0 oy
466 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (25 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızımı dün öksürük hapşırık var diye doktora götürdük muayene etti boğazı kızarmış ama hiç bir şey kullanma 1 hafta 10 gün sürerse öksürük o zaman getirirsin dedi dün gece de huysuzdu uyurken sık sık uyandı ağladı mama veriyorum ama boğulacak gibi ellerimi itiyor hızlı hızlı nefes alıyor yemek istemiyor iştahı da kesildi zaten bugün de burnu tıkandı gözleri sulanıyor ve kızarıyor ne yapıcam lütfen bir tavsiye verin daha kötü olmasını mı bekliyicem
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

6 Cevaplar

+2 oy
(9,082 puan) tarafından
Burnunu Dr Osman gönülal burun temizliği videosunu izleyin Google dan bakıp uygulayın. Doktor doğru söylemiş çocuğunuz grip ve gribin ilacı antibiyotik değil. Antibiyotik veren doktordan ise o doktoru sakın kaçırmayın her seferinde ona gidin. Keşke başka neler yapılır anlatsa idi. Ama doktor Osman gönülal grip ile ilgili videoları izleyin orda anlatıyor instagram hesabı da var 
(25 puan) tarafından
Boğaz enfeksiyonu olmuş ilaç verme taraftarı değilim evde geçmesini bekle diyip gönderdi bizi burnunu temizliyorum iştahı da yok zorla yediriyoruz
(9,082 puan) tarafından
Grip olduğu için boğaz tahriş oluyor. Geniz akıntısı neden oluyor. 2 3 gün sürecek eğer video daki gibi temizler iseniz geniz akıntısını da temizlenmiş olursunuz. 18 aylık şu an aynı durumda. Ama şunu söyleyim ben grip boğaz enfeksiyonu yüzden hiç ilaç kullanmadım. Ilk çocuğuma da ve zamanla bu yüzden hastalık çok daha çabuk geçiyor. En son 3 güne indi hırıltı da vardı. Şimdi yine dün gece ateşi vardı 38 düşürmedim. Çok uyumadı. Cold mix damlatiyorum yakasına. Sıcak su buharı koklatıyorum. Burnunu videodaki gibi temizliyorum.  1 yaşıni geçtiği için ballı limon veriyorum. İştahı düşük tabi yemiyor birçok şeyi. Ama emziriyorum. Burnunu açıp cold mix damlatio emziriyorum o zaman rahat emiyor ancak. Antibiyotik dili kaplayan pas lekesi ve nefeste kötü koku olduğu zaman verilir. Yada kanda wbc değeri 17 ler 20 ler olduğu zaman. Şu an kan testiniz de Crp muhtemelen yüksek çıkar her hastalıkta yükselir bazen buna göre antibiyotik veriliyor ama önemli olan dio ve koku aynı zamanda wbc dir.

Hala diyorum ilacı verip başından def eden doktordan iyidir. Ama bu dediklerimi yapmanız boğaz tahrisini engeller. Bal vermiyorsunuz ayından dolayı 1 tatlı kaşığı portakal suyu da olur en iyisi emzirmek ama
(25 puan) tarafından
Emziremiyorum ama portakal suyu veriyorum
(9,082 puan) tarafından
Ballı limon almıyor ise tatlı ekşi şeyler evet portakal da bunlardan biri. Diğer dediklerimi yapın boğazının genzinin temiz kalması önemli. Hırıltı başlayabilir balgam katı hal aldıkça Dr Osman gönülal bebeklerde balgam nasıl çıkar videosu var YouTube da sonuna kadar izleyin muhakkak. Nebulizator yoksa sıcak su kaynatıp buharini koklatıyorum içine 2 3 damla cold mix koyup.
-Reklam-
0 oy
(170 puan) tarafından
Bu ara salgin oldugu icin cogu doktorlar başindna saviyor

