0 oy
281 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (87 puan) tarafından

Bebeğim 22 aylık.bir aydır süt alerjisi tanısı aldı.bu zamana kadar hep iştahsızdı zorla içirirdim reflüsü vardı mama katılaştırıcılarla içti ek gıda istemedi kaşık kaşık az az yedi 14-15.aylardan sonra açıldı yemeye başladı mamayı kesecek kıvama geldik fakat istisnasız her gece 3-4-5 kez uyanıyodu hep..burnu tıkandığını ondan uyumadığını farkedip kaç kere kbb ye gittik en son bi doktor alerji dedi iki ay önce.kan ve deri testiyle sadece inek sütü alerjisi tanısı aldı.alerjide başka belirtimiz olmadı gece tıkanıp uyanma dışında yüzünde vücudunda kakada bir anormallik olmadı hiç.iki gündür yüzü bu şekilde iki gündür tavuk yiyor.tavuk eti alerjisi olabilir mi böyle bi bilgisi olan var mı.yumurta tetikler mi.çünkü alerji testi yapacağımız zaman öncesinde yumurta ve süt ürünleri kesmiştik rahatlamış ve birkaç gece uyanmamıştı.ama yumurtayla uyanma bir defa iki defa da olsa oldu.fakat deri alerji testinde ne yumurta akı ne inek sütüne alerji oldu sadece kan testinde inek sütü 3.4 gibi bişey çıktı.ne kadar yüksek/düşük bilemiyorum.yani deride ikisine de çıkmadı ama kanda da yanılsama olabilir mi.ne kadar zormuş bu alerji olayı.sonradan mı gelişti.çünkü 14.aya kadar bir kaşıktan fazla yumurta dahi yediremedim uyanma tıkanıklık hep vardı yumurtadan sonra gelişmedi.ama hep yoğurtla yemeklerini yediriyodum e süt mama içtiğinden süt alerjisi diyelim dediğim gibi başka sorun yoktu uyanma dışında ona da her doktor normal bazı bebekler uyanır,buhar kullan,banyo yaptır burnunu temizle sıcaklığı iyi ayarla vs diye diye geçirdik.neyse yemek yedirmeden önce yoktu yüzünde bişey sonra bu oldu.saniyeler içinde nerdeyse etki eder mi.hemen arkasına kaka yaptı genelde yemek yerken yapar veya hemen bitiminde.kakası normal gibi ama.belki bu da normal değil o kadar kafam karıştı ki.

image

Bebek Ayı 22

3 Cevaplar

0 oy
(99 puan) tarafından
Canim evet tavuk alerji olabilir. Benim oglumda test yaptik yumurta ya cok yüksek alerjisi sadece yumurta vermedim aylarca ama hala yuzu ayni senin bebeginin gibiydi daha detayli kan tahlili yapinca meger tavukta da varmis alejisi 1 haftadir vermiyorum da bakalim azalmis biraz
-Reklam-
0 oy
(3,760 puan) tarafından
Benim bebegimde coklu besin alerjisi vardi. Kan ve deri testinde cikmadi kucuk diye testler yanlis cikiuomus. İln ben diyet yaptim sonra bebegime yaptik. 16 aylik daha vucudu yeni yeni alisiyo. Uyku sorunumuz hep oldu, 1 yasini gecince az duzelmisti ,15 aylikken tahin denedik bebege 2 hafta ishal oldu asiiri kasindi burnu vs. 2 hafta yine uyumadik. Simdi normale dondu en azindan 2 kez uyaniyo buna sukur. 

Sut alerjisi varsa dana etinede olaabilir. Kuzu etin verin bi sure. Ben diyet acma doneminde tavuk denerken bebegim en cok ona tepki verdi suan hala tavuk vermiyorum. Bulursam bi kac ay sonra koy tavugu falan vermeyi dusunuyorum.
0 oy
(3,522 puan) tarafından
Canim 1 hafta verme tavuk sonra yine dene yapacak mi diye. Birde böyle ağız kenarlarında cikan seyler disten kaynaklıda olabiliyor. Hic dis cikiyor mu? Bu da aklında bulunsun.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 261 göst.
26 Şubat 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Elif yerlikaya (179 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 179 göst.
0 oy
1 cevap 234 göst.
3 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sarakurak (383 puan) tarafından soruldu
...