0 oy
668 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
Kızım 18 aylık epilepsi teşhisi koyuldu yeni. Nobetimiz oldu. Bu rahatsızlığı yaşayan atlatan oldu mu ? Tecrübelerini paylaşabilir mi yaşayan varsa.
Bebek Ayı 18

5 Cevaplar

0 oy
(3,522 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun canim nasil bir nöbet oldu ki teşhis kondu peki egg çekildi mi? 
(11 puan) tarafından
Bir günde 4 nöbet geçirdi. Bi sabah bi an da kucagimda nöbet geçirmeye başladı. Hemen acile gittik tabi ambulans ile. 4 nöbet geçirdiği için yoğun bakımda kaldık. Tomografi çektiler temiz çıktı fakat eeg sı bozuk çıkmış. Şu an ilaç kullanıyoruz çok üzgünüm. Nöbet ani çok zor.
(3,522 puan) tarafından
Cok üzgünüm canim cok zordur benim bebegimde havale geçirmişti. Acilde yan tarafımızda bir kadın ve bebegi vardi. 6 aylikti asi olmus. Ateslenmis o yuzden acile gelmisti. Ama o bebekte ilac kullaniyordu. Erken teşhis olunca ilacla tedavi ediliyor diye biliyorum. Bebegim havale geçirince arastirmistim. Insallah sizin bebeginizde ilaçla duzelir. Cok geçmiş olsun.
(11 puan) tarafından
Sizede çok geçmiş olsun. Allah razı olsun şimdi ilaç kullanıyoruz. Dr iyi huylu 2 yıla geçer diye bekliyorum dedi. Bakalım inşaallah öyle olur.
(3,522 puan) tarafından
Sagol canim eminim duzelecektir canim içini ferah tut.
(11 puan) tarafından
Inşaallah inşaallah. Allah razı olsun.
Profil image (19 puan) tarafından
Merhaba gelişmeler nasıl. Benimde bebeğim 10 gün önce kafasını vurması sonucu nöbet geçirdi. Ağlama sonrası nefesi kesildi ve gözleri tepeye doğru kaydı. Elleri kolları hareketsiz düştü. Sonrasında eeg çekildi. Anamoli rastlandı ama bebek yanımızda olmadığı için tanı koyulmadi. Çarşamba gününe randevumuz. Nasıl ilerliyor anlatirmisiniz umarım geçmiş gitmiştir
-Reklam-
0 oy
(6,399 puan) tarafından
Benim iki yeğenime epilepsi hastası biri 16 yaşında diğeri 7 özellikle küçük yaşta bu hastalığa yakalananlarda 7 yaşından sonra hastalık geriliyor özellikle krizler yok denecek kadar az oluyor tabi ki ilaç kullanımı bırakılmadı devam ediyorlar size de geçmiş olsun ama yaşam kaliteleri etkilemiyor merak etmeyin diğer çocuklardan farkları yok 
(11 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşaallah. Evet diğer çocuklardan bir farkı yok şükür ama o nöbet ani çok zor ve çok kötü. Epilepsi türleri varmış. Türüne göre ilaç devam ya da kesiyorlar. Ama tedavisi oln bir hastalık buna da şükür. Beterin beteri var. Dr bizimkine iyi huylu dedi. 2 yıla geçer diye düşünüyorum dedi.
0 oy
(1,422 puan) tarafından
Geçmiş olsun oğlum 13 aylık 3 aydır irkilme baş düşmesi yaşıyor burda doktorlar anlamadı ilaçlar yan etki yapmış olabilir dediler sürekli gribal enfeksiyon geçiriyor antibiyotik içiyor.. geçen hafta başka doktora gittik epilepsi olabilir dedi büyük şehire gidin dedi cumaya randevu aldık eeg çekilecek inşallah yoktur çok üzüldüm ama her şey Allah'tan.. Allah beterinden korusun sonuçta epilepsi hastası olan insanlar da bizden farklı değil şükür ilacı tedavisi var.. 

Siz nasıl anladınız 
(11 puan) tarafından
su an 21 aylik kizim. doktorumuz türünü belirledi iyi huylu imis sukur.  2 yil ilav tedavisi ike gecer diyor. bakalkm inşaallah oyle olur.
(14 puan) tarafından
Epilepsi hastasi nasil anlaşılıyor ben bilmiyorum da benm bebegim 8 aylık irkiliyor dudaklari geriliyor
(1,422 puan) tarafından
Bana da kansizliktan irkilme olur dediler gerçekten de kansız çıkmıştı damlayı artırdık geçer diye bekledik geçmedi.. doktor nöroloji görsün dedi eeg çekildi eeg si bozuk çıktı öyle tanı konuldu ilaç kullanıyoruz
(39 puan) tarafından
Mrb cocugnz da epilepsi mi çıktı
(1,422 puan) tarafından
Evet yazmışım zaten eeg bozuk çıktı ilaç kullanıyoruz diye
0 oy
(17 puan) tarafından
 benim kardeşim babam ve kuzenimde vardı çok şükür tedavi ile atlattilar.senin bebeğin de tedavi ile iyi olur inşallah.ilaclarini ihmal etmemeye calis.
(11 puan) tarafından
Yaa öyle mi çok güzel bir haber. Kaç yıl kullandılar peki ilacı? Ilacimizi  düzenli kullanıyoruz. Sabah 08.30 akşam 20.30 bir dk bile gecikmiyor ya da erken olmuyor. Biraz daha bahsedebilir misiniz bu süreçten?
(17 puan) tarafından
Kardeşim 2 yıl babam da 3-4 yıl kullandı.herkesin farklı oluyor kardesim dalardi babam bayılırdi. Kızınızı takip edin hastalığı tetikleyen şeyler olabiliyor.babam aç kalinca tetiklerdi mesela şimdi şükür orucunu bile tutuyor.insallah herkes her çocuk sağlığına kavuşur Allah şifa versin inşallah
(11 puan) tarafından
Kızım için dr da aynı şekilde 2 yıla geçer diye düşünüyorum iyi huylu dedi . Tetikleyen şeyleri söyledi onlara dikkat ediyorum. Kızımı üzüntü tetikliyor. Nöbet öncesi bazı sıkıntılı günlerimiz vardı onlara şahit oldu benim ağladığımı vs gördü çok üzüldü. Üzüldüğünü da gösteriyordu . Bir de enfeksiyonel hastalıklar tetikliyor. Kızımda da bayılma kasılma olmuştu. Bir iki kez de dalma şeklinde. Kardeşinizin dalmasi nasi oluyordu? Bu yazınız beni inanılmaz mutlu etti. Çok şükür rabbim bi daha aynı şeyleri yasatmasin dermansız hastalik vermesin. Dermanina da kavuştursun  bütün hastaları.
(17 puan) tarafından
Amin amin içinizi ferah tutun inşallah siz iyi olun kızınız da iyi olsun.kardesim dalınca etkisiz kalırdı donardi adeta seslensek duymaz araba gelse cekilmezdi tedavi ile iyi oldu çok şükür
(11 puan) tarafından
allah razı olsun cok gecmis olsn. insaallah rabbim butun hastalara sifa verir.
0 oy
(39 puan) tarafından
Nasıl bir nöbet acaba baş öne düştü mü o anda bide epilepsi teşhisi nasıl kondu

İlgili sorular

+15 oy
37 cevap 2,718 göst.
0 oy
2 cevap 295 göst.
26 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kübranur23 (4 puan) tarafından soruldu
...