Dediginiz belirtiler varsa daha kötü olmadan baska bir doktora götürmenizi tavsiye ederim 
(25 puan) tarafından
Yine aynısını derlerse diye düşünüyorum eşim gelsin olmazsa götürücem
0 oy
(3,507 puan) tarafından
Baska bir doktora git canim oyle sey mi olur? Bogazinda kizarik var diye kanda enfeksiyon var mi diye bile bakilmamis. Ilginc cidden bu doktorlar bekleme ilerlemiş hastalik daha kotu olmadan gidin ama baska doktora
(25 puan) tarafından
Acile de değil normal randevu alıp gittik ama ciğerlerine inmemiş burnunu temizle evde geçmesini bekle dedi resmen az az sık sık yemek yedir dedi 2 yaş altında olduğu için ilaç vermiyorum ben diye konuştu
(3,507 puan) tarafından
Ilac vermeyen doktor ama kaninda enfeksiyon varsa yani o zaman birde cok salgin var. Ilginc valla cidden canim ben olsam baska doktora giderdim.
(25 puan) tarafından
Haklısınız başka bir doktora göturücem
(105 puan) tarafından
8 aylık bizde de aynı şikayetler var. Bende randevu alıp gittim de ilaç vermedi. Sadece burnunu serum fizyolojikle temizliyorum gün içinde. hemen iyilesirler insallah.
(3,507 puan) tarafından
Olur mu öyle şey canim yani benim bebegimde hastaydi once boğazda kizariklik vardı. Hemen kanına bakti. Antibiyotik verdi. Enfeksiyon ve boğaz duzeldi ama 1 hafta sonra da balgamli oksuruk ve burun akıntısı basladi. Belirtilere göre hemen rsv testi yapti. Pozitif cikti. İlaçlar nebulizator filan kullandik. 1 haftaya toparladı. Yani sadece bogazi kizarik diyip hicbir sey yapmamak cok yanlış hele de suan bu kadar salgin varken. Bazi seylere onceden müdahale etmezsen bronsite çevirme riski çok yüksek biz 1 haftadir bunun için uğraştık. Eger 1 hafta önceden antibiyotige başlamasaydık kanindaki enfeksiyon dusmeseydi belki de daha ağır atlatacaktik.
0 oy
(1,464 puan) tarafından
Bize doktor köpek gibi nefes alıp verirse hemen acile götür bronşit veya zatüreye çevirir demişti. Hızlı hızlı nefes alıp vermesi bu şekilde mi. ? 
(3,507 puan) tarafından
Kopekler oyle mi nefes aliyormus :))
(1,464 puan) tarafından
Köpekler böyle sadece nefes veriyormuş gibi hızlı hızlı nefes alıp verirler :)
(3,507 puan) tarafından
Hayir benimde köpeğim varda gayet normal nefes alıp veriyor o yuzden dedim :)) doktorun benzetmesi ilginç olmuş o yuzden soyledim :))
(1,464 puan) tarafından
Köpekler koşunca yada sıcak olduğu zaman böyle dilleri dışarda hızlıca nefes alıp verirya onu kastediyor aslında:)
(3,507 puan) tarafından
Buyuk bir ihtimalle canim  kopek gibi diyip örnek vermesine gerek yokmuş. Zaten bebek oyle nefes aldiginda yeterlidir bence zaten acil bir durum oldugunun :))
0 oy
(366 puan) tarafından
Benim oğlumda hasta boğazı kızarmış ama hep ateşi çıkıyor o yüzden ilaç kullanıyorum dün duş yaptım düşmedi fitil koydum fazla etki etmedi malasef bugün kan alsınlar diye götürdüm hayır dedi soğuk almış almadılar iştahı zaten yoktu tümden kesildi l emiyor sadece ..
0 oy
(884 puan) tarafından
Ciğerlere inmeden başka bir doktoramı götürseniz. Bronsiolit olduk biz zor atlattık
(25 puan) tarafından
Şu an ara ara öksürüğü var tekrar götürücem olmazsa

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 280 göst.
29 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Esra Han (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 115 göst.
0 oy
0 cevap 93 göst.
5 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Narincan (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 97 göst.
17 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Songülyurt (6 puan) tarafından soruldu
...