0 oy
152 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (576 puan) tarafından
Bebeğim 1 hafta önce 1 yaşına bastı. Herşeyi karıştırma merak etme keşfetme döneminde. Onu tehlikeli olabilecek şeyleri karıştırmaya çalıştığında durdurmaya çalışıyorum ancak bu sefer de onu engellediğimi düşünüp kıyameti koparıyor. Ona tehlikeli durumları nasıl öğretebilirim veya mesela yüksek bi yerden düşebileceğini, prizleri ellememesi gerektiğini. Evde bir takım güvenlik önlemleri aldık ama yine de korkuyorum. 
Bebek Ayı 12

1 cevap

+1 oy
(3,719 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Benim bebegimde 13 aylik. Her yeri kurcalar. Bizde cogu yere kilit vs aldik. Ama bazi yerleei tehlikesiz olabilcek yerleri ozellikle acik biraktim ki meraki gitsin diye. Tehlikeyi nasil ogretebiliriz yani maalesef bi kez o aciyi hafifte olsa bilmeli. Surekli firina giderdi engellerdim. Calistigi bi gun yine gitti ,sicak elin yanabilir dedim dokundu hemen geri cekti ( cok sicak degildi ) ama onun dokunmamasina yetti. Artik dokunmuyo. Masanin altina girip cikar kafasini carpti baskada carpmadi. Birazda bizim ki temkinli kucuklukteb beri dusmekten vs korkar ,daha koltuklardan dusmedi ama surekli uyaririm. Dusebilirsin dikkat et,kafan agriri,ayagin agrir vs. Ama bence cok az bi sekilde o aciyi bilmesi gerek. Ama soylede bisey var ,cekmeceleri engelleyemiyorum bi turlu. Bilmiyorun yontem yanlis dogru biz bu sekil ilerliyoruz. Ama dedigim gibi bizimki cok temkinli ve cani cok tatli. Bi de her dedigimi anlar. Yapma deyince yapmaz. Bi de mesela kapilara falan stoper aldim,sivri kenarlara koruyucu. Aman ne bileyim boyle boyle buyuyecekler heralde.
(576 puan) tarafından
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Biz de köşe stopperi, kapı stopperi çekmece kapakları priz kapakları vs aldık. Ama yine de bir şekilde başına Allah korusun bişey gelmeden tehlikeli olabilecek durumları öğrenmesini istiyorum. Belki dediğiniz gibi ufaktan sütten ağzı yanarsa yoğurdu temkinli yer:))
(3,719 puan) tarafından
Rica ederim. Yani bende korkuyorum bisey olacak diye ama buyuk biseydense kucuk bi tehlike daha iyi gibi duruyo. Belki de yanlis bi davranis bilemiyorum. Ama en azindan firina yaklasmiyo,masanin altindan emekleyerek cikiyo ayaga kalkmiyo. Allah korusun oyle boyle buyuyecekler, duse kalka :)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 238 göst.
0 oy
6 cevap 243 göst.
8 Ekim 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde NuR Doğan (68 puan) tarafından soruldu
...