+1 oy
1,203 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (4,070 puan) tarafından
tarafından kapalı

Önceden bi hasta olurdum ve 10 gün sürerdi. Kafami zor kaldırırdım. Simdi hasta olacak gibi olursam hemen bi kac diş sarımsağı küçük küçük doğrayın yutuyorum ve hemen etki ediyor. Bebeğime de yoğurt veya çorba ile veriyorum yine aynı şekilde hemen toparlanıyor. Ama mutlaka çığ sarımsak olması lazım. Bebeği veya kendisi hasta olan anneler Bebeginiz 6 aydan büyükse ve reflüsü yoksa hastalık dönemi çiğ sarımsak verin. Normal zamanlarda da hafta da bir biraz biraz verin. Eğer 6aydan küçük ve emiyorsa siz günlük sarımsak tüketin inşallah hemencik toparlanacak. Ayrıca hastalanmayan çocuk sayfasını mutlaka takip edin. Paylasilan yorumlari sorulari okuyun. 

Eltimin oğlu her 2 hafta da bi antibiyotik kullanıyordu. sarımsak ve bu sayfa sayesinde çocuk antibiyotiklerden kurtuldu çok şükür. Antibiyotiksiz iyileşmez diyen eltim şimdi sarımsak diyor başka bir şey demiyor.
Sarımsağı bütün yutmayin. Küçük parçalar halinde ve çiğ yutun.
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

10 Cevaplar

0 oy
(736 puan) tarafından
Ay Allah razı olsun tam hasta oldum boğazım ağrıyor gördüm yazını canım hemen yutmaya gidiyorum 
(4,070 puan) tarafından
Inanın ben boğazım ağrıdığı gibi 10 gün çok fena oluyordum. Şimdi bi iki dış sarımsakla kendime geliyorum çok şükür
-Reklam-
0 oy
(100 puan) tarafından
Böyle tedavilere hasretiz çok teşekkürler bilgi paylaşım için ♥️
0 oy
(472 puan) tarafından
Yogurtun içine rendelesek çiğ şekilde yedirsek olurmu acaba benimki çiğ yiyemez öylede faydası olur mu 14 buçuk aylık kizim
(1,461 puan) tarafından
Öyle direk yoğurtsuz vermeyin yakar. Yoğurtla karıştırmanız lazım. Bal ile olan bir kürüde var Instagram'dan sayfaya girip bakabilirsiniz
(124 puan) tarafından
Rendelesek olur mu
(1,461 puan) tarafından
Rendeleyince çok acı oluyormuş çok minik doğrayın
(472 puan) tarafından
Yok normalde rendeliyorm öyle veriyorum ben sadece aynı faydası olurmu olmazmi onu öğrenmek istemiştim demekki şükür ondan hasta olmuyomus hergun akşam sarımsakli yoğurt yediyorum
0 oy
(61 puan) tarafından
Ay bende her yere yazıyorum resmen. Sürekli hasta olan kızım içinde çok işe yaradı sarımsak kürü. Herkese de oneriyorum. Kızım hasta az önce sarımsak kürü verdim. Bende bir kaşık aldım. Oğluma da yoğurtla vereceğim 7.ayını doldurdu. Paylaşımınızi görünce sevindim. Daha çok ilgi görmesi gereken bir sayfa diye düşünüyorum. 

Verdiği ilgi ve emek, paylaşılan bilgiler her annenin bilmesi ve işine yarayacak türden ❤ 
0 oy
(712 puan) tarafından
Biz büyükler yutuyoruz bebelere çorbaya koyuyoruz başka türlü de yapmadım ama hasta bebeler iyileşiyor artık böylede tedavi olmadan yiyeni şifa olsun
0 oy
(3,478 puan) tarafından
Canim sarimsak ve soğan antibiyotik oldugu icin zaten devamli tüketilmesi gerekenler arasında o yuzden iyi geliyor. Hastaliga birebir şifa...
0 oy
(1,348 puan) tarafından
Bende o sayfayı takip ediyorum ama bu yöntemi çocukluğumda bi akrabamız çocuklarına yediriyodu ordan biliyordum. Bende her hasta olana söylüyorum kendimde kızımda hep yeriz. Çok şükür kızımın bağışıklığı güçlüdür.
0 oy
(245 puan) tarafından
Bu hastalanmayan çocuk sayfasının sahibi siz misiniz? Değilseniz para mı aldınız reklamını yapmak için? Her yere yorum yaparak bu sayfayı övdüğünüz yetmiyormuş gibi bir de başlık açmışsınız. Doktor olmayıp sadece bir diyetisyen olmasına rağmen doktor gibi herkese yönlendirme yapan bu sayfayı takip etmesini kimseye önermem. Kaldı ki diyetisyen bile olup olmadığı şüpheli. Ne ismi var ne cismi. Ayrıca sarımsağın faydalı bir besin olduğu bilgisi sadece bu sayfaya bahşedilmemiş. Az çok dünya bilgisi olan herkes bunu bilir zaten. 
(834 puan) tarafından
Aynı şeyi düşünüyorum yıllardır çocuklara süt verilir bu sayfanın sahibi kesinlikle süt verilmesini uygun bulmuyor ee ne vercez bu çocuklara içinde ne olduğu bilinmeyen mamaları mı hepsi oyun..
(4,070 puan) tarafından
Gözünüzü seveyim şu forumda her gün bebeğim hasta diye başlıklar açılıyor. Birileri bile faydalansa ne güzel dedim. Ayrıca sayfaya atılan geri dönüş mesajlarını keşke bi okusanız. Bilip bilmeden sırf ismi yok sırf doktor değil diye keşke yorum yapmasanız. Doktor olupta hicbir şey bilmeyen bir sürü insan var.
(4,070 puan) tarafından
Ayrıca süt hakkında bir sürü bilimsel yazı var. Senelerdir veriliyor diye doğru diyemeyiz. Ona bakarsanız millet senelerdir hazır bebe biskuvisi de veriyor. Ama sağlığa zararli
(245 puan) tarafından
Hnmefendi bilip bilmeden yorum yapıyor değilim. Bu sayfadan çok bahsedildiği için uzun uzun inceledim. Geri dönüş mesajlarını da okudum. Öksürğü olan çocuğuna bu kadının tavsiye ettiği doğal yöntemleri uygulayıp 1 hafta boğulurcasına öksürttükten sonra enfeksiyon ciğerlere inince yolumuz yine antibiyotiğe çıktı diye yazan bir sürü yorum var. Orta kulak iltihabında kulağına anne sütü damlatın gibi saçma sapan yöntemler öneriyor.  Kendi çocuğuma uyguladığım yöntemleri yazıyorum diyor ama orada herkese çeşit çeşit yönlendirme yapıyor doktor gibi. Her çocuk bir mi? Hasta çocuğun şifası hastanede aranır, ne idüğü belirsiz instagram sayfalarında değil.

