0 oy
522 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (336 puan) tarafından
Kizlar simdi ben her sebzeden tadimimi yaptirdim en fazla 1 corba kasigi verdim hepsindende. simdi mesela sebze corbasi yapacağım bugun kabak patates ve havuctan hepsinide verdim daha once, simdi  yedigi kadar vereyim mi bebegime yoksa yarim fincan filan mi veriyim agir gelir mi ? Ayni sekilde mesela muzuda bir corba kasigi anca verdim bir butun muz yiyebilir mi artik pure olarak ?

5 Cevaplar

0 oy
(389 puan) tarafından
Canim butun muz kabiz yapmasin bide  ben 2 parmak kalinliginda veriyordum suan kabiz galiba oglum
(336 puan) tarafından
Canim aldigimiz muzlar kucuk muz oluyor zaten bizim o yuzden sordum kabizlik olayimiz olmadi şuana kadar hic birinde, sebze corbasini oglum aldigi kadar versem sorun olur mu peki
(389 puan) tarafından
Ben muz haric herseyi yedigi kadar veriyorum canim
-Reklam-
0 oy
(440 puan) tarafından
Bir bebeğin midesi yumruğu kadardır yemek hesabi ben  oyle yapiyorum sende o kadar verebilirsin 
(440 puan) tarafından
Tabi muz o kadar  verme ya yoğurtla karıştır yada az pure ver
(336 puan) tarafından
Tamam canim peki corbalarin icine pirinc karistiriyor musun veriliyormu ?
(440 puan) tarafından
Benim bebeğim 5 ay 1 hafta doktor ek gıdaya başlattı bi kaç gün sonra vereceğim patates havuc pirinç kaynatıp rendeden geçireceğim
Şuan pirinç unu yoğurt pekmez yumurta veriym
0 oy
(5,307 puan) tarafından
Canim yiyor mu o kadar ya? Ben 5.5 aylikken devam sutunden yogurt vermeye basladim hala yarim fincandan fazla yemiyor. Iki gundur sebze tadimina basladim. Ilk gun bir cay kasigi kabak yedi, bugun arttirmaya calistim ama resmen ogurdu nefret etti.
(336 puan) tarafından
Simdi ilk kez yaptim verdim 3,4 kasik anca yedi canim ben eger yerse verilir mi acaba diye sordum ama yemedi zaten fazla:))
(5,307 puan) tarafından
Yok ben de sirf meraktan sordum :) bazen anneler yaziyor sabah sunu veriyorum aksam bunu veriyorum filan diye. 6 aylik bebegin o kadar yemesini beklemem ve istemem de ama 1 cay bardagi kadar verilebilir, benimki neden 20 gundur yogurt miktarini artirmiyor diye dusunuyor ve endiseleniyorum. Seninki yiyorsa verebilirsin oyle bir fincan filan tabi. Yalniz bir muz fazla olabilir, kabiz yapabilir.
(336 puan) tarafından
Ah yogurt veremiyorum ben alerji yapti 20 gun ara verdim yiyebilse 2 cay kasiginada raziyim:( aldigim muzlar kucuk kucuk oluyor zaten genelde canim onunda tamamini vermem simdiye kadar kabizlik sorunumuz olmadı cok sukur insallah da olmaz
(5,307 puan) tarafından
Yogurdu inek sutunden mi mayaliyorsun? Ben devam sutuyle yapiyorum. Bir de oyle dene istersen, tahminimce o alerji yapmaz. Ben de su kabak patates olayini bitireyim meyvelere gecicem. Muz icin cok heyecanlaniyorum :)
(336 puan) tarafından
Yok canim marketten gunluk sütle yaptim ama kizarikliklar oldu yüzünde doktorumuz 20 gun ara ver dedi. muzu cok sevdi bizimki atila atila yedi resmen eminimki seninkide sever çocuklar meyveleri bir ayri yiyor:)
(5,307 puan) tarafından
Insallah canim. Herkes erkenden ek gidaya baslama hevesinde ama bence cok zor bisey. Keske 3-5 sene emse, emzirmek cok kolay :)
(336 puan) tarafından
Her emmede isiriyorsa oda zor :)) goguslerimin uclari yara oldu surekli ısırıyor emzirirken onada korkuyorum ben artik
(5,307 puan) tarafından
Bizim daha disler cikmadi ama evet arada dissiz bile isiriyor, o acidan dusunmemistim hic :(
0 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından
Corbayi bir cay bardagini (100cc) gecmeyecek sekilde verebilirsin. Icine 1 tatli kasigi pirinc atıp veriyorum ben kizim cok seviyor. Muzu da kucukse uçlarını ben yiyorum birer dilim, kalanini veriyorum. Sadece ust uste muz vermemeye dikkat et. Yarin mesela armut, trabzon hurmasi, kayisi falan verebilirsin. Bi de meyveleri yogurtla karistirinca daha iyi oluyor.
(336 puan) tarafından
Yok canim her gun devamli vermiyorum zaten muzu yogurt alerji yapti 20 gun ara verdim o yuzden suan veremiyorum
0 oy
Profil image (480 puan) tarafından
9 aylik olana kadar gun icinde toplamda en fazla 2 bebek kavanozu olmaliymis, 2 bebek kavanozunu gecmesin diye dinledim güvenilir bir doktordan
(336 puan) tarafından
Tamam canim cok sağol

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 244 göst.
0 oy
3 cevap 120 göst.
27 Temmuz 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Serap123 (585 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 277 göst.
9 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde UrazKartalınAnnesi (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 466 göst.
10 Mart 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Pnr (173 puan) tarafından soruldu
...