0 oy
172 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (8 puan) tarafından

35 günlük oğlum çok iyi emiyor mamasını yiyor, çişini kakasını yapıyor. Gazını da çıkarıyorum hatta osuruyor da geğiriyor da ama gaz sancıları bitmiyor. 2 fün önce metsil damla kullandım ama kızarıklıklar yaptı. Dün akşamdan beri Nurse harveys damla kullanıyorum ama gazlar çıkarsa da bitmiyor. Hala bacaklarını kendine çwkip gaz sancısı çekerken yaptığı gibi acı çekiyo ve durmaksızın bağırıp ağlıyor yawrum. 

  Başına gelen var mı? Ya da çözümü olan?

2 Cevaplar

0 oy
(199 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canim onun gazı var benim bebeğim de öyle sürekli emzirirken sonra gazını alıyorum kendisine altan çıkarıyor ama hiç bitmiyor kendini kasıyor ağlamaya başlıyo kıpkırmızı oluyor garibim elimden birsey de gelmyir :(( 
(8 puan) tarafından
Aynı şeyler hep  çekicek yani yavruşlar. İnşallah çabuk kurtulurlar. Çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(25 puan) tarafından
Acaba kolik olabilir mi bu yazdıklarınızı bende yaşadım. Bebeğim kolik bebekti. Damla vs çok da kar etmiyor. Doktorum şunu derdi hep. Bu ağlamalar bebeğe zarar vermiyor korkma diye . Oğlumun feryadı çığlığı yeri göğü alıyordu. Eltim hep der maşallah sana yeni annesin ona rağmen dirayetlisin, sabırlısın ben bu kadar ağlamaya dayanamazdim diyor. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermezmiş. 

Ayakları ve karnı sıcak tutulmalı. Sıcak Su torbası koyun ısısına dikkat edin bebek hassas zarar görmesin. 

Aktarlarda yer cevizi satılıyor. Dişi ve erkek olmak üzere ikiye ayrılıyor. 1 dişi bir de erkek yer cevizi alın. Bıçakla az bı miktar ikisinden de eşit olacak şekilde kazıyın. Bebeğinizin yutacağı kıvamda olsun un gibi yani. Sonra biraz sütünüzü sağın ve karıştırın yer cevizi yle. Bebeğini ze verin zararı yoktur. 

Ağlayınca hafiften yüzüne üfleyin bebeğinizin azıcık sakinleştigini fark edeceksiniz. Meme vermeye çalışın. 

Emzik kullanımını azaltın lütfen. 

Meme emerken boş hava yutmamasina dikkat edin. 

Yüz üstü yatırın ve hafifçe poposuna vurun. 

İmkanınız varsa arabayla gezdirin. 

Kolik masajları var internetten izleyip uygulayın. 

Yemenize çok dikkat edin. 

Önemli kısmını söyleyeyim maalesef çekeceksiniz bir süre bazen kısa bazen uzun sürüyor ama bitiyor emin olun benim bebeğim 8 aylık olacak hala çekiyorum. 

Bide stres olmayın bebek sizden etkileniyor. 

Bayağı yazdım hakkınızı helal edin. Elbet unuttuklarımda vardır olsun Allah şifa versin bebeğinize. inşallah
(8 puan) tarafından
Asıl siz hakkınızı helal edin bunca yazmışınız. Dün gece özellikle, yaşlandım resmen. Allah hepimizin evlatlarına acil şifalar versin, daha kötülerle sınamasın. Çok teşekkür ederim
(8 puan) tarafından
Bi aoru daha eklesem. Mamaya da devam ettiniz mi bu arada?
(25 puan) tarafından
Ben teşekkür ederim
(25 puan) tarafından
Sütüm az olduğu için mecburen mama takviyesi yapıyordum. Suanda 1 ay oluyor oğlum memeyi tamamen bırakti. Sütüm pek yoktu bu durum onu sinirlendiriyordu. Bıraktı daha da almadı. Mama da gaz yapıyor çocuğum çok rahatsızlandigin da doktorum demişti mamada gaz yapar diye . Verdiğimiz mama ya dikkat etmemiz gerekiyormuş yada markasını değiştirmemiz gerekiyormuş. Ben değiştirmedim. Ek gıda fln derken mamayı sadece gece verir oldum. Sabah yediriyorum gecede mama veriyorum.
(8 puan) tarafından
Benimki daha 2. ayında olduğu için ek gıda veremiyorum tabii. Süte de çok takıntılıyım. Mama da vermek zorunda kalıyorum ama çünkü midesini daha hamileyken fazla büyütmüştüm. Sütleri bitirse de doymuyor. Gece mama vermeyi bıraktım 2 gündür ç0nkü gazından daha zapt edilmez hale geliyor.
(25 puan) tarafından
Allah darda bırakmaz inşallah o daha küçücük midesi bilye kadar.  İnşallah iyi olur. Ac kaldığını düşünerek kendinizi strese sokmayın. Onun emdiği iki damla bile ona etki ediyor. Siz dirayetli olun inşallah .
(8 puan) tarafından
Ömrümde olmadığım kadar mizacımın aksine sabırlı sakin ve dirayetli birine dönüştüm annelikle şükür ki. Bi yandan da emiyo şimdi:)
(25 puan) tarafından
Maşallah size . Maşallah bebeğinize

İlgili sorular

...