0 oy
616 göst.
Profil image 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (336 puan) tarafından
tarafından kapalı

Benim kuzum 13 aylık . 14 ayına 1 hafta var kızlar. Kilosu ve boyu diğer yaşıtlarına göre ileride .7. Aya kadar anne sütü ve mama içti . 7. Aydan sonra sadece mama içti.bir süredir adımlıyor ama henüz tam aktif yürümüyor ellerini bırakıp adım atıyor. Hareketli aktif bir bebek buraya kadar herşey normal. Kızım 1 yaşına kadar nerdeyse ek gıdayı hiç yemedi blw yaptım hep hiç püre vermedim . Zaten benim elimden de hiç yemiyor.1 yaşına kadar ne versem oluk oluk kustu öğürüp püreyi denedim hiç yemedi . 1 yaşından sonra baktım olacak gibi değil video eşliğinde yesin dedim o şekilde biraz yemeye başladı ama bu defa da çok etkileniyor. Eskiden konuştuğu kelimeleri şimdi söylemiyor. Şuanda konuştuğu kelime : dede ve hav diyor . Arada mama anne orada ve ördek diyor bi kaç kelimesi daha var ama nadir söylüyor bunları da . İşaret ediyor ne komut dersem yapıyor. Otur kalk ayağını kaldır getir götür aç kapa poponu dön falan ne dersem yapıyor. Ama uzmanlar bu aylarda ortalama 20 kelime diyor benim kızımın ki çok az.kitap okuyorum günlük sürekli onunla ilgileniyorum doğru düzgün iş bile yapmıyorum. Oyunlarla yedirmeye çalışıyorum yemiyor . Ama bu şekilde de konuşması geri etkileniyor. Bana bir akıl verin kızlar kafaya çok taktım

notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

9 Cevaplar

0 oy
(3,655 puan) tarafından
Canim benimki de 13 aylik ama 20 kelimesi yok daha. 
Profil image (336 puan) tarafından
Bu kadar az değil ama canım dimi
(3,655 puan) tarafından
Anne,baba,abi,abla,dede,aydede,anneanne,pembe,araba,hav hav, hadi, ham ,mö,bi de kedi demeye calisiyoda daha cikaramiyo tam. Tabi hepsini surekli soylemiyo ara ara.
Profil image (336 puan) tarafından
Keşke benimkisinin de bu kadar olsa :( maşallah canım
(3,655 puan) tarafından
Sagol canim.
Ben kelimeleri surekli tekrarliyorum. Mesela bu ara abi abla cok soyledik ogrendi. Bi de surekli kitap okur konusuruz, her yaptigimi anlatirim. Uzerini giydirirken pembe corabimizi giydik, yesil hirkamizi giydik gibi. Bi de hic ekran izletmiyorum.
Profil image (336 puan) tarafından
Ben mecburum ekranı izletmeye yedirirken :(((
-Reklam-
0 oy
(165 puan) tarafından
Benim görümcem in kızı 25 aylık oda tek tük kelime soyluyo cümle kurmuyo mesela oda sadece yemek yedirirken telefon veriyor telefon zararlı ama benim oğlumda yemezdi bende mecbur telefon la yedirirdim yaşıtlarından önce konuştu elinizden geldiğince izletmeyin ama  birazda bebekle alakalı her çocuk bir olmuyor konuşmaya başlayinca susmuyolar:)
Profil image (336 puan) tarafından
Ya inş o günleri de görürüm canım
(165 puan) tarafından
Görürsün merak etme anlayıp tepki vermesi önemli maşallah dediğine göre seni anlıyor konuşur yakında
Profil image (336 puan) tarafından
Her şeyi anlıyor canım o konuda cin gibi
(165 puan) tarafından
Valla yakında konuşacak herşeyi soracak biraz sus bile dersin :)
0 oy
(52 puan) tarafından
Valla canım benim oğlum 16aylik dedigin kadar kelimesi yok yani 
Profil image (336 puan) tarafından
Hmm anladım canım inş konuşurlar ya arkadaşın biri diğer tarafta otizmi ima etti ama sanmıyorum
(52 puan) tarafından
Ayyy sen onlara bakma yaa herşeyde otizmi öne sürüyorlar insanlari sorduğu soruya pişman ediyorlar.icimizi rahatlatacak cevaplar yerine karartiyorlar.benim oğlum maşallah çok akıllı dudaklariyla suyu,yemeği işaret edip istiyor.bir yere gitmek istediği zamn elimizden tutup götürüyor,verdiğim komutları yapiyor sırf konuşmuyor diye çocuğa otizm tanısı mi konulurmus.oglum önceden abi,baba,dede,diyordu şimdi onları demiyor ama abla demeye başladı,ben inanıyorum inşallah zamnla konuşacaklar :)
(52 puan) tarafından
Ha bu arada benim oğlum ne TV,ne tablet ,nede telefona baktı hiç bilmez bu hafta bikackere bakmisligi var oda kisa süreli anlican çocuktan çocuğa değişiyor yani.
0 oy
(492 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi farklıdır ama ekrandan ne kadar uzak tutarsan o kadar iyi. Eltimin oğlu 3 yaşında yavaş yavaş konuşmaya başlamıştı tek tük o yüzden kafanı takma sen bol bol sohbet et soru sor kitap oku yeter 
Profil image (336 puan) tarafından
Tamam tatlım çok sağol
0 oy
(11 puan) tarafından
Bazı bebekler gördüm 3 yaşına kadar 3 kelime söyleyen Bi kaç yıl içinde konuşuyorlar merak etmeyin
0 oy
(236 puan) tarafından
Benim en küçük kardeşim 3 yaşına kadarr 20 kelime edemiyordu bile doktorlar bazı çocuklar gec konuşur demisti bi konuşmaya başlarsa bidaha susturamazsınız demişti gerçekten de dediği gibi oldu. Simdi sustur sustuabirsen:) merek etmeyin yani normal bir sey 
0 oy
(203 puan) tarafından
16 aylık 20 kelimesi yok. Bence kasmayın her bebek bir olamaz. Dediğimi anlıyor. Yaptığımız herseyi taklit ediyor Bi kaç kelime söylemeye çalışıyor..

1  kızım daha var  4 yaşında konuşmaya başladı. 6 aylıkken koltuk kenarlarında sıraladı, 8 aylıkken kendi kendine yürümeye başladı. Her bebek bir olmuyor. Önemli olan sizi anlaması. 
0 oy
(408 puan) tarafından
Benim kızom 17 aylık ekran vermiyoruz ona rağmen çok az kelimesi var üstelik 2 aydır daha çnce söylediklerini de söylemiyor ben de işgileniyorum konuşuyorum sürekli neden olıyor anlamadım iştah ve kusma konusunda kansızlığına baktırın bu tür belirtileri oluyor 
0 oy
(570 puan) tarafından
Benım bebegim de konusmuyırdu pek ama bırden bı acıldı  sımdo cümle kuruyor hergün benı daha da sasırtıyo  24aylık şuan herseyı konusuyo hıc üzülme bır açılır pir açılır gör bak

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 220 göst.
0 oy
4 cevap 579 göst.
0 oy
13 cevap 502 göst.
21 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde 2524 (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 521 göst.
...