0 oy
698 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (86 puan) tarafından
Kızım 13 aylik..15 aylıkken işe başlamayı düşünüyorum ama şu zamana kadar kendim baktım.. bırakamıyorum..ücretsiz izindeyim bakıcı bulmam lazım ve kızım emzik ya da biberon kullanmıyor emiyor..cok zor bırakmak.. büyüdükçe daha da zorlaşıyor benim açımdan da..ama kime nasıl güvenirim..siz nasıl yaptınız..annem ablaminkilere bakiyor kayinvalidem bakamaz..bakıcı işi çok zor yaa

11 Cevaplar

0 oy
(3 puan) tarafından
İmkanın varsa kendin bak 0 2 yas vok önemli canim bakıcısı asla verme akraba ykmu
(1,098 puan) tarafından
Nasıl bu kadar rahat asla verme bakiciya diyorsunuz? İnsanların bazen başka bir çaresi olmuyor. Mesela benim yaşadığım şehirde kızımı 5dk bile emanet edebileceğim tanıdığım yok. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
(3,585 puan) tarafından
Kötü bir sey yazmamış ki canim
(1,098 puan) tarafından
Ben de fikir soruyorum. Asla bakıcıya verilmeyecekse ne yapabilir kimsesi olmayanlar?
(3,585 puan) tarafından
Yapacak bir şey yok tabiki de çalışmak zorundaysan çalışacaksın canim imkanin varsa verme demis akraba varsa varsa ona ver demis. İnan bende calismak istiyorum ama bu devirde güvenilir birini bulmak çok zor. Gecen gün evdeki içkileri içip uyuya kalıp mutfakta yangın çıkartan bakici duydum. Cok yakin birinden o yuzden ama mecbursan bakici ayarlayacaksin
(86 puan) tarafından
Yaşadığım yerde akrabam yok..arkadaşın dediği gibi 5dk bile bırakacak kimse yok..cok üzücü çok zor bi karar..kime nasıl güvencem bilmiyorum..elim yüzüm yara doldu düşünmekten..
(3,585 puan) tarafından
Sende cok haklisin canim benim varda ne oluyor. Ne kayinvalidem bakabiliyor ne annem akraba desen yok zaten...ama iste bakicilarda dünya parasi iyi maaşta almak lazım. Bende eski isime dönmek için yeltendim. Ama 1  1 bucuk sene daha bekleme kararı aldım. Bir sekilde ay sonu geliyor diyoruz. Eger ama mecbursan canim iyice arastir. Güvenilir birini bul. Gerekirse ise başlamadan önce gelsin. Denemeden alma hemen ve mümkünse eve kamera tak. Daha rahatlık olur senin için aklında kalmaz.
(1,098 puan) tarafından
12345ebe lütfen kendinizi bu kadar yipratmayin. Çocuğuna bakıcı bakan binlerce anne var. Siz ne ilksiniz ne de son olacaksınız. Burdaki yorumlara bakarsanız herkes mükemmel anne. Bebeğine bakıcı bakanlara karşı da insanların garip bir algısı var. Çok dua edin karşınıza hayırlı biri ciksin inşallah. Benim annem fibromiyalji hastası, bazı günler hiç yataktan çıkamaz halde oluyor ve başka şehirde. Ben ona gel de çocuğuma bak diyemem. Kayınvalidem 70 yaşında asla yapamaz, zaten köyde yaşıyor. Ben en son bir hafta kaldı bakıcı buldum ve Allah'a şükür ki kızım da çok sevdi. Tabii insan çekiniyor korkuyor ama sizin bakicidaki en önemli kriteriniz sizin evinizde bakılması şartı olsun. Evinize kamera da taktırirsiniz. Benim kızım bakıcısını çok seviyor. Babasında bile durmayan çocuk kadını görünce seviniyor. Bende az yerken onda çok güzel yiyor ve çok kolay uyuyor. Bakıcıya çocuk baktırmak sizi kötü bir anne yapmaz. Daha önce birilerinin çocuğuna bakmış, referansı olan birini bulursanız daha iyi olur.  İnanın çalışmak da insana psikolojik olarak iyi geliyor. Farklı bir ortama girince kafanız da dağılacak.
