0 oy
1,462 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (10 puan) tarafından
Kizlar bebegim 2 aylik tuvalet iletişimini deniyorum kakanin sinyallerini gozlemledim ve yaptirabiliyorum ama çişini yapıp yapmadığını anlayamiyorum bi önerisi olan varmi acaba ?

21 Cevaplar

+5 oy
(121 puan) tarafından
Yaaa şaka gibi gerçekten.İki aylık bebek oturma pozisyonuna getirilmez.Sirf bez almamak için ya da beze karşı olduğunuz için bel kemiklerinde sorun yaşarsanız çok üzülürsünüz.Bunu arastiracaginiza keşke bebekler ayından erken oturma pozisyonu aldığında yaşadığı sorunları arastirsaydiniz.Ki iki aylık bir bebek günde en 7 bez değiştiriyor.
(153 puan) tarafından
Valla bütün yorumları okudum en mantıklı yorum seninki geldi canım bana. Bencede öyledir diye düşünüyorum. Ama bilimsel olarak kanıtlanmışsa bisey diyemem.
(177 puan) tarafından
Süpersin kardeşim ne kadar doğru demişsin
-Reklam-
+4 oy
Profil image (757 puan) tarafından
Bebek bu Allah aşkına bebek bırakın istediği gibi işesin ne bu tuvalet merakı daha dünyaya geleli 2 ay olmuş tuvalet öğrenecekmiş 
+2 oy
(87 puan) tarafından
2yasinda demek istedin heralde benim oglum 15aylik cesaret edemiyorum tuvalet egitimine 
(153 puan) tarafından
Bence arkadaş 2 ay demek istemis sanırsam çünkü kategori olarak 0-3 ay seçmiş.
+2 oy
(66 puan) tarafından
Ben de doğduktan 10 gün sonra başlamıştım. Uykudan uyandıktan sonra, emzirmeden sonra genelde götürüyordum. Şimdi 9 aylık göz iletişimi  kuruyoruz. Arada anlamsız sesler çıkarıyor. Mama, meme, baba diyor. Kaka diyemiyor onu dese çok iyi anlicam kızımı. Bez kullanmayı çok azalttım. 1 yaşında tamamen bezi bırakacaz inşallah. Bez gereksiz masraf, benim kızım bezi hiç kabul etmedi, her taktigimda ağlıyordu. Çoğu kez çıplaktı ve hal ve hareketlerinden anlıyordum. Tuvalet yerine küçük bir leğene yaptırıyordum. Oturmaya başlayınca oturma aparatı aldım. Yürümeye başlayınca da lazimlik alcam kendisi otursun diye. Bazı yorumları okudum ama bebek iletişime hazır doğuyor anne karnında bile iletişim.halinde oluyirlar bu sadece tuvalet iletişimi değil tabiki, bu arada  tuvalet eğitimi ile iletişimi karıştırıliyor. Eğitim farklı iletişim farklı, çok uzun oldu ama:-)
(246 puan) tarafından
Bende aynılarını yazacaktım önce bir bakayım dedim teşekkürler yorum için. Evet bebek zaten tuvaletini kendinden habersiz yapmıyor bedenini temiz tutma içgüdüsüyle dünyaya geliyor. Tuvalet ihtiyacı duyduğunda sinyaller verip acil boşaltım sistemi devreye girene kadar çişini yapmıyor. Gelişmiş bir çok ülkede bebekle nasıl iletişim kurulur dersi veriliyor annelere ve bebekler doğumdan itibaren bezsiz kalıyorlar. Konu hakkında YouTube da videolar mevcut. Bezsiz bebek tuvalet iletişimi diye bir kitap da yazılmış konu ile alakalı Evren Bay Şengül hanımın yazdığı merak edenler kısa bir araştırma sonucu ne demek istediğimizi anlayacaklar. Bebeği oturtmak diye bir şey de söz konusu değil ayrıca bebek cenin pozisyona getirtiliyor. Önemli olan bedeninin yükünü beline bindirmemek. Biz tuvalet iletişimi yaparken eşimin aklına bu takılmıştı ve doktorumuza sorduğumuzda çok uzun dakikalar sürmüyorsa sorun olmaz demişti o zaman bebeğimiz 3 aylıktı. Velhasıl tuvalet iletişimi candır. sebepsiz ağlamalar meme istememeler büyük oranla çiş ve kaka ihtiyacı olduğundandır denemiş ve tecrübe ile sabittir.  Lütfen yargılamadan önce güzel annelerimiz bir araştırma yapsınlar.
