0 oy
75 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (897 puan) tarafından
Herkese merhaba hanımlar. kızımın dün bir anda sağ kulağının alt tarafı yanağına doğru şişti. korktuk sağlık ocağına götürdük kabakulak sandık ama kabakulak değilmiş. Bugün doktora götürdüm ultrason çektiler tükürük bezi iltihabı var dediler antibiyotik ağrı kesici verdi. 10 gün sonra tekrar götüreceğim kontrole başına böyle bir şey gelen var mı geldiyse nasıl bir yol izlediniz, bana yardımcı olur musunuz acaba çok teşekkür ederim
Bebek Ayı 9

1 cevap

0 oy
(202 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Biz her ay düzenli kontrolümüzü oluyoruz. 9.ayda doktorumuzun önerisi ile sağlık ocağında kkk denen aşıyı olduk. Tam bir ay sonra sabah çocuğumun yanağının altından kulağına yayılan bir şişlik farkettim. Kontrol günüydü gittik doktoru da dikkatli bakınca farketti (bu arada diş çıkarıyorduk ve boğazında da kızarıklık olmuş) kan tahlili istedi, ultrason istedi. Kabakulaktan şüphelendi, ultrasonu çok zor çektirdik onun raporuna göre lenf beziydi, doktorumuzun dediğine göre parotis beziydi. 1 hafta sonra kontrole çağırdı eğer geçmezse antibiyotik vereceğim diye, tahlile göre kabakulak diyip ultrason raporunu kaale almadı. Boğazı için bir şey verecekti çok tükürük bezlerini çalıştırır diye vermedi. 

Ekşi ve tatlı gıdalardan tükürük salgısını arttıracak besinlerden uzak durun, bol su ve çorba tarzı şeyler verin, çiğnedikçe ağrı yapar dedi. 3-4 gün sonra şişliği indi. Artık dişten mi kabakulaktan mı iştahsızdı bilemedim. Aşı yapılmasına rağmen kabakulak olması da beni çok şaşırttı olabilir dedi. Bizim enfeksiyon olup olmadığına kan tahlilinde baktılar.  Galiba amilaza dikkat etti doktorumuz. Sonuçlardan bakarım.

 Bu arada kuzunuza çokgeçmiş olsun, kısa zamanda geçer inşallah. Annesi siz de bol bol sıvı ile destekleyin, tatlı ve ekşiden, çiğneyeceği her şeyden bir müddet uzak tutun.(pekmez,hurma,kayısı,havuç,domates,salatalık..vb gibi)
(897 puan) tarafından
Merhaba, iyi akşamlar cevabınız için teşekkür ederim. aynı şekilde benim kızım da aşı olduktan yaklaşık 3 hafta sonra sizinkisi gibi şişlik olduğunu fark ettik biz de kabakulak sandık ama ultrasona bakılınca kabakulak olmadığı anlaşıldı. Hatta öncesinde sağlık ocağı doktoruna götürdüğümde kabakulak olsa kulak ağrısından duramazdı tabiri tam anlamıyla kulağı kabı olurdu daha fazla şişerdi dedi o yüzden bu kabakulak değildir dedi eliyle kontrol ettiğinde de tükürük bezleri şişmiş bunun ultrasona bakılsın dedi biz de ertesi gün hastaneye götürdük. Hastane doktoruda parotis bezi dei ultrason raporuna bakınca. antibiyotik verdi 10 gün sonra tekrardan kontrole gelin geçse de geçmese de eğer geçmezse bir ultrason daha isteyeceğim dedi antibiyotikleri ve ağrı kesicilere başladım yalnız şöyle bir sorun var benim çocuğum sıvı tüketmiyor suyu çok zor içiyorum çorbayı çok zor içiyorum nasıl olacak bilmiyorum. Sizin bebişe de çok geçmiş olsun. Keşke çocuklar hiç hasta olmasa.
(202 puan) tarafından
Çok sağ olun, parotis bezi şişliği kabakulakta oluyor aslında, bence siz de kabakulak geçiriyor olabilirsiniz. Bizim doktorumuzun bilgisine ve tecrübesine güvendiğimiz için biz de ultrason raporunu kaale almadık. Bizim belirtilerimizde iştahsızlık ve yutarken çok zorlanma vardı ben kaşıkla bir lokma yediremiyordum o dönem sadece su içirip, emzirebiliyordum. Dediğiniz gibi o da zorla oluyordu. Sevdiği yiyecekleri bile almıyordu eline. Kulak ağrısını bilemiyorm belki aşı olduktan sonra olunca eskisi kadar şiddetli geçmiyordur. İşin tuhafı kalabalık ortamlara giren insanlar değiliz, el-ağız-gıda hijyenine de aşırı derecede dikkat ederiz ama nasıl olduysa oldu. Çok şükür de kısa zamanda geçti. Bu arada genelde okul çağı çocuklarında olurmuş bulaşı ama bilemiyorum. Ülkeye 4 bir yandan virüsler girince hastalıklarda mutasyona uğruyor demek ki..
Sizin evladınızda en kısa zamanda acısız ağrısız atlatır da iştahı tekrar açılır toparlar inşallah annesi.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 206 göst.
0 oy
4 cevap 429 göst.
0 oy
2 cevap 139 göst.
29 Nisan 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Arzum248 (11 puan) tarafından soruldu
...