0 oy
145 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (1,437 puan) tarafından
Kızlar oğlum 11.5 aylık olduğunda bir ameliyat olmam gerekiyor ve narkoz alacağım. Emzirme durumu nasıl olacak 1 gün boyunca sağmam gerekiyor sanırım, şimdi 6 aylık olmamıza birkaç gün var ben ek gıdaya başladım tabii öğün olarak değil tadım zamanı ama o zamana kadar öğüne geçmiş olacağız nerdeyse 1 yaşında olacak.

 Acaba çok zorlanır mıyım şu an emziriyorum sütümü birkaç hafta önceden sağmayı düşünüyorum ama kafam çok karışık :/ Sütten mahrum bırakmak istemiyorum daha önce hiç biberon kullanmadık.

Bu arada büyük ihtimalle annem yanıma gelecek ama oğlumla yeterince ilgilenemeyeceğim. Bu arada sigorta sıkıntımız da var. Bu sebeple eşim ameliyatı erken bir aya alalım diyor oğlum 9-10 aylık oluyor doktorla konuşup erken bir tarihe alacak gibiyiz . Bu konuda deneyimi veya fikri olan var mı? 
Bebek Ayı 6

3 Cevaplar

0 oy
(1,246 puan) tarafından
Bir kaç günden bişey olmaz canım. Hiç stok yapmadın mi ki. Ben olası bir duruma karşı 60 poşet kadar stok yaptım buzluğa. Sende arada çok olduğunu hissettikce sağ at buzluğa.
(1,437 puan) tarafından
Var ama çok değil canım daha 5-6 ay var ameliyata şimdi stok yapmam mantıksız olur çünkü anne sütünün buzlukta ki ömrü 3 ay. Tamam inşaAllah dediğin gibi olur canım bir şekilde atlatacağız
(1,246 puan) tarafından
İlk kızımda 6 ay bile durdu canım vakumlu olduktan sonra bişey olmuyo. İnşallah kolayca atlatırsınz
(749 puan) tarafından
Bişey olmuyor diye birşey yok kızım kuvezde kaldı özellikle uyarıldım verilmemesi gerektiğini söylediler anne sütünde üç gün kuralı var dendi dışarda üç saat dolapta üç gün buzlukta üç ay diye
(1,246 puan) tarafından
Benimde kuvezde kaldi canım. Erken doğdu. Ne yapacağını sen daha iyi bilirsin.
(749 puan) tarafından
Doğrudur canım geçmiş olsun ben tedbirli olsun diye yazdum
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben kızım 21 günlük iken apandisit ameliyatı oldum doktoruma emzirdiğimi söyledim bebeğe zararı olmayan ilaçlar vericez dediler ben ameliyattan çıktıktan sonra da sağdığım sütü verdim emzirmeye de devam ettim. Sizin bebeğiniz daha büyük ek gıda da aldığı için zorlanacağınızı sanmıyorum oğlum da 3.5 aylık iken ameliyat oldu narkoz aldı emzirirken sütünüzden geçen miktar çok çok düşük bebeğe zararı olmaz ama yine de doktorunuza danışıp tavsiye alın bence. 
(1,437 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim, ben normalde de ilaç kullanmayı sevmiyorum çok nadir ağrı kesici içerim. Ameliyat sonrası ilaçlar etki eder diye düşünüyorum . Peki siz ameliyattan sonra sütünüzü sağıp atmadınız mı? Bu konuda pek bilgm yok. Bilgi almak için çocuk doktoruna mi yoksa kadın doğum doktoruna mı gitmem gerekiyor
tarafından
Hayır atmadım sağdığım sütü bebeğime içirdim.  Günde bir kez de amzirmeye getirdiler. Çocuk doktoruna danışın bence sizde daha doğru bilgi almış olursunuz
0 oy
(3,585 puan) tarafından
Normalde internette 8 saat yaziyor canim ama narkozun vücuttan atılması ameliyat deneyimlerime göre 1 gün sürüyor canim. Kac saat süren bir ameliyat olacaksin ne kadar verecekler narkoz onlarda önemli canim. Ama mesela dis icin kanal tedavisi gördüğüm zaman bile 7 8 saat emzirmedim. Gögusumu sagip devam ettim. Sizde doktorunuzla konuşmanız ona gore ilerlemeniz daha doğru olacaktır canim. En doğrusunu o söyleyecektir.