(924 puan) tarafından
Peki  bir sorun olacak smdi bebegin sinyallerini aldiginizda hemen onu hazir hale getirebiliyormusunuz bebek alistiktan sonra hep soyulmayi bekleyene kadar tuvaletini tutacak buda zararli degil mi
(66 puan) tarafından
Acil bosaltım sistemi devreye girmeden bebek sinyalini verdiği için sorun olmuyor 1 dk da hazır oluyor WC için. Tuvaleti tutmak elbette zararlı bir yere kadar. Sadece bebekler için değil bizim için de zararlı.
(246 puan) tarafından
Onu hazır hale getirmek çok da uzun sürmüyor gün içinde çok defa yaptığımız için hızlı hareket etmeyi öğreniyorsunuz
+1 oy
(538 puan) tarafından
Yazık ya bez almamak için bırakın şu bebeğe eziyet etmeyin 2 aylık daha gözü bile açılmamış bebek ne sinyal verecek sana bırak bebekligini yasasin her yaşın bi güzelliği vardır eninde sonunda tuvalete yapacak merak etmeyin 
(66 puan) tarafından
Bez almamakla alakası yok bunun, bebekler bezsiz dünyaya geliyor onları biz alıstiriyoruz. Bez kapitalist sistemin ürünü, biz bebeklerimizi sagliksiz bezler ve pişik kremleri kullanmak yerine daha sağlıklı şekilde yıkayayip temizleyerek rahatlamasını sağlıyoruz. Ben çok memnunum iyi ki yapmışım. Çocuğüm kakalı bezin içinde çok rahatsız oluyordu. Bez çıkar tak çocuğumun ozel bölgesine sürekli temas halinde neden olayım ki kendisi rahatsız oluyordu her dokunmamda pişik kremi sürerken falan zorlanıyordum. , bebeğimi sonradan çıkarılan bebek bezlerine alıştırmak için neden rahatsız edeyim ki, şu an hem bebeğim mutlu hem de ben, denemek isteyen denesin, bebek çok kolay uyum sağlıyor ve mutlu oluyor en çok rahatsız oldukları şey ise çişli bezle durmak.
(245 puan) tarafından
Bez kapitalist sistemin ürünü değil. Bebeklere ezelden beri bez bağlanıyor. Şekli, malzemesi, biçimi değişti ve tek kullanımlık oldu sadece. Tuvalet iletişimi diye pazarlanan şeyse doğu avrupa ülkelerinde fakirlik ve zorunluluktan ortaya çıkarılmış bir şey. Ne kadar sağlıklıdır bilen yok. Ama herkes bir şeyler pazarlıyor işte.
(325 puan) tarafından
Bebekler çıplak da dünyaya geliyor ona bakarsan düşünceye bak
(576 puan) tarafından
Bebek bezsiz dünyaya geliyor ne saçma. Dünyaya çıplak geliyor diye kıyafet de mi giydirmeyelim. Herşeyin bir zamanı var. Bebek hazır olduğunda zaten gerekli eğitimle tuvalete alıştırılır.
(538 puan) tarafından
Aynn valla ne saçmalık biraz önce instagramda denk geldim adini vermeyim bebeğine tuvalet iletiismi veriyor bebek daha küçük geceleri kaldiriyor tuvalete götürüyor falan yazık günah yani bebeği şimdiden buna alıştırmak ne gereği var merak etmeyin ölünceye kadar altına yapmayacak eninde sonunda tuvalete oturacak yani herseyin bi zamanı var bırakın bebekligini yaşasın
(66 puan) tarafından
Demek ki eksik biliyor istagramda her kim ise.  bebek geceleri tuvalete kaldırılmaz ki zaten bebek uyurken kaka ya da çiş yapmaz. En azından benim bebeğinden biliyorum her uyandığında  altı kuruydu. Direkt tuvalete goturuyordum yapıyordu. Biz nasıl uuandigimizds direk tuvalete gidiyorsak bebeklerde öyle. Bebekler altını ıslatmama içgüdüsüyle doguyorlar. Biz onları beze aliştiriyoruz 3 yıl sonra da hadi artık tuvalete diyoruz. Bebekle dalga geçiyoruz bı nevi.
(325 puan) tarafından
Altını ıslatmama içgüdüsü ile mi doğar ? Bir kere karnımızda bile su yutup çiş olarak çıkarırlar dha ozamandan başlar
+1 oy
(475 puan) tarafından
Yenidoğan sürekli kaka yapar ve küçük tubaletlerini tutacak olgunlukta değiller. Bu soğukta bebeğinizin altını on onbeş dakikada bir açmanız lazım. Bırakın rahat ve oturma pozisyonu bile alamaz daha. Kalça cikikligina sebep olabilir. Gerçekten yenidoğan zaten zor ve bakım fazla istiyor bir de kendinize niye eziyet ediyorsunuz zamanı gelince zaten o iletişimi kurarsınız tabi kararinizs saygım var bu da benim görüşüm 
0 oy
(43 puan) tarafından
Çişli bezlerini takip edip süre olarak ne kadarda bir yaptığını anlayabilirsin. Ona göre saat tutup götürürsün. Bir de emzirme sırası veya sonrasında yapıyorlar. 
