0 oy
174 göst.
Profil image Doğum Sonrası Anne kategorisinde (77 puan) tarafından
Merhaba,

26 aralık`ta Çam ve Sakura şehir hastanesinde 2.bebeğimi sezeryanla dünyaya getiricem inşallah. İlk bebeğimi özel hastanede doğurmuştum. 41 haftayı bitirmiştik doktor sabah gel sancı ve rahim olgunlaştırıcı yapıp normal doğumu deneyelim demişti. Akşama kadar açılma olmadı mecbur sezeryan oldum. Şimdi ise 16 ay sonra tekrar sezeryan olucam.. doğum için gün veren doktor bana "pazar yatış pazartesi sezeryan" dedi. Sorum şu. Neden 1 gün önceden yatırıyorlar? Sizde süreçler nasıl oldu? İlave olarak bana saat vermediler hastaneyi de arıyorum ama dahili de açan yok, bi şey öğrenemedim. Pazar günü kafama göre bi saatte mi gitmeliyim?? Doğum sürecidir çalışanlardır hastanedir deneyimlerinizi aktarırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler :) (Pazartesi 39+1 olucam.)

3 Cevaplar

0 oy
(3,585 puan) tarafından
Ben sezeryan sabahı hastane de yatış yapmıştım canim ama bazi hastanelere onceden yatış veriliyor. Kan testi sabah orada olması herhalde daha kolay oluyor diye düşünüyorum. 
-Reklam-
0 oy
(164 puan) tarafından
Ben 2 yıl önce ve  1 ay önce cam sakurada doğum yaptım.gun almak için gittim ama doğum yapıp çıktım hastaneden.doktorlar çok ilgili hemşireler çok güler yüzlü ilgililer ben çok memnun kaldım.
0 oy
(9,168 puan) tarafından
Pandeminin yoğun zamanı ve doğumlar çok arttığı için bana gün vermediler. Suyum geldi ve hastaneye gittim sen bu yüzden şanslısın.

Doğum lokal anestezi ile oldu ameliyathane doktorları inanılmaz tatlı. Sohbet muhabbet doğum yaptım. Çok keyifli. Doğurdu alın çocuğu götürün falan değildi. Özel hastane hissi verdi gerçekten. Bebek doğdu getirip yanıma öpüp koklatıp müsade ile kontrol için başka odaya götürdüler. 

Servis hemşireleri de iyiydi ebeler de. Ama bebek hemşireleri ile baya kapıştık. Zinhar bebekten kan alamıyorlar. Şimdi durum ne bilmiyorum. Bebeği odaya alıyorlar bebek ciyak ciyak. Anneler kapıya vuruyor verin artık diye. Covit önlemi yüzünden anne almıyoruz diyorlar katiyen yalan çocuğu delik deşik ederken anne nasıl dayansın. 

Bana diyor çocuk ağlıyor birşey yok her çocukta aynı. Dedim benim ilk çocuğum değil bu çocuğun elinin hali ne beceremeyen başka birini çağırsın . Hemşire ne dedi biliyor musun getirin kağıdı bana hemen tutanak yazıcaz bana hakaret etti vs vs. Dedim senin saçını başını yolarım diyip bir hakaret etmedim ama iftira attığın için yaparım seni ne amirin ne memurun alabilir elimden.

Sonra çocuk doktoru da dinliyor beni. Hemşire dedi o zaman kağıt getirin kan aldırmak istemiyorum diye imza verecek. Dedim adam gibi alacaksınız becerebilen birisi gelecek. Çocuk doktoru devreye girdi çünkü haklıydım hemşireye aldı sakın ol lohusa anneyi anlamak zorundasınız bebeği ağlarken böyle rahat edemez vs. Sonra başka anneler de aynı şeyi yapınca sanırım devreye başka biri girdi bebekler sessiz sedasız kan vermeye başladı. Olayı abartmadığımı söyle diyeyim çocuğum 19 aylık elinin üzerinde hala bir sürü iğnenin izi kalmış durumda.

2. En sinir olduğum şey taburcu olacağım belli saat 10 sabah dediler sizin taburculuk işleri tamam şimdi bebeği bekliyoruz. Esiniz zaten yukarı çıkamıyor birde oda da tekim ne alaka. Hadi tamam devlet hastanesi kuralı beni akşam 4 de taburcu ettiler. Gidip hadi diyorum sizin tamam çocuk için bekliyoruz diyor e diyorum çocuğun sağlık sorunu mu var yanımda zaten prosedür öyle imiş. Diyorum sen taburcu sun çocuk değil ne alakası var çocuğu bırakıp gidemeyeceğime göre.

Ha şimdi ha sonra derken resmen hastaneden ağlaya ağlaya çıktım. 

Ama dediğim gibi doğum anı be doktorlar harikaydı. Bebek hemşireleri serviste olanlar ise tam bir facia 
(9,168 puan) tarafından
İlk çocuğumu kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi de doğum yaptım 10 yıl önce olmasına rağmen çok çok daha güzel geçti. Servis hemşireleri görevlileri çok çok iyiydi
Profil image (77 puan) tarafından
19 aylık iz bırakacak nasıl bi hemşireymiş arkadaş diğerleri öğrenirken kan almayı o napmış acaba :( çok üzüldüm sizin adınıza. Bana günü verdiler de saati demediler. Sizin ilki sezeryan değil miydi? Belki 8 9 yıl ara oldu diye normalde yapabilir diye düşünüp normali beklemişlerdir. Zaten önündeki sezeryan değilse yine normal olacağından dolayı vermemişlerdir diye düşünüyorum. Sezeryanlara genel olarak gün verirler ki kanala girmesin risk olmasın diye.. kan alma konusunda özellikle dikkat edicem. Şu karna bastırma