0 oy
284 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (33 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhabalar hanımlar ben hamileliği den önce sigara kullanıyordum hamilelik boyunca kullanmadım şuan 4 aylık olduk ve doğumdan 1 ay sonrasında benim sigara içme isteği geldi resmen ama hiç içmedim emziriyorum  çünkü ne yapmam lazım sizce :((

6 Cevaplar

0 oy
(8,809 puan) tarafından
Sabretmeniz lazım, çünkü nikotin ve diğer maddeler süte geçiyor. Ayrıca sakıncası sadece süte geçmesi değil, sigara içtikten sonra 3 saat süreyle nefes alıp verdikçe bulunduğunuz ortama sigarada bulunan gazları vermiş oluyorsunuz. 
(33 puan) tarafından
Evet ama işte o noktaya geliyorum
-Reklam-
0 oy
(1,061 puan) tarafından
Hamilelik boyunca icmemissin dogmus 4 ay icmemissin.bahane olsun iste komple birak istek gelsede hamileymissin gbi dusun.:)
(33 puan) tarafından
Deneyeceğim :)
0 oy
(202 puan) tarafından

Canım ben de senin gibi sigara kullanıyordum,  hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren bıraktım.  Şuan bebeğim 11 aylık ve gerek hamileliğimde  gerek emzirirken hep sağlıklı şeyler tüketmeye özen gösteriyorum. Hem sigaraya verilen paranın çocuğumun rızkından çalmak olduğunu düşünüyorum, hem de hiç bir annenin bebeğini kendi eliyle zehirlemesini doğru bulmuyorum. Sağlıklı yaşam tarzını benimsedim. Yaklaşık 2 yıldır kendimi daha zinde hissediyorum. Aslında kafa da bitiyor, senin sigaradan aldığın keyif bebeğinin huzurla gülümsemesinden daha fazla keyif veriyorsa başlayabilirsin.  Cevabını tabiki de hayır olarak duyar gibiyim. İlk 1 yıl ekstra şeker ve tuz dahi vermediğimiz bebeklerimize zift yedirmek istemeyiz değil mi? :) ayrıca keşke daha öncesinde bıraksaymışım diyorum, eşim de ona bebeğime yaklaşamayacağını söyleye söyleye bıraktı. Şiddetle başlamaman gerektiğini tavsiye ediyorum.

(zaman zaman aklıma geldiğinde ya kahve çikolata, ya kuruyemiş hurma yapıyordum, şimdi canım sağlıklı şeyler çekiyor  :D) 
(33 puan) tarafından
Çay kahve pek içemiyorum aklıma daha çok getiriyor bu arada samimi yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim
0 oy
(892 puan) tarafından
Benimde öyle bazen kokusu burnuma geliyor ariyorum içesim geliyor ama hop diyorum kendine gel.evladının sağlığı daha önemli çünkü sizde oyle düşünün.
(33 puan) tarafından
Bende öyle diyorum da işte ☹️
(892 puan) tarafından
Sağlıklı olsunlarda onun zamanı gelecek;-)
0 oy
tarafından
Hamilelik sürecinde hemde şuan bebeğim 7 aylık oldu ne sigara ortamında bulunuyorum ne evimde iciriyorum canım bence nefes egzersizleri ile yenebilirsin bu isteği canin istedigi zaman 3 defa diyafram nefes egzersizleri yapıp kolayca kurtulabilirsin Allah'a şükür ben artık istemiyorum sigarayı bırakınca nefes almam düzeldi ve yiyeceklerden daha güzel tat alıyorum kendimi dinç hissediyorum ayrıca bebeğim bana Allah'tan emanet olduğunun bilincindeyim insan oğlunun emanetine gözümüz gibi bakıyoruz Rabbimin emanetine nasıl bakmayız ben sigara içme isteği önceden geldiğinde artık şükür gelmiyor nefes egzersizleri, ceviz , fındık , çekirdek meyve vb. Ürünler yiyerek unutuyordum her daim yanımda tabaklarda olur alıp yerim dışarda çantamda taşırım isteğim geldiği an yine orda bir kaç tane yiyip nefes egzersizleri yaparım sende deneyebilirsin önceden kendini hiç içmemiş varsay daha kolay oluyor biliyorum zor unutmak ama bebeğin için deneyebilirsin canım.
(33 puan) tarafından
Deneyeceğim inşallah samimi yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim
0 oy
Profil image (892 puan) tarafından
Ben geri başladım malesef çok sıkıntılı bir dönem geçirdim çok yalnız kaldım tutamadım kendimi umarım icmezsin 
(33 puan) tarafından
Bende bazen öyle sıkıntılı durumlara giriyorum ki artık deli oluyorum ama kendimi tutuyorum başlamam inşallah

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,199 göst.
18 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Metemom (243 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 765 göst.
7 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sarekuş (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 822 göst.
0 oy
8 cevap 333 göst.
11 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kaya kaya (7 puan) tarafından soruldu
...