0 oy
535 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (534 puan) tarafından
tarafından kapalı
Ya ben inanmıyorum da aceba benim gibi düşünen varmı dedim bana göre bebegin huysuzlugunu :)) atak haftası koymuşlar sırf anneler üzülmesin diye :)) 

Arkadaşım ilk bebeği çok geceleri felan arada çok ağlardı yani bir anı bir anını tutmazdi hep atak haftası şu haftası bu haftası diye büyüttü geçecek felan derdi hep ikinciyi yaptı onunda maşallahı var şimdi diyor ki ilkinde hep kendimi kandırmışim atak haftası vs felan diye diyor yani ben bu sonradan çıkan şeylere hiç inanmıyorum &)

Benim gibi düşünen varmı 
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

14 Cevaplar

+1 oy
(457 puan) tarafından
Benim kızım doğduğundan beri atakta :) . Ben ilk 3 ay kolik sanmıştım sonra dedim 4.ay atağı geçer ama tam tersine artıyor. 11 aylık bugün o kadar ağladı ki beynim uyuştu. Sebep de yok canı öle istiyor. Karakter meselesi. Büyüyünce de her şeye ağlayan bir çocuk olmaz inşallah diye dua ediyorum sadece. Keşke bebekliğe ait bir özelliği olsa ona bile razıyım :)) 
-Reklam-
+1 oy
(486 puan) tarafından
Atak haftası denilince bebeğin huysuzluk edeceği süreçler olarak algılanıyor. Aslında büyüme atağıdır doğrusu ve evet genel olarak bebekler hemen hemen aynı dönemlerde aynı gelişimleri gösterirler. Zihinsel gelişimleriyle ilgili bu ataklar ve bebek her yeni bir yetenek geliştirirken hâliyle normalden fazla huysuzluk edebilir. Bunların yeni icat edilmiş konular olduğunu düşünmeniz beni üzer. Ben büyüme ataklarını kızım doğduğunda babamdan öğrenmiştim
0 oy
(808 puan) tarafından
Ben inanmıyorum bugün atak haftası bitti diyor ama bu saat oldu hala uyutmaya çalışıyorum başta bi bebek nasılsa öyle büyüyor ilk çocuğum mızmız uykuyu sevmeyen bebekti 3yaşında düzeldi 
(534 puan) tarafından
Aynen canım benimkide öyle inan bı uyuyor bı uyumuyor bı gayet iyi bı bakıyorsun mız mız ama diyorum ki biz büyükler bile disimiz ağrıyor basimiz ağrıyor vs nasıl huysuz oluyoruz bunlarda gayet normal diyorum.. anneler yani bizler üzülmeyelim dirençli olalim diye atak haftası koymuşlar adını :))))
(808 puan) tarafından
Bebeğin huyundan atak falan yok diş çıkarma sancısıymış onada inanmıyorum arkadaşımın bebeği ne gazı vardı ne diş sancısı ne uyku sorunu çocuk her yerde uyurdu bende hamileydim benimde böyle olur diye seviniyordum bi doğdu herşeyi en dibine kadar yaşadım :) bizlerde atak diş diye onlara inanıp direnç sağlıyoruz :)
0 oy
(22 puan) tarafından

