0 oy
350 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (70 puan) tarafından

Arkadaşlar havalar soğudu malumunuz. Bebeğinizi geceleri yatırırken üzerine ne örtüyorsunuz? Ben battaniye örtüyorım fakat 1 saat sonra ayaklarıyla oynaya oynaya onu aşağı getiriyor. K. validem yün  yorgan yapmış boyu 1.80 :)))))))) ya hu insan azıcık küçük yapar yaa:)) ikiye katla dürüm yapar gibi araya koy diyor :))) onu da seremiyorum. Uyku tulumları varmış kullanan var mı? sağlıklı mı?

bir de 4 ayı bitirdik bizimki henüz dönmedi. 7.ayda dönen bebekler varmış henüz erken olabilir fakat nasıl teşvik edebilirim

bir de ben her gün dışarı çıkarmaya özen gösteriyorum etrafı gözlemlesin diye ama bebek arabasına koyduğum gibi uyuyor :)) eve dönünce uyanıyor :)) ben gezip gelmiş oluyorum. Ne yapabilirim? 

7 Cevaplar

+1 oy
Profil image (599 puan) tarafından
Uyku tulumu en iyisi canım ben onu kullanıyorum sıcaklık uyuyor üstünü çok örtmeye gerek kaiyor pamuklu terletmiyor da çok memnunum 
(70 puan) tarafından
marka olarak tercihiniz var mı? pamuklu istiyorum ben de
Profil image (599 puan) tarafından
Carvel kids ten almıştım canım geçen yıl ayrıca astronot kıyafette almıştım dışarı çıkarken çok kolaylık oluyordu 2 ürününden de çok memnun kaldım
-Reklam-
+1 oy
(366 puan) tarafından
Canım evin ısısına gore uyku tulumları var giydir zaten üzerini açan çocuklar için yapılmış ben aldım memnunum..
+1 oy
(245 puan) tarafından
Uyku tulumu kullanıyorum canim üzerini açsa bile sorun olmuyor
+1 oy
(8,819 puan) tarafından
Kızım doğduğu gün bile tepimip üstünü açmıştı, hiç yorgan, battaniye örtemedik. Uyku tulumu kullanıyoruz. Oda sıcaklığına uygun kalınlıkta almak gerekiyor. Bu günlerde kızımın yatak odası gece 20-21 derece oluyor, 2,5 tog uyku tulumunu içine sadece çıtçıtlı zıbın ile giydiriyorum. Daha soğuk olursa içine ince bir kat pijama giydiriyorum. Siz de oda sıcaklığınıza uygun kalınlıkta tulum alabilirsiniz.

Dönmesi için erken zaten, genelde 4,5-5 ay gibi dönüyorlar, siz yardım etmeyin, kendisi uğraştıkça kasları güçlenir. Dönmüyor diye düşünüp yatak kanepe üstünde de bırakmayın, birden dönüyorlar. Kızım dönmüyordu yine de 3,5 aydan sonra yanından ayrılacaksam hep yere bıraktım. Bir gün odaya ni girdim tosbaaa gibi dönmüş :))

Gezerken uyumasın istiyorsanız uykudan uyandığında götürün ama küçükken açık hava çarpıyor herhalde, benim kızım da ne zaman çıkarsak uyurdu, şimdi ipinden boşanmış buzağı gibi her yere gidiyor her şeyi kurcalıyor
(70 puan) tarafından
:))) yorumunuz için teşekkür ederim çok tatlısınız
(70 puan) tarafından
ayy ne biletim hiç totosunu yerden kaldıramayacak gibi duruyor :)) yan tarafına sevdiği oyuncağı koyuyorum öylece izliyor :)) yaa bi uzan tutmaya çalış de mi :))
(8,819 puan) tarafından
Aman ne yorucam kendimi, biraz ağlasam zaten annem verir diyordur belki :))
+1 oy
(1,465 puan) tarafından
Canım dönmesi için sert bir zemine yatırmanı öneririm kanepe gibi. Battaniye yatak gibi yumuşak yerde dönmesi zor oluyor. Birde yatırınca yan yatır o yavaş yavaş dönmeye başlar. Önce kolunun üzerine döner daha sonra kolunu kendi altından kurtarmayı öğrenerek tamamen dönmeye başlar. 
(70 puan) tarafından
tamam canım gece deneyeyim yan yatırmayı. Acaba arkasını desteklesem mi yatırırken
(1,465 puan) tarafından
Normal gündüz uyanıkken yatırcaksın canım. Hatta ben yanına uzanıp yan çeviriyordum öyle yaptıkça yüz üstü dönmeye çalışıyordu. Oyuncak falan koyuyordum onlara doğru dönmeye çabalıyordu öyle öyle alıştı
+1 oy
(3,585 puan) tarafından
Odanin sıcaklığına gore bunun tablolalari da var tog tulumlardan alabilirsin canim bende 1, 2 ve 2.5 tog var. Havanın sıcaklığına göre giyiniyor. Ama e bebeginkini almani tavsiye etmem. Onunla huzursuz uyuyorlar. 

Benim bebegim 1 yasinda dönmeye başladı. Zamani gelince kendisi dönmeye başlar zaten acele etmeyin.

4 aylik bebegin araba besik gibi geliyordur. Zamanla o da alisir etrafa daha cok bakmaya başlar canim
0 oy
(1,437 puan) tarafından
Ben uyku tulumu giydiriyorum oğlum 5.5 aylıkken dönmeye başladı :) evinizin derecesi kaç buna göre bebeğinize uygun togda uyku tulumu temin edebilirsiniz.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 455 göst.
17 Kasım 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Serapymn (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 389 göst.
0 oy
7 cevap 236 göst.
3 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Neslihanöykü (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 305 göst.
1 Haziran 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde İlknur12 (864 puan) tarafından soruldu
...