0 oy
252 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (967 puan) tarafından
Anneler 6 günlük oğlumun sarilik değeri 15. Doktor sürekli emzir dedi ama uyanmıyor bi türlü. Ne yapabilirim nasıl uyanır. 

12 Cevaplar

0 oy
(162 puan) tarafından
Topuklarini gıdıkla yanaklarina dokun emerkende uyur topuguna dokununca uyaniyorlar
-Reklam-
0 oy
(381 puan) tarafından
Altını açıp ıslak mendil yada ne kullanıyorsanız poposuna sürün biraz soğuk geldiği için bebişler ağlıyor ve uyanmış oluyor :)
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Bebeğinizi emzirme esnasında sıkı giydirmeyin, üstünü çıkartın üzerinize bi battaniye örtüp öyle emzirmeyi deneyin. Merak etmeyin üşümez. Bezini açın ayaklarının altına hafif hafif vurun minik minik burnunu sıkın uyanır.
0 oy
tarafından

Bende o uyandırmayı bi başaramamıştım. Hemşireler topuklarını bir sıkar hemen uyanırdı ya da burnunu sıkar hemen uyanırdı ama ben sıkıyordum hatta cimciklercesine sıktım uyanmadı kuzum. Anneler uyandıramıyor kıyamadıkları için  Allah yardım etsin. İnşallah başarırsın:)

0 oy
(892 puan) tarafından
Altini acin ben gece gündüz öyle yaptım ıslak mendil soğuk geliyor ya uyanıyor başlıyor mikirdanmaya .alarm kuruyorsun saat başı gece gündüz emziriyordum şükür 41günlük olduk atlattik
0 oy
Profil image (85 puan) tarafından
Bizde de öyleydi canim sürekli uyurdu sarılık uyutur demişti dr ayaklarını cimciklesin bende yapamazdım annem yapardı uyanırdım zorda olsa burnunu sık hemen memeyi ver ki emdikce aticak sariligi bende çok uğraştım.emzir bol bol 
0 oy
(58 puan) tarafından
Vücudunu islak bezle sil

Burnunu sık

Kulaginla oyna

Ayaginin altina elinle cok hızlı olmamsk sartiyla vur aglar uyanir
0 oy
Profil image (526 puan) tarafından
Valla ben suya sokuyordum anca öyle uyanıyordu emerken uyuyordu yine çok uyumaması için memeden düşürme yarım saate bir 1 saate bir emzir en son mama al yap uyku halindede olsa 30 ml mama içir uyanır hemen
0 oy
(1,246 puan) tarafından
Odayı 25 derece yP bebeğini soy. Sende üzerini cikar ten tene temasla emzir çok etkili.
0 oy
(11 puan) tarafından
Her yarım saate alarm kur kardeşim gerekirse eşinde kursun ve emzir bebisi o şekilde atlatiliyor bebisin poposunu ac burnuyla ayağıyla sıkarak oynatarak uyandır emzirirken asla kalın giymesin çok sıcakta daha çok uyuyor ayağını sıkmaktan korkma hastaneye yatirmaktan iyidir ve en önemlisi hiç korkma bir damla bile alsa faydalı benim kızım 2 aylik çok zordu ama geçici bir süreç sen emzir ben siringayla besliyordum biberon zorla veriyordum her şeyi yaptık yani ve sonuç aldik şükür 
0 oy
Profil image (68 puan) tarafından

Biraz erken doğduysa olabilir benimki de 2 hafta önce doğdu çokkk cok zor uyanıyordu resmen 15 gün sonra geçti :D normale döndü. Sarılık sınırı 18 ona göre çok azimle uyandır havaya kaldır topuğunu sık hatta. Allahın izniyle bu günler de geçer. 

0 oy
(38 puan) tarafından
Bana hastanedeyken hemşireler söylemişti. Burnunu sıkabilirsin hafiften, bebekler burunlarının sıkılmasına gıcık olup uyanırlarmış.  Kıyafetlerini çıkarabilirsin, ayaklarının altını gıdıklayabilirsin. Altını açıp bezini değiştirebilirsin.

Ben bana bu söylenilenleri yaptım, işe yaradı 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 324 göst.
29 Temmuz 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Arastos2107 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,282 göst.
0 oy
29 cevap 996 göst.
0 oy
5 cevap 229 göst.
31 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mesude (124 puan) tarafından soruldu
...