0 oy
156 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1 puan) tarafından
Bebek bakımında ilk ay mi en zordur. Yoksa giderek zorlaşacak mi. Teselliye çok ihtiyacım var. Sürekli bana bagli olmasi ve uykusuzluk beni cok yipratiyor.

4 Cevaplar

0 oy
(718 puan) tarafından
Canım her dönemin kendine göre bir zorluğu var ama en güzeli büyüdükçe sen onu anlamaya o da seni anlamaya başlayacaksınız. Benim en çok zorlandığım dönem hep yenidoğan dönemi olmuştur gerçekten sonrası bir şekilde akışa kapılıyorsun Allah hepimize kolaylık versin
-Reklam-
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Kuzum annelik bu. Ben ilk kızımda kuvez yollarında geçirdim ilk ayı. Sürekli süt sagmaya kalktım durdum. Öyle zordu ki. Ama eve gelince çektiğim her zorluğa şükrettim. Şimdi 4 yaşında. 2. Bebeğim 44 günlük oldu. 27 gün uyumamisim resmen. Zombiye dönüşmeye başladım :). Şimdi yavaş yavaş duzeliyo. Annelik hep zor 1 aylıkken de 1 yaşındayken de . Bebeğini sarıl kokla o sana hepsini unutturur. 
0 oy
(3,758 puan) tarafından
Annelik zor canim. Ama acikcasi bebegi uyuyan anneleri ben sansli goruyorum. En azindan gece uyuyo, gunduz dinlenmeye isini, yemegini yapmaya, kendine vakit ayirmaya zamani kaliyo. 

Benim bebegim 1 yasinda dogdugundan beri uyumuyo, her donemin ayri bi zorlugu var. Kucukken en azindan koydugun yerde duruyodu, simdi surekli gezinti halinde kendine zarar veriyo . Ama buyudukcede derdini dilini anliyosun. 

Arkadasimin bebegi dogdugundan beri aksam 10-sabah 10 uyur. Gunduz 1-5 arasi kesintisiz uyur. Hemde yatagina koyar kendi uyur. Cok rahat cok mutlu. Bebegiyle guzel vakit geciriyo. Benimki de hala saat basi uyanir ,gozaltlarim mosmor uykusuzluktan,kendimi iyi hissetmiyorum ,stresli ve agresif oldum. Normalde sakin yapiliyimdir. Psikolojim falan hic degil. Bebek oncesi yasamin cok rahatti. Cok ozgurdum. Evet evlat cok guzel bisey cok guzel nimet ama 2.cocugu asla dusunmuyorum. 
(632 puan) tarafından
Suan kendimi okudum gercekten 6 bucuk aylığız dogdugundan beri uyku yok tam bi gun uyuyo tam diyorum duzene girdi hop bi bakiyorum daha kotu olmus uyku duseni geve sabaha kadar onu pışpışlayarak geciyo uyku yok surekli uyanip agliyo günduz desen 20 dk falan en fazla uykusu artik okadar yorgunum ki anlatamam uykusuzluktan surekli asabiyim etrafima karsi hic kolay gecmedi bende 2. Cocugu bakamam diyorum okadra zorlaniyorum ki ve cok zayifladim gören sana nolmus diyo surekli duzeliriz diye bekliyoruk gunduz milletin cocugu koyar kendi oynar falan benimkini yere birakip tuvalete zor gidiyorum ve cocuktan once bende asiri rahat ozgür biriydim evde durmazdim diyebilirim eve tikandim bi yere gidemiyorum zor sevgisi cok baska ama cok zor yani benim cocugum gercekren exra zor
(3,758 puan) tarafından
Aynen bende oyle ayda yilda bi uyuyo da insan oldugumu hissediyorum. O gun bambaska biri oluyorum. Uykusuzluk cok zor. Herseyle bi sekilde basedilir ama uykunun yeri dolmuyo. Bende oyle ne yemek yerim ne baska bisey yapabilirim. Hizlica atistiriyorum. Bi de coklu besin alerjisi vardi yediklerim o kadar kisitliydi ki baya kilo verdim. Yuzum gozum coktu. Surekli miz miz. Aglak ,pacamda surekli. Simdi bide yuruyo tum gun ev turu yapip her yeri dagitir cekmece karistirir. Disarda bebek arabasina binmek istemez ciglik cigliga.  Bebek arabasinda uyumaz ,arabada uzun yolda asla uyumaz.
Yilda 2-3 sehir gezen ben kapidan kafami zor cikarir oldum.
Ben umudumu kestim en az 2 yasina kadar boyle gidecek belli. Uyusun diye de cok ugrasmiyorum zorlamiyorum artik. Baktim uyumuyo kendi haline birakiyorum iki turlude beni yoruyo zaten.
Surekli dua ediyorum ama artik ona bile yoruldum. Allah affetsin ama artik niye sesimi duami duymuyosun diyorum. Hic iyi degilim , kazayla falan ikinci olursa bilmiyorum halim ne olur.
Bi de calisan bi insanim surekli aktiftim bu yasima kadar. Sabah giyinip suslenip ise gitmeyi ozledim. Cok sosyaldim is hayatinda da. Simdi evde surekli piajamalarla surekli hasta gibi dolasiyorum. 2 sene ucretsiz izne ayrildim baden bakici tutup ise donsem mi diye dusunuyorum. Ortamin degisir kafam dagilir. Geceleri biraz uyusa aslinda cok iyi olacak. Yarim saatte bi kalkti 1 yasinda derdi ne bilmiyorum.
(632 puan) tarafından
Bizde de var besin alerjisi ama ben emzirmiyorum sut sut urunleri sanirim coklu alerji baska seylerede alerjisi cikti ben 28 yasimda anne oldum 28 yasima kadar calisan aktig pozitif gezen biriydim esimle de cok gezerdik gece uykusu olsa gunduz yorulmak cok etkilemiyo  gece yarim saatte bi kalkarmi insan kalkiyorum artik basimin agrisi hic gecmiyo zaten hep bi bas agrisi gozlerim aciyi artik ben diyodum ki bi ben mi bu kadar zorlamdim millet kac tane bakiyo diye ama vala suan benim gibi birini gordum ya sknti bende degilmis bende buyuyunce biraz rahatlarim diyorum
0 oy
(9,102 puan) tarafından
Sürekli sana ve emmeye bağımlı olur özellikle 3 4 ay. Tabi bundan sonra gaz dönemi başlayacak belki erken başlamış olabilir. Emzirme ve bol bol gaz masajı önemli 3 ay özellikle. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 253 göst.
28 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ecrinmert (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 145 göst.
16 Nisan 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde beforever9190 (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 206 göst.
10 Temmuz 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ZEHRA BEBEK (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 290 göst.
27 Aralık 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zeynepjshdk (21 puan) tarafından soruldu
...