Nasıl yani düzelmicek mi ysni bu durum:D

0 oy
(41 puan) tarafından
Ben inanmıyorm her bebek de  aynı değil bu bir gerçek bi bebek ağlıyorsa ya sancısı vardır ya da huysuz bi bebektir yok atak haftası yok o hafrası yok bu haftası  şey derler 2. Ay aşısı çok kötü falan bebek aşırı huysuz olur beni baya korkutular maşallah aşıyı yaptırdk bi sorun görmedik yani kısacası ağzı olan konuşuyor bu kadar bebekler kolay büyümez bu bir gerçek bizimde yapacağımız tek şey sağlıkla büyütmektir bebeklerimizin tadını çıkarmaya bakalm boşverin milletin boş söylentilerinı sağlıkla büyüsünler inşallah..
0 oy
(586 puan) tarafından
Evet, inanıyorum. 
0 oy
(181 puan) tarafından
İlk 4ay kolikti sonra atakti disti diyerek 11 aylık oldu yok ama yaaa kabul ettim mızmız işte çocuk doktorumuz da dedi birazcık mızmız diye ve gerçekten zor bir bebek ikinciye tövbe ettirdi :)
0 oy
(374 puan) tarafından
Ben inanmıyorum. Bebeğin huysuzlanmasını uyumamasını ağlamasını atak haftası diyorlar. Ee bazı bebekler doğduktan sonra birkaç ay hep ağlayarak ya da uyumamak için direniyor bunlar atak haftası mı oluyor el kadar bebeğin bana biraz saçma geliyor. Bebek bu yani her şey olabilir uyumak istemeyebilir ağlayabilir hiç mi ağlamsyacak canım öyle değil mi. Kolik bebekler var mesela onlara hep atak haftası mı ben anlamış değilim. Bir de rüya beslenmesi diye bir şey var. Bebek uyanmadsn yedirmek ona da rüya beslenmesi diyorlar ilk duyduğum da çok tuhaf gelmişti. Yeni doğdu ee bebek uyuyor 2 saatte bir besleme yapmak zorundasın rüya beslemesi mi oluyor beslemek. Değişik şeyler 
0 oy
Profil image (1,132 puan) tarafından
Bende pek inanmıyorum evet büyüme günleri var ama bebeğin her huzursuzluğunu ataga bağlamışlar bizim atağımız hiç tutmadı 10 aylık şuan atak haftası huzurlugu uyku gerilemesi falan yaşamadık tek derdim diş:) 
0 oy
(237 puan) tarafından
valla bende inanmıyorum 2.cocugumu buyutuyorum ne buyukte neden minikte inanmadim onlara kaldiysak taaaa 4yasina kadar devam ediyor yasina kadar atak sonrada sendrom olarak devam ediyor:-)yok 1yas sendromu yok 3yas sendromu bitmiyor yani.kizim 4aylikken bende merak edip atak haftasini hesaplamaya bakmistim siddetli ataktasiniz bitmesine su kadar var yaziyordu ama benim kizimda hic bir sey yoktu masallahi vardi o yuzden boyle seylere inanmiyorum bazilarinda denk gelebilir ama benim ne oglumda nede kizimda denk gelmedim bebek bu sonucta bir gunu diger gunune denk olmuyor
0 oy
Profil image (337 puan) tarafından
Valla ben atak diye her bakışımda güneşli diyordu güneşi buysa yağmurunda korkarım ben :)
0 oy
(385 puan) tarafından
Kesinlikle inamiyorum atak bitti bebegim melek gibi masallah 
0 oy
(102 puan) tarafından
Ben inanıyorum valla hele dört ay atağına beş gün falan her gün aynı saatte gereksiz yere ağlardı uyumadı hoca hastane doktor bişey kalmadı gittiğimiz gaz diyorlardı ama gaz normalde de oluyo o kadar olmazdı hiç 
0 oy
(9,156 puan) tarafından
Ben hiç yakıp etmedim o yüzden sanırım stres yapmadım da. Ama bir süre önce çok huysuz du. Hastalık diş vs yok. Bir bakayım dedim atak haftası yazıyor du. Bende bunu yine stres yapmak yerine geçeceği günü gördüm ve geçti yazan sürede. Bence annenin psikolojisi çok önemli atak geliyor diye endişe etmek bebeğe yansıyor diye düşünüyorum ama atak haftası olduğunu bilip bebeğe ekstra duygusal ihtiyacını karşılayacak şekilde davranmak hem anneye hem bebeğe iyi geliyor.

.

Atak haftası denilen şey aslında bebeğin yeni şeyler öğrenip yeni durumlara uyum sağlama süreci. 

Kontrol edin ya yürüme, ya emekleme, ya ek öğün geçişi, ya gece gündüz algısı gibi sürelere denk geliyor. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 116 göst.
0 oy
5 cevap 2,624 göst.
31 Aralık 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde KARTANESİ (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 214 göst.
29 Şubat 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde --&-- (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 308 göst.
31 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sevgi.003 (358 puan) tarafından soruldu
...