0 oy
246 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (763 puan) tarafından
Önceden elimde olan bir kaç hikaye - masal kitabı var. Bir tanesi Hansel ve Gratel. Kitab bayağı bebeklere ve küçük çocuklara hitap edecek kadar güzel tasarlanmış, renkler, çizimler, kitabın sayfa kalitesi vs ama hikayede çok çok fakir olan anne-baba çaresizlikten iki kızını ormana terk ediyor ve kızlar cadının evini bulup, cadıyı öldürüp evi alımca zengin oluyorlar. Eve geri dönüp aileleri ile mutlu mesut yaşıyorlar.

Bu hikayeyi küçükken nasıl okumamışım bilmiyorum, denk gelmemiş sanırım. İlk defa görünce bir kaldım, nasıl bebeğime bunu anlatayım diye.

Tabiki her hikaye iyi sonla bitecek ya da her hikaye güzelliklerden bahsedecek bir şey yok ama bu şekilde de olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Sadece sizlerin hikaye alorken nelere dikkat ettiğinizi? İçeriklerini? Eğer kötüyse değiştirip değiştirmediğinizi? Ve kendiniz hikaye uydurup uydurmadığınızı merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler. 

6 Cevaplar

+2 oy
(8,957 puan) tarafından
Nasil ki kullandığımız vitaminlerde, takviyelerde, islak mendillerde, sampuanlarda temiz icerige dikkat ediyorsak ayni sekilde kitaplarda da temiz icerige dikkat ediyorum. Elime oyle bir kitap gecerse degistirerek ya da resimlere bakıp uydurarak anlatıyorum. Ayni sekilde cocuk sarkilarinda da bu tarz kötü içerikli olanlari dinletmiyorum.
(1,436 puan) tarafından
Yine güzel açıklayıcı bir yorum olmuş katılıyorum
(8,957 puan) tarafından
Tesekkur ederim:)
-Reklam-
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Kesinlikle degistiriyorum. Hatta bebeğimden önce bile bu konuya çok dikkat ederdim birçok çocuğa yaşına uygun kitap hediye etmisimdir hiçbirini direkt alıp götürmedim mutlaka önce bir okuyup sonra sıkıntı yoksa hediye ettim.  Misal veriyorum herkesin bildiği kırmızı başlıklı kız kitabını neredeysen baştan sonra değiştirip anlattım işte kız babannesinin dağ evine babanneyi ziyarete gidiyor giderken kurtla karşılaşıyor kurt babanneyle saklambac oynamış babanne saklanırken kız gelmiş Kurt kızı değil kurabiyeleri yemek için kıyafet değiştirmiş sonra bekçi gelmiş kızı çok korkuttu için kurda ceza vermiş onu başka ormana göndermiş falan filan gibi. :) Belki benim anlattıklarım da hatalıdır ama en iyi böyle değiştirdim daha bunun gibi kaç içerik değiştirdim bir bilsen :) 
Profil image (4,556 puan) tarafından
Bazıları ile hiç uğraşmıyorum bile mesela toplu aldığım kitaplardan birinde bir hikaye vardı 7 kuzu var anneleri gidiyor kurt geliyor bunları yiyerek dere kenarında uyuyakaliyor anneleri gelip kurdun karnını yarıyor kuzuları çıkarıp karnına taş dolduruyor geri dikiyor kurt uyanıyor su iceyim derken taşın ağırlığı ile ayağı kayıyor dereye düşüp ölüyor falan filan yani bi nasıl cocuk hikayesi Allah aşkına şu yasimda beni bile etkilemişti ben bunun neresini hangi bölümü ne şekilde değiştireyim hiç okumam yenisini yazarim daha iyi :)
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Ben o tür masalları anlatmıyorum, klasik masallarda bu tür şeyler çok var. İnstagramda bi hesap vardı ama adını hatırlamıyorum, bu masalları çocuk psikolojisini etkilemeyecek şekilde değiştiriyordu, çok da güzel oluyordu. Ben de öyle yapıyorum ya da kendim masal uyduruyorum. Bir de bir kırtasiyeden resimli bir kitap aldım içinde kısa kısa 20ye yakın hikaye var, her birinde ayrı tema var. Kızım o temaları anlıyor mu bilmem ama en azından kötü şeyler yok. Kitaptaki hikayeler dil yönünden pek güzel yazılmamış ama ben onları kendime göre düzelterek ve dramatize ederek anlatıyorum. Kızım da resimlerine bakıyor. Çok seviyor
(8,819 puan) tarafından
0 oy
(512 puan) tarafından
Bu tür masallar çok sıkıntılı cidden. Hiç birini anlatmıyorum. Pamuk prenseste sanki üvey anneler hep kötüymüş gibi kızı sürekli bir öldürme çabası, hansel ve gratelde anne ve babanın çocuğu ormana terketmesi cadının çocukları yemek istemesi , kibritçi kızda zavallı çocuğun donarak ölmesi faln. En kötü kendim atıp tutuyorum uyduruyorum.
0 oy
(910 puan) tarafından
Evet tabi ki hayatın bu kısmı da var ama hala bu kadar küçükken ben şahsen böyle hikayeler anlatmam değiştiririm 
0 oy
(220 puan) tarafından
Ben klasik masallardan almadım, biri önermişti timaş yayınevinin küçük hikaye kitaplarını aldım egiticii ve eğlenceli tavsiye ederim hem de ucuz. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 167 göst.
0 oy
28 cevap 1,028 göst.
0 oy
15 cevap 545 göst.
24 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Halideilyas (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 675 göst.
29 Ocak 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kelebek1 (105 puan) tarafından soruldu
...