0 oy
426 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (577 puan) tarafından
Anneler bebeğim 9 da 6 aylik olacak ama bebeğim dönmüyor ablam iki de bir döndü mü soruyor ayaklarını kaldiriyor ayaklarını tutuyor sesler çıkartıyor ama dönmüyor moralim bozuluyor dönmeyince sizce doktora getireyim mi

10 Cevaplar

0 oy
(625 puan) tarafından
Bazi kilolu bebekler bu hareketlerde geç kalabiliyor ama yine de siz doktora gittiginizde soyleyin 
(577 puan) tarafından
7 kilo kızım
(625 puan) tarafından
Kilosu normal bence guzel doktorunuza sorun en iyisi ama korkmaya gerek yok benim oglumda gec emekledi gec yurudu
-Reklam-
0 oy
(291 puan) tarafından

Bizim de 11 inde 6 aylık olacak herkes soruyor dönüyor mu diye ama dönmüyor dönmek zorunda da değil diyorum :) Gayet hareketli ama dönmekten korkuyor gibi geliyor bana bir de bizimki 9 kilo kilodan da dönemiyor olabilir diye düşünüyorum.

(577 puan) tarafından
Kiz mi erkek mi bizim 7 kilo kızım ve o kadar haraketli değil uykusu nasıl huysuz mu
(291 puan) tarafından
Erkek ve çok huysuz bi çocuk mlsf
0 oy
(556 puan) tarafından
Tabiki hayır her bebeğin gelişimi farklı. Kendinizi strese sokmayın. Oğlum 7 aylık döndü. 10 aylık yürüdü. Yani her şey bi anda oluyor. 
0 oy
(18 puan) tarafından
Benim kızımda geçen hafta altı aylık oldu ama dönmüyor canım. Ben desteklersem dönüyor ancak. Her bebeğin gelişimi farkli bence hiç takilma.
(577 puan) tarafından
Oturuyor mu yada kafasını bazen tutamıyor hele uykulu zamanda
(18 puan) tarafından
Destekli sekilde oturuyor canim. Ben uykuluyken boynundan destekleyerek aliyorm o yuzden hic dikkatimi cekmedi
0 oy
(337 puan) tarafından
7 aylık dönmüyor kafana takma bende çok takiyordun çok kişinin yorumunu okudum kimdi 9 aylık dönmüş kimisi 10 aylık biz çok yerde vakit geçirmedim hep kucakta olduğumuz için biraz da tombik olduğumuz için öğrenemedik diye düşünüyorum 
0 oy
(21 puan) tarafından
Sakin olun her bebek gelişimi aynı değil ki bizim bebeklerimiz ay olarak aynı bir hafta oldu dönmeye başlayalı hem de bı anda sizin de döner sadece siz biraz yardımcı olun yere koyup sağa sola çevirin 
0 oy
(249 puan) tarafından
Hep kucakta gezen bebek dönmüyor canım. Benimki 8 aylık dönmüyor. Herşeyi normal ama doğdu doğalı gazlı olduğu için hep kucaktaydi. Dönmesini istiyorsan eğer yere battaniye aç koy serbest vakit geçirsin kendi kendine. Ben şimdi öyle yapıyorum yanına sevdiği oyuncakları koyuyorum. Dönmesini bekliyorum. Aynı postu iki kere açtım bende gelen cevaplarda bu şekildeydi :)
0 oy
(170 puan) tarafından
Dönmek derken mesela sağ tarafa doğru yönelip ağız üstüne gelmekten mı bagsediyorsunuz  yoksa tam tur .u
0 oy
(14 puan) tarafından
Canım 6.ay bitiminde doktor dönmesi gerekir diyor ama bazı bebekler tembellik yapıyor olabilir demişti. Bizimki de tummytume dan hiç hoslanmadi, 5. Ayın sonunda anca donebildi ozaman sormuştum. 6. Ay bitimine dönmezse muayene ederiz bir daha demişti şükür gerek kalmadı. Size de gerek kalmaz inşaallah. Erken doğum, düşük kilo bunlarda etkiliyor doktor hepsini birarada değerlendiriyor arkadaşın bebeği ekgida reddi yaptı 7. ay da daha yeni döndü. Tekbasina hiçbir anlam ifade etmez yani dönmemesi.
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Yüz üstü yattığında kafasını tutabiliyor mu ? Birde sert bir yere bırakın. Kanepe veya halı üzerine battaniye. Oyuncak vs koyun yan tarafına. Hatta yan yatırın o şekilde yavaş yavaş dönmeye çalışır. Yumuşak yerlerde dönmesi zor oluyor. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 359 göst.
10 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bebekadbul (291 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 820 göst.
8 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Rabia betul (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 298 göst.
5 Şubat 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bebeğimi büyütüyorum (0 puan) tarafından soruldu
...