-Reklam-
0 oy
(391 puan) tarafından
Şu devirde dışardan kimseye güvenilmez güvendiğin bi akraban olursa anca 
0 oy
(83 puan) tarafından
Ben kızım 15 gün sonra tam 18 aylık olacak 10 aydır falan bakıcısı var benim ücretsiz izne ayrılma gibi Bi imkanım yoktu 4 buçuk aylıkken  ise başladım 7 aylıkken kızıma bakıcı bakmaya başladı tabi benim iş yerim müsaitti yatılı kuran kursuydu hep gözümün önünde baktırdım ama 1 aydır bakıcı kendi evinde bakıyor güvendiğim için Bi problem olmuyor aklım kalmıyor ki bu tarz konularda çok çok hassasım hatta kızımın yanımda bakılması için de uzun Bi zaman çabaladım ama artık ders düzenlerini bozmaya başlayınca mecbur gönderdim. Tabi yanımda bakıldığı dönem kızımı emzirmiyordum sabah işe gitmeden emziriyordum öğlen ek gıda alıyordu saat 2 de mesaim bitiyordu eve gitmeden emziriyordum. Kızım biberon ve emzik almadı hiç.
(86 puan) tarafından
Sizin iyiymiş..gözünüzün önünde büyümüş resmen ne güzel
0 oy
(1,098 puan) tarafından
Bazı tuzu kuru arkadaşlar yok ne bakıcısı şu bu diyor ama kimse olmayınca mecbur bakıcı bakacak tabii ki. Ben kızım 12 aylıkken başladım ise. Alıştırma donemi zor oldu ama işin ilk günü ben ağladım o ağlamadı. Hayır bakacak kimse yoksa ne yapılabilir? Güvenilir birini bulursunuz umarım. Ben hafta 3 gün, günde 8 saat kızımdan ayrı kalıyorum. Biberon benim kızım da içmedi. Ben yokken anne sütü almıyor, sorun da olmuyor.
0 oy
(3,585 puan) tarafından
Bende isime dönmek istiyordum ama krese kadar beklemeye karar verdim. Cunku bakici ayarlamam lazım. Ama güvenemem. Onun yeme kültürü, konuşması vs alacak. Birde bir tanidigimizin babasına bakici bakiyordu. Evdeki içkileri içip uyumus. Ocakta da yemek varmis. Mutfakta yangın çıkarmış. Onu duyduktan sonra iyice vazgeçtim.
0 oy
(892 puan) tarafından
Valla benim kendi isim var yazları havuz isletiyorum.ama sizin yerinize olsam duaunuyorumda annem ve kaynanam dışında kimseye birakmazdim heleki bu devirde ...evet yasam şartları şuan çok zor ama bir sekilde gecinmeye çalışırdım ama bebeğimi bırakmazdım.özellikle doktorlar bile söylüyor2yasa kadar anne bakmali anne bebek güven bağı açısından.tabiki karar sizin
0 oy
(6,550 puan) tarafından
Oğlum 24 aylık kızım 4 yaşını dolduracak kızım gündüz okulda oluyor oğlum babannesiyle kalıyor. Eşim vardiyalı çalılıyor evdeyken anneme destek oluyor bende işe başlayalı 2 ay oldu. 
0 oy
(220 puan) tarafından
Tüm yöntemleri denedim. Ailelerimiz farklı bir şehirde. Annem ve kayınvalidem birer ay baktılar, ikisi de aynı evde olmadı çok sıkıldılar kendi düzenlerini istediler. Bakıcı buldum 45 yaşındaydı ama enerjisi çocuğa yetmedi. 4 gün bakabildi beğenmedim. Başka bakıcı bulamadım. Ben de üniversite öğrencisi buldum. İkinci öğretim okuyor. Çocukları çok seviyor hem de enerjik. Hem öğrenciye destek de oluyor. Tavsiye ederim.
0 oy
(623 puan) tarafından
Bende çalışmam lazim anca kres zamanını bekliyorum 1.5 sene daha birlikteyiz zaten emiyor aslında bakacak birileri var ama asla güvenip veremem ancak anneme güvenirim oda çalıştığı için ben 1.5 sene daha bekleme kararı aldım önceliğim evladım sonra duruma gire krese vereceğim kaka ve çişini söylerse oda çok zor evladını gözünden ayıramıyor insan ya
0 oy
(93 puan) tarafından
Bakıcı denedim olmadı krese verdim ben benimde kimsem yok çalışmakda zorundayim 16 aylık krese gidiyor is yerime yakin sabah bırakıp çıkışta alıyorum bakicidan daha rahat ettim açıkçası
0 oy
(800 puan) tarafından
Öyle bakicilar var ki kan bağı olan yakinlardan daha merhametli ve doğru davranıyor. denk gelmek mesele, umarım gelirsin. Genel izleyebilecegin bir kamera sistemi de iyi olur. Aklın kalmaz bakarsın 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 253 göst.
0 oy
6 cevap 462 göst.
0 oy
2 cevap 810 göst.
...