Ek gida konusunda suan konuşmak için cok erken canim cunku daha 6 aylik bebeginiz o aylarda yani 11 aylikken biz yaşamıştık. Hicbir sekilde ek gida almadi. 13 aya kadarda sürdü bu durum. Bazi bebekler ek gidayi cok iyi aliyorken bazıları almiyor. O yuzden biberon aliyorsa cok rahat sağım yaptığın sutu alacaktır. Ve en fazla bir gün emziremezsin bence canim o yuzden simdiden cok endiselenme vakti gelince bir sekilde halledilir. Zorluk olsa da geçer gider. Geçmiş olsun şimdiden.
(1,437 puan) tarafından
Öncelikle zaman ayırıp uzunca cevap verdiğin için teşekkür ederim canım. Doktorum da 1 gün sağman gerekir dedi ama ayrıntısını konuşmadık ben çocuk doktoruyla da görüşeceğim inşaAllah detaylı bir şekilde. 3-4 saat sürecek canım ameliyat burun ameliyatı olacağım birkaç yıldır erteliyorum hem pandemi hem hamilelik derken artık çok zorlanmaya başladım doktor gün verdi biraz korkum var zor bir ameliyat kolaylıkla atlarım inşaallah bu süreci.

Evet aslında çok haklısın ek gıda hakkında bakalım yiyen bir çocuk mu olacak yoksa daha çok emmek mi isteyecek bilemiyorum. Ama yakınlarım da bir günden bir şey olmaz diyorlar emzirme konusunda, daha önce hiç biberon kullanmadık bu konu da aklımda sürekli hiç olmadı kaşıkla veririz diyor annem saydığım sütü.

Tekrardan teşekkür ederim gerçekten biraz olsun rahatladığımı hissediyorum
(3,585 puan) tarafından
Rica ederim canım her zaman.. burun ameliyatı bende oldum ama narkozsuz benim ki yarim saat sürmüştü. Uyutulmadan oldum :)) gogus ameliyatida oldum 5 saat sürmüştü. Gogus ameliyattaki narkozu kusarak atmıştım ertesi gün canım. Atesim çıkmıştı. Ne kadar uzun olursa o kadar zor oluyor ne yazik ki. Ama endiselenme bitiyor gidiyor. Ama bebegine dikkat et canim. Hareketli zamanları olacak. En ufak darbe iyi değil. Aslinda biraz daha erken olursan belki de senin icin daha iyi olacaktır. Beslenme konusunda endiselenme gecer gider canim 1 günden bir sey olmaz. Olmadi yavaştan babasi uyutmaya çalışsın geceleyin. Memesiz uyumaya alışsın biraz canim yapıyor musunuz bilmiyorum ama ben yapıyorum mesela babasi uyutuyor. Onceden alıştığında daha rahat geçer senin içinde. Hastaneyede pompani götürmeyi unutma. Göğüslerin cok dolup aciyabilir.
(1,437 puan) tarafından
Canım cevap geç oldu tekrardan teşekkür ederim cevap verip zaman ayırdığın için :) Bende çok işlem olduğu için doktor 3 saat sürebilir dedi. Şimdi randevu aldım daha erken bir vakte alabilir mi diye soracağım bebeğim 9 aylıkken olmayı düşünüyorum. Evet canım o da aklımda yani şu anda bile emzirirken hep eli yüzümde ameliyat sonrasında çok çok dikkat etmem gerekiyor anlamdan biliyorum çarşaf değince bile ağrısı olurdu .. Evet değil mi? Bir günden bir şey olmaz ben yine de sütümü sağayım diyorum biberon istemezse annem kaşıkla ya da suluğuyla bir şekilde yedirir. Emmeden uyumaya alıştırmak için 4. aydan beri çaba gösteriyorum canım ama çok ağlıyor asla sallamayı düşünmüyordum atak haftasında bile saklamadım. Dişi çıkıyor uykuya dalamıyor bir haftadır sallıyorum hem eşim de uyutuyor o yönnden çok iyi oldu benim için ama her zaman sallanmak istemiyor arada sallıyorum tekrar uyanırsa. Çok haklısın benim pompam yok ama o ağrıdan elle sağamayacağım için hastanede yoksa eğer kiralayabilir ya da satın alabilirim
(3,585 puan) tarafından
Rica ederim canım ne demek.. evet ben alcili iken kuzenimin bebegi tarafından darbe almıştım ve cok acımıştı ne yazik ki ama artık alci vs olmuyor galiba ben 2005 yılında olmustum. Suan daha iyi her sey...

Her sey halledilir insallah canim gecmis olsun şimdiden

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 75 göst.
20 Mart 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Abella (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 111 göst.
0 oy
42 cevap 1,783 göst.
0 oy
1 cevap 120 göst.
...