0 oy
194 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından
6 aylik oğlum var ek gidaya nasil baslayabilirim mama iciyor sadece yogurt yemiyor yumurta yemiyor corbayi da icmiyor mervimek corbasini seviyor bir tek nasil alistirmam gerekiyor nasil baslamaliyim acaba
Bebek Ayı 6

3 Cevaplar

0 oy
(46 puan) tarafından
Tadımla mı başladınız ? Zamanla alışır yemeye . Sabırla birşeyler vermeye devam edin. Kendi sütünüzden karıştırıp verebilirsiniz. Ben yemediği her şeye kendi sütümden katıp veriyorum o zaman yiyor 
(291 puan) tarafından
Mama yiyormuş .
-Reklam-
0 oy
(501 puan) tarafından
Acele etmeyin . Zaten bu ay tattirma ayı beslemekten çok. Sevmediginde ısrar etmeyin birkac gün geçmeden ayninyiyecehi teklif etmeyin.  

Şimdi yedirmek yerine elline ağzına kaçmayacak elinde tutabileceği havuç ayva elma vs verebilirsiniz siz yemek yerken size bakar hem dişini kaşır hem yemeye çalışır tadını alır. Ama gözünüzü ayırmayın dişleri olmasa da koparabilirler sürekli kontrol edip elindeki parcalandikca başka verebilirsiniz. 

Benim bebeğim de yumurta sevmedi öğrendi yoğurt çorbası içine katıp verdim. 

Ayva, havuç, balkabağı, karnabahar, brokoli gibi bu mevsimin yiyeceklerini haşlayıp ezip içine biraz zeytinyağı ekleyip. Çorbaları da güzel olur. Elma, armut gibi şeyleri cam rendede iyice küçültüp sulu halde verebilirsiniz. Ev yoğurdu bulamazsanız yoğurt yedirmeyin derim belki evde yapiyorsunuzdur. Ev yoğurdu yapiyirsaniz kaymağı ile biraz karıştırıp verebilirsiniz, benim bebeğim kaymaklı halini seviyor. Ben kemik suyu tabletleri hazırladım her çorbasına minik bir tablet ekliyorum. 

Biraz da bebeğinizin zevkini ve mide hassasiyetini keşfetme zamanı. Örneğin bebeğim bana çekmiş yağlı şeyleri yiyor babasina çekmiş olsa midesine dokunacakti. 

Acele etmeyin her yeni gıda için üç gün tanıyın kendinize. Sadece tadım yaptırın tadina baksın bir iki kaşık teklif edin ve o isterse devam edin. Çok istese bile çok vermeyin. Bebeğinize güvenin.
0 oy
(1,102 puan) tarafından
3 gün kuralı uygulayın canım zamanla alışır azar azar 2 öğün şeklinde verin

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 248 göst.
3 Ocak 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ezgi.25 (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 672 göst.
6 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sevalynrsnmz (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 186 göst.
23 Mayıs 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nebile ayaz (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 505 göst.
27 Ocak 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Pınar Gül (169 puan) tarafından soruldu
...