0 oy
142 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (7 puan) tarafından
Merhaba anneler yardim edermisiniz, 2 aylik oglumun gögsü balgam dolu ve dogru duzgun emmedi bugun, sık sık burnunu temizliyorum serumla ama hala cok balgamli. Aksama dogruda atesini ölçtüm 38 cikti bide durmadan uyumak istiyor normalde hic boyle degil . Ince bi tulum giydirdim ustune hafif birsey attim uyuyor simdi. Sizce ne yapmaliyim yarin doktora goturmelimiyim atesi dusmezse. Ve balgami cikartabilecek bi yonteminiz varmi ?
Bebek Ayı 2 aylik

7 Cevaplar

0 oy
(453 puan) tarafından
Bu ara slgın var bızde öyleyız ben 3 gun sonra dokrora gotursum acıkcası keske ılk ateslendıgı gun goturseysum suan oksuruktwn bogulacak resmen ates varsa bogazı kızarık olabılır enfeksıyon olabılır goturun 
-Reklam-
0 oy
(3,540 puan) tarafından
Canim suan rsv virusu cok salgin eger balgamli oksuruk ve atesi varsa kesinlikle doktora gidin ve suruntu testi yapılsın. Bizde yeni atlattık. Ozellikle 2 yas alti bebeklerde tehlikeli oluyor. 
(3,540 puan) tarafından
Üstünü ince tutun, devamli ateşine bak. İlacını ihmal etme. Balgam icin daha cok kucuk olduğu icin bir sey diyemiyorum. Onun icin doktor ile konussan daha iyi olur. Ama gögusune sicak tutmaya çalış. Geçmiş olsun.
0 oy
(17 puan) tarafından
Benim bebeğimde rahatsız şuan 2 buçuk aylık öksürük ateş bizdede aynı şekilde kanında enfeksiyon çıktı balgamı içinde doktorumuz soğuk buhar uygulaması öneriyor uyku hali bizde de var enfeksiyondan kaynaklı olabilir demişlerdi çok geçmiş olsun 
0 oy
(13 puan) tarafından
Çok gecmis olshn bizde ayni senptomlarla basladik sonrasinda ates gitti ama hala oksuruk gece hirilti horlama tikanma  ile ugrasioyoruz 3 haftadir ayni durum rsv virusu dendi. Odayi nekli tutmanizi oneririm ayi ufak oldugu icin ilac tavsiyesi oneremiyorum ama soguk buhar makinesi odadaki nem oranini arttiriyor.
0 oy
(1,910 puan) tarafından
03 ay bebeklerde ateş  varsa muhakkak dr götür hiç durma bronşit  haddi zatureye  çevirir  korkutmak isdemiyorum  ama bana normal gelmedi
0 oy
(16 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Hemen doktora götürün. 3.5 aylık  oğlum bu şekilde 1 2 saat içinde bronşit oldu hemde kanda oksijeni düştü evde 1 gün boyunca uyudu bizde hastalıktan sandık. Rsv virüsünden dolayı. Balgam için nebulizatöre 3 4 ml aerum fizyolojik sıkın buhar verin bittikten sonra 2 ml serumu her iki burun deliğine sırayla sıkın temizleyin. Biz 1 haftadır çok iyiyiz öksürük tamamen bitti. 9 gün hastanede yattık ama evde balgam öksürük tekrarlayınca ben böyle iyileştirdim doktor kontrolünde.  
(7 puan) tarafından
Peki acile mi goturmeliyim yoksa aile doktoruna mi
0 oy
(164 puan) tarafından
Hemen doktora götürün benm bebegimde 27 günlük şuan yoğun bakımda hiç bekletmeyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 268 göst.
0 oy
0 cevap 93 göst.
2 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aselyasemin0 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 117 göst.
0 oy
4 cevap 681 göst.
...