0 oy
202 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (4 puan) tarafından
Bebeğim anne baba dede abla gel Abdi(emzik) baci anneme haci  bişey isterken bu yiyecek isterken emaa mama isterken mama der çirkin olur goz kırpar burnunu gösterir pipisini gösterir alkış yapar elini arkana köy yürü derim yürür yerde çamaşır görse ya kirli sepete yada çamaşır makinesine atar bn ona kızınca sebeklik yapıp gönlümü alır op diyince sadece dudagimdan öper altına edince bezini getirir poposuni tutar altımı değiştir die komutlarimi genelde yapar sizce iyi mi gelişimi 

3 Cevaplar

0 oy
(93 puan) tarafından
Bence gayet iyi canm. Her çocuğun gelişimi farklıdır. Benim yeğenim bu aylarda hiç konuşmazdı bile 2 bucuk yasindan sonra konusmaya başladı.
(4 puan) tarafından
Anldm cnm tşk ederim
-Reklam-
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Bence çocuğunuz genel olarak iyi ama emzik kullanıyorsa bıraktın derim inanın 1 haftada etkisini göreceksiniz. Ben ne yazık ki bıraktırmada çok geç kaldım aslında hiç başlamamak gerekiyordu yaptım bir hata verdim emziği aşırı bağımlı oldu ağzında düşmüyordu. :( Çok şükür şuan ki görünümde ağız diş damak yapısında sorun yok ama ileride olmayacağı anlamına gelmez :( bunu bile bile 23.aya kadar emzikten koparamadim geçen hafta bıraktırmaya karar verdim ve öyle bir etki gördüm ki şok oldum. Kızımın normalde kelime sayısı ayına göre iyidir ikili hatta bazen üçlü kelimeli cümleler bile kuruyor "anne bak pisi" gibi... Fakat TV olmadigi halde, gün içinde sürekli konuştuğum halde, kitap okuruz kelime oyunları oynarız her şeyi konuşarak anlatırım daha çok şey bilmesi gerektiği halde bilmiyordu. megersem ben öyle sanmışim emzikten dolayı konuşmuyormus tembellik yapıyormus... emzik hayatımızdan çıktı ya dili bir çözüldü tam çözüldü kelime sayısı arttı daha iyi sesler çıkarmaya başladı daha konuşkan oldu ben hiç böyle beklemezdim 1 hafatda böyle olacağını. 
(4 puan) tarafından
Evet kesinlikle katılıyorum size çok doğru diyorsunuz
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Bence çok çok iyi maşallah.  İnanır mısınız kızım şuan 20,5 aylık son 15 gündür kırmızı balık , heykel şarkısını söylemeye çalışıyor ve bir anda oluyor çok garip ama güzel. Mesela dün birine iyi ki doğdun dedim kızımda iyi ki doğdun dedi küçük papağanlar başlıyor artık :))
(4 puan) tarafından
Maşallah Allah bağışlasın

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 232 göst.
2 Aralık 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Miracin annesi glsh (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 346 göst.
21 Temmuz 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde MrvK (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 247 göst.
24 Şubat 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Özlemhamzaali (38 puan) tarafından soruldu
...