Ayrıca sütü de senelerdir veriliyor diye doğru demiyoruz zaten. Ben sağlıkçıyım, pek çok bilimsel yabancı kaynaktan süt konusunu araştırdım burada da başka postlarda paylaşımlarım oldu. 1 yaşından sonra asla süt vermeyin diye bir laf pompalanıyor, bu doğru değil. Paylaştıkları kaynaklar geçerli ve güncel kaynaklar değil. Sütün alerji yaptığı popülasyon insanların %2-3üdür. Bu %2-3 yüzünden tüm çocuklara süt vermeyin diyorlar. Önerdikleri alternatif ise ya mamalar ya da bitkisel sütler. Mamaların içinde zaten yüzlerce katkı maddesi var ve de zaten onlar da sütle yapılıyor. Bitkisel süt ise besin değeri olarak inek sütünün yanından bile geçemiyor. Bu akıma kapılan insanların bebeleri maalesef protein yetersizliğiyle büyüyecek. Bitkisel sütle yoğurt yapalım falan gibi akıllara zarar tavsiyeler gördüm sizin o instacının yorumlarında.
(0 puan) tarafından
Kendisi diyetisyen bende sayfayı takip ediyorum. Yalan konuşmayın hiçte yönlendirme yapmıyor bir diyetisyen olarak beslenme önerileri veriyor. Üstelik sayfasında geri dönüşleri isim açık bir şekilde paylaşıyor. Hatta bende fayda görenlerden sadece biriyim. Kızım 1 yaş öncesi sürekli hastalanırdı ve her seferinde antibiyotik antibiyotik çocuğum antibiyotik kullanmaktan bihal oldu. Sonra o diyetisyenin beslenme önerilerini uygulayarak iki yıldır en ufak bir ilaca ihtiyaç duymaz olduk, çocuğum resmen kendine geldi çok zayıftı kilo aldı boyu uzadı. Beslenme önerileri çok mantıklı ayrıca süt vermeyin diyor ama yerine mama verin demez asla iki yıldır takipteyim. Herzaman anneleri emzirmeye teşvif ediyor. Bence sizin kişisel bir kıskançlığınız var çok belli ediyorsunuz. O sayfanın sevenleri çok fazla.
(245 puan) tarafından
Benim ne kıskançlığım olsun tanımam etmem. Sadece yanlış gördüğüme yanlış diyorum. Kendisine de gayet uygun bir dille söyledim zaten beni engelledi hahaha. Böyle davranması bile ne kadar eleştiriye kapalı, kendi bildiğinden başka doğru kabul etmediğini gösteriyor. Postlarının altında soru soran insanlara verdiği cevapları incelerseniz nasıl doktor gibi yönlendirmeler yaptığını görürsünüz. Sonra onların bir kısmı soluğu acilde alıyor. İsteyen istediği yerden fayda görebilir beni ilgilendirmez. İnsanlar cahil olunca zaten ne kadar laf anlatsan da boş.
0 oy
(159 puan) tarafından
Bu sayfayı bende takip ediyorum yıllardır ve sarımsak kürü nü herkese tavsiye ediyorum aynı fikirde olduğumuzu düşündüğüm için mutlu oldum bende bickacgundur gribim ve günlük 2_3, defa yapıyorum sarımsak bal limon kürü nü ve daha iyiyim oğluma yapcm smdide oda grip oldu 
0 oy
(312 puan) tarafından
Benim küçük kızda her ay hasta olurdu bir kere hastanede yattık iki kere ucundan döndük bende o sıralar sarımsaklı yoğurt verdim belki oda işte yaramıştır doğal antibiyotik sonuçta çabuk toparladı  alerji felan yapar diye dikkatli kullanmak lazım 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 249 göst.
16 Aralık 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde gozdekaracaa (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 435 göst.
27 Kasım 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Özge ayd61 (535 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 302 göst.
11 Kasım 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Gull23 (115 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 642 göst.
17 Ekim 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Melusel (39 puan) tarafından soruldu
...