0 oy
230 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (29 puan) tarafından
Annelerim merhaba bebeğimi sütten keseceğim ama bunu nasıl yapmam gerek bilmiyorum, yemek yemek istemiyor sürekli emmek istiyor. Oynuyor geliyor 5-10 dakika emiyor sonra tekrar geliyor. Yemekten çok emmek istiyor. 
Bebek Ayı 12

4 Cevaplar

0 oy
(41 puan) tarafından
Kesmek için daha çok erken değil mi. Ek gıdayı sevebileceği şekilde hazırlayıp verin kendi eliyle yesin 
-Reklam-
0 oy
(1,300 puan) tarafından
Bunu engelleyin bence.emmesininin yemek yememesiyle çokta ilişkili olmayabilir.kan değerleri yada vitamin eksikliği olabilir mi.kesmek çözüm değil.su kış günü tüm virüslere karşı sütünüz şifa.ama tabiki bunaldysaniz bı düzen oluşturun.gunduz. 3 4 kere gece 1 kere şeklinde.sizin için uygun olacak şekilde.hala da kesmek isterim derseniz birden kesmeyin mastit olursunuz.zamana yayın.ben ikizlerimi 24 ay doya doya emzrdim.deeiklerinizide yaşadım ama ek gıdada seveceği şeyleri yapmaya özen gösterdim emzrmenin sayısı belliydi.meme dediklerinde biseyle oyaliyordum mesala uyku saati öncesine denk getrip emzriyordum gibi.kolay değil tabiki ama yapabilirsiniz.
0 oy
(202 puan) tarafından
Sırf sürekli emmek ve yemek yemediği içinse tercihiniz yanlış olur. 2 yaşa kadar anne sütü ve ya formül mama ile desteklenmesi gereken bebeğiniz ya mamaya da alışmazsa? Sütünüz var ise bebeğin kilo alımı iyi ise bebeğinizi sıkıştırmayın derim, dönem dönem yemek istemeyebiliyorlar. Mama sandalyesine koyun 2 lokma 2 lokmadır,  siz kahvaltınızı yaparken ona da hazırlayın döke saça yiyecektir. Yemek işi sabır işi, bugün yemeyip yarın yiyebiliyorlar. Israrcı olmayın sık sık teklifte bulunun, doktorunuz size yönlendirme yapar. 

Benim bebeğim de  yaşına girecek çok iştahlı bir bebek değil, diş çıkarıyoruz , oyun oynamak, yürümek daha çok ilgi çekiyor hiç bir zamanda iştahlı olmadı ama önüne bir şeyler koyduğumda ağzına minik bir lokma da koysa kar kar oluyor. Meyve,sebze,ev yapımı bisküvi,krep,köfte,tavuk vs eliyle yada çatalla yiyebileceği şeyleri veriyorum biraz deneyin derim.
(202 puan) tarafından
Bu arada çok sık emmesi diş vs bir rahatsızlığı ya da size dönemsel düşkünlükten de kaynaklı olabilir.
0 oy
(1,832 puan) tarafından
Kesince yemek yiyeceğine eminseniz kesin dicem fakat çok çok küçük kesmek için doktor emmesi iyi demişti bana 1 yaşında gece kesmeyi bırakcam dediğimde sadecee memede uyutma o şekilde öğret uyusun demişti meme de uyumasın diye şükür 18 aylığız geceye çözüm buldum emmeyi sabah 6 ya düşürdük gündüz emer de yer de yemeğini iyi kötü 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 194 göst.
0 oy
1 cevap 260 göst.
0 oy
4 cevap 251 göst.
...