yan yatırıp arkasına yastık koyuyorum, yüz üstü devrilmesin diye de önüne küçük yastık koyuyorum karnından aşağı doğru. Ben o şekilde uyutuyorum. Şuan bebeğim 2 aylık oldu. Reflü yatağı aldım geçen ay. önünde arkasında çırtlı minik yastıkları var onda yatırmaya başladım yan yatırsam da dönme riski yok. 
0 oy
(20 puan) tarafından
Benim de eşim şehir dışına gittiğinde tek kalıyorum.önce kayınvalidemi çağırdım korktuğum için baktım daha zor oluyor tek kalmaya başladım Başlarda tuvalete bile gidemiyordum düşün ve bende 2kedi 1köpek var bir de. Şimdi Uyku tulumu giydirip yanıma çekiyorum. Yan yatırıyorum Bi battaniyeyi rulo yapıp çevresine sarıyorum 2saat sonra emzirip diğer tarafına çevirip yine etrafını çerçeveliyorum. Zaten tetikte uyuduğun için nefes alışveriş ritmi değişse uyanıyorsun. Sadece sakin ol. Strese girince bebek de huzursuz oluyor busefer hiç uyumuyor. 
0 oy
(294 puan) tarafından
Bisey olur diye korkmaktan vaz geç kendine piakilojik şiddet uyguluyorsun yan yatır bisey olmaz zaten üç dört gün sonra kendisi istesende seni uyutmaz keyfini çıkar bu bir kaç günün ve uyu ilk bebek evham yaonakda haklısın hepimiz öyleydik ama büyüdükçe aslında bebek büyütmenin çok sıradan bisey olduğunu göreceksin doktorum bana bebeği kolin gjbi düşün ne yaparsan koluna zarar verirsin işte bebeğe de öyle yaparsan sadce zarar verirsin onu  dışında insnan yavrusu insn gjbi buyur korkma demişti :))  rahatlamaya çalış ben eşim ilk ise gittiğinde ağlamaktan harap olmuştum ama şimdi eve gelmesin diye dua ediyorum kızımla yalnız kalmak daha güzel :))
0 oy
(111 puan) tarafından
Canım biz de salonda yatıyoruz L koltuk var kısa tarafında oğlum uzununda ben yatıyorum. İki tane battaniye örtüyorum sırt üstü yatır hep 
0 oy
Profil image (130 puan) tarafından
Havluyu rolu yap yada battaniyenin yan yatırıp ona sarılmasını sağla. Ya i yan yatsı  bebek. Kafası geriye doğru düşmesin yada beşiğinin yatak altına yastık koy yatak dikleşsin. Gazını çıkarmadan asla yatırmayın. Hem hazı olmasın hem de fazlasını kusarak atsın. Hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün. 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 719 göst.
0 oy
28 cevap 1,746 göst.
26 Kasım 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Canan34 (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,357 göst.
0 oy
8 cevap 275 göst.
...