0 oy
159 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (31 puan) tarafından
1 yaşındaki bebeğim gece neredeyse 10 kere ağlarayak kalkıyor ne yapsam etsem  sanırım atak haftasıymış  uyuyunca  yatagına alıyorum tekrar aynı ne yapacagımı sasırdım lütfen akıl verin

4 Cevaplar

0 oy
(221 puan) tarafından
1 yaşımiza günler kaldı bizde öyleyiz çok zor geçiyor yat kalk yat kalk bir şekilde idare ediyrm 
-Reklam-
0 oy
(145 puan) tarafından
13 aylık aynıyız.  Atak haftası bitti halaa aynıyız.  Benimki benim yanımda yatmak istiyor.  Park yatağı bizim yatagin hemen yanında gece ayağa kalkıp yanımıza gelmek istiyor ağlıyor alıyorum uyuyor tekrar yatağına koyuyorum bi süre uyuyor ama tekrar tekrar uyanıyor ağlıyor.  Sabaha kadar en az 4, 5 kez uyanıyor.  Emzirmiyorum, gece beslenmesi de yok 7.aydan beri .
0 oy
(230 puan) tarafından
15 aylık. Hala gece 10 kere uyanıyor. Nefret ediyorum gecelerden. 
0 oy
(113 puan) tarafından
Bebeginizi nasil uyutuyorsunuz?
(31 puan) tarafından
Ayağımda sallıyorum.uyku eğitimi vermek istiyorum bir kere denedim ama ufaktan yapamadık tekrar denemek istiyorum
(113 puan) tarafından
Bence kesinlikle egitim verin. Cok faydasini gorursunuz. Ben bebegime 7.5 aylikken egitim verdim. Su an 1 yasinda. O zamandan beridir deliksiz ve desteksiz uyuyor. Benim bebegim de saat basi emmek icin uyanirdi cok zor gunlerdi.
(31 puan) tarafından
Nasıl yaptınız acaba detaylı anlatır mısınz cok zorla ıyorum arttık dayanamıyorum uykusuzluktan mahvoldum
(113 puan) tarafından
Önce yasina göre uyku uyaniklik surelerini saatlerini ayarlayin. Hic sasmadan bi sure bebegi saatlere uyarak uyutun uyandirin. Gunduz gece uyumasi gereken sureleri aşmayın. Bu sirada destekli uyutmaya devam edin. bebegin vucudu saatlere alisinca destekleri keserek uyutun. Emzirmeyin sallamayin yanina yatmayin biberonla besleyerek uyutmayin. Bunlari kesinlikle yapmayin. Agladikca geri kalan her turlu destegi verebilirsiniz. Amacini sadece sakinlestirmek olsun, uyutmak degil. Cunku biz bebegi uyutmuyoruz uyumasina yardimci oluyoruz. Yataginda sakinlestirmek oncelikli ulasmaniz gereken hedef olsun. Her agladiginda kucaga almayin, once sesinizle dahasini istiyorsa sirtini sivazlayarak sacini oksayarak telkinde bulunun, mudahele etmeden 100e kadar icinizden sayin. Aglama dozajini artirirsa kucaga alin sarilin sevin. Sakinlestigi an hemen yataga koyun kucakta cok oyalamayin. Yatir kaldir yontemi yapin yani. Boyle boyle verdiginiz bu ufak destekleri de keserek ilerleyin. En son gelmeni gereken asama bebeginiz kendi yataginda mayıştığı anda hicbir destek almiyor olmasi gerek. Yani sizi gormeyecek, herhangibir fiziki yada sesle temasiniz olmayacak. Bu sekilde kendi kendine uykuya gecmesi gerek. Hedef bu. O zaman desteksiz uyumayi ogrenmis olur ve geceleri uyandigi uyku dongulerinde tekrar uykuya gecmek icin herhangibir destek aramaz kendisi uykuya doner.
(31 puan) tarafından
Teşekkür ederim sağolun tekrar deneyecegim inşallah bende
(113 puan) tarafından
Umarim faydali olur. Ben bu sekilde cozume kavustum ve gercekten bebek de dahil ailecek hayat kalitemiz artti. O uyuyup buyuyor dinleniyor, biz de gun icinde onunla ilgilenebilmek icin enerji depoluyoruz. Öbür türlü destekle uyuyan bir bebek de uyudugundan bisey anlamiyor dinlenemiyor bence. Pes etmeden bi cesaret tekrar denemenizi oneririm.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 256 göst.
0 oy
4 cevap 207 göst.
24 Haziran 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Hilald01 (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 274 göst.
6 Ağustos 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Annekz (9 puan) tarafından soruldu
...