0 oy
(20 puan) tarafından
2 aylik bebegi nasil anlamayi dusunuyotsun merak ettim bizede soyle lutfen
tarafından
Tuvalet iletişimi deniyor ona. Farkli bir yöntem eleştirmeden önce biraz araştırın isterseniz.
0 oy
(3,579 puan) tarafından
Ben 3 aydan itibaren yapılıyor diye biliyordum canim onu kitabi olmasi lazim onu satın alıp bir bak istersen belki daha detaylı yazıyordur.
0 oy
(1,362 puan) tarafından
Aslında biz alıştırıyomuşuz bu duruma bn xesaret edemedim kakasını yaptıgını hep anladım bide kas olayı var bebekler için onuda okudum çişi biraz zor yaparsın ona bklıycen bnce buyumesını 
0 oy
(534 puan) tarafından
Bu yöntemi duydum başarılı olan war ama bunda bebek kakasini yapacağı zaman bı ihtimalle anlamak kolay idrar konusunda ise anlicagini sanmıyorum we kendin saatlerler belirleyip tuwalete goturuceksin buda onda onsaatlerde aliskanlik yapmaya baslicak bunun disarisi War yani bide sosyal hayat war bı bez bi bezsizlik bebek kendi hissiyatini kaybettiği bı gercekte war sen komut weriyosun bu yöntem sacma demiyorum o sadece 40 i yeni cikmis kemikleri hassas gunde belkide 5 bezden fazla kaka yapan surekli emdiği için çişini yapan bir Melek tercih senin keske seni tanisam yakinimda olsan 5.6 ay sonra hangi asamada olucan merak ediyorum 
0 oy
(910 puan) tarafından
Uzun süre gözlemlemeniz lazım bende istedim ama çok yoruluyorum ve yapamadım mesela benim oğlum çiş yaptığında yüzünde bi rahatlama oluyor ama o ifade olur olmaz bırakıyor yani altını açıp tuvalete görürene kadar bırakır sanki kakasını da biliyorum ama hiç denemedim
0 oy
(892 puan) tarafından
2aylık bebek ya ne tuvalet egitimi ne iletişimi bırakın bunları ilerde Zaten olacak.daha yeni doğan o
0 oy
(159 puan) tarafından
İki aylık ne gibi bir eğitimi olabilir ki ya 
0 oy
(669 puan) tarafından
Biz bez kullanıyoruz. Kaka yaparken yüzünden belli ama çiş yaparken asla belli olmuyor. Hatta besini değiştirirken çişini yapıyot baz3n. Onda bile yüzünde felan hiçbir belirti olmuyor.
0 oy
(66 puan) tarafından
Yorumları okudum ama herkes kendine hangisi doğru geliyorsa onu yapsın. Ayrıca insanlar neden okumaya ve araştırmaya bu kadar kapalı iken bilmedikleri konular hakkında yorum yapmaya bir o kadar açık oluyorlar hiç anlamış değilim. 
0 oy
(198 puan) tarafından
Arkadaşım 2 aylıkken başladım şuan 13 ayligiz benim oğlum genellikle çişini kakasiyla birlikte yapiyor ama sana tavsiyem anne sütü içtikten sonra 15 dk tut çişini yapar ben emdikten sonra ,10 dk sonra tutuyordum çişini yapıyordu şimdi 13 ayligiz cisi ve kakası gelince tuvaletin kapısında sesler çıkararak tuvalete götürüyorum haa çişini genellikle yapıyor ;) ama kakasıni yapmaz beze 
(214 puan) tarafından
E yine o bez bağlı madem gerek varmı bu kadar küçük Ken denemeye
(198 puan) tarafından
O kadar iyi oluyor ki hiç pişik yasamadik çocuğum sorumlu lugu biliyor tamamen WC alistirdigimda žo4lanmicam
0 oy
(655 puan) tarafından
O bebeğin oturtma pozisyonuna nasıl getiriyosunuz hiç anlamıyorum bebek ya daha kendisini dik tutamıyodur Allah aşkına bari bırak da bı altı ayı geçsin bacım bu ne acele bu ne hırs ben millete iki aylıkken eğitim verdim de başarılı olduk demek için ne bebeğe ne kendime eziyet de bulunurum belirli bir aydan sonra zaten rahatsız olduğunu sana belli edecektir bedenine temas diyosun pişik kremleri diyosun zararlı bez falan diyosun da bunların aralarinda da bebekler icin en uygunu en doğal içerik olanları var bence bunları araştır bezsiz dünyaya geliyor demişsin napalim anne karnında nasıl bezi takalim
(66 puan) tarafından
Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Benim iletişimin güzel kızımla, ben çişli tutmak istemedim kızımı, aşama aşama çiş tutma pozisyonları var. Bu sayede gaz sancısı da hiç olmadı. Annem yıkanan bezlerden kullanıyormuş. 6 aylıkken ciş tutturmaya başlamış beni, cisin geldiğinde belli ediyordun diyor. Asıl bebekler değil anneler eğitilmeli ki, nerde nasıl davranılması gerektiğini bilsinler. Konu dışı ama çocuklara anlamsız yasaklar koyarak gelişimlerini nasıl engellediklerini görüyorum. Ayrıca tuvalet iletişimi ile eğitimi farklı, bunun ayrımı da kolay yapılabilir insanlar halen yorumlarda 2 ay çocuğa eğitim mi olur deyip duruyorlar.
(655 puan) tarafından
Bizim de bebeklerimiz le iletişimimiz gayet güzel cisli falan da bıraktığımız yok her zaman kontrol ederiz anneler eğitilmeli diyosun da çiş konusunda kendini eğitimli zannediyosan yanılıyosun ha başka konularda tabiki de eğitilmeli ama şuan tuvalet eğitimi veriyorum ben eğitimli anneyim ben iyi bir anneyim ben çok bilinçli bir anneyim diyemezsin benim fikrimce bence biraz daha zaman tanimalisin er yada geç zaten tuvalet eğitimi alacak bebeklerimiz ama bunun için iki ay çok çok erken buradaki annelerin dediği bu ikinci ayda eğitim vererek seni eğitimli bir annne yapmaz veya seni çok bilinçli bir anne de yapmaz bence sen çok katı kurallı bir anne olursun bana göre neyse canım eğitime devam sen burada bu konuyu açıyorsan eleştiriyi de kabul etmen zıt fikirleri de kabul etmen gerek
(66 puan) tarafından
2 aylık bebeğe zaten eğitim verilmez. Ben iyi ya da kötü anne diye yorumlarımda bahsetmedim. Nasıl istiyorsanız öyle anlıyorsunuz.
(655 puan) tarafından
Peki o zaman neyin tuvalet eğitiminden bahsediyosun kendin de çelişkili konusuyosun uyku eğitimi verebilirsin başka eğitim verebilirsin kaba motor becerileri için vb. Ama tuvalet eğitimi bir iki yerden duydun da a bende veririm çok saçma sapan şeyler canım bırak boşver sen eninde sonunda o eğitimi alacak ha 16 ayı beklemez 10 da verirsin ama şuan çok saçma
(66 puan) tarafından
Hanımefendi eğitim başka iletişim başka, ısrarla anlamak istemiyorsunuz. 10 günlükken iletişime başladım. Şu anda benim bebeğim 9 aylık ve kendisi zaten ayağa kaldırtıp kendini tuvaletin yönüne götürüyor beni, tuvaletini yapiuor rahatça.  yürümeye başlayınca da lazımlık alcam. Yıkanabilir  bebek bezinini de birakacaz. Biz çok kademe kaydettik. Umarım bu iletişimi isteyenler başarılı olur
0 oy
(177 puan) tarafından
Gec kalmışsın arkadasim  en az 2gunkukken başlayacaktın.  Geç kalmışsın 
0 oy
(166 puan) tarafından
Ben othrmaya basladikdan sora basladim tualete yapiyodu. Cok erken baslamissin daha cok kucuk O anlamazki bisey . Bez almayada bilirsin sadece bebeyin altina serilicek bisey koyki biyeri batirmasin. Benim oglum 2yasinda sadece ne zaman istese soyler bazen goriyusun altina yapdi) ama kakasi olunca altina yapmaz hemen tualete beni goturur. Ben bunlardan kullaniyorum hala simdi okadarda cok gitmiyor artik oglum buyuk ama ne zaman oturup bisey yapsa falan ya televizyon seyretse bunlardan altina koyarim Ben memnunum) 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 888 göst.
0 oy
2 cevap 203 göst.
0 oy
0 cevap 121 göst.
0 oy
1 cevap 154 göst.
17 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Şirin Karimova (172 puan) tarafından soruldu
...