0 oy
60 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (130 puan) tarafından
Merhabalad. Ek gıda alan 8 aylık bebeğim ara ara kabız oluyor. Yemeklerine zeytinyağı koyuyorum hep. Kayısı, armut gibi meyveler de veriyorum ama yine de çok faydası olmuyor. Sizler bu durumu nasıl çözüyorsunuz? 

1 cevap

0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
12 ay sonrasına kadar şükür hiç kabızlık vs yaşamadık. Ben tam 6 aylıkken kefir vermeye başladım. Evde kendim yapıyorum çok yararlı bir probiyotik. Bebeğimin sindirim sistemine çok iyi geliyor. Yapma şansınız varsa endanem kefir mayası içeriği temiz evde yapabilirsiniz. Eğer yoksa kaf kefir ya da kefir zadem alıp 3 gün kuralı ile bebeğinize deneyebilirsiniz. 
(960 puan) tarafından
Tarif verebilir misiniz? Rica etsem bende kefir yapamadım bir türlü
Profil image (1,345 puan) tarafından
Ben cam şişe günlük süt ya da şok bakraç ve ya bim altın süt kullanıyorum kefir için. 1 lt süt için 1 tatlı kaşığı kadar maya yeterli oluyor. Toz değil aktif canlı maya. Süt ve maya oda sıcaklığına getiriyorum soğuksa eğer ısıtıp 25 derece falan olmasını bekliyorum sütü cam kavanoza koyuyorum mayayı Plastik süzgeç ile süzüp süte koyup metal olmayan bir kaşıkla karıştırın kesinlikle metal değmemeli. Üzerine minik bi örtü koyup ağız silme bezi gibi karanlık ışık almayan bi dolapta bekletiyorum havalar soğudu üzerine bi kat örtü kapatabilirsiniz. Yazın 1 gün de mayalanıyor. Şimdi süre uzadı 1,5 gün sonra bakın koyulaştıysa süzerek başka kaba alın mayayı yıkayıp başka bir kaba koyun üzerini geçecek kadar süt koyun buzdolabında 1 hafta durur ya da hemen tekrar mayalama yapabilirsiniz. Yapılan kefir buzdolabında saklanıp 1 hafta içinde tüketilmeli.
(960 puan) tarafından
Çok teşekkürler maya için hangi markadan yapalım
(130 puan) tarafından
Dönüşünüz için teşekkürler. Kefir de tüketiyoruz ama o da etki etmedi bize. :(
Profil image (1,345 puan) tarafından
Endanem maya alabilirsiniz.
Profil image (1,345 puan) tarafından
Aa o halde doktora danışın bağırsak düzenleyici kullanın isterseniz. Kabızlık zor maalesef bebek için. Allah yardımcınız olsun.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 185 göst.
0 oy
3 cevap 171 göst.
30 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yncdfn (5 puan) tarafından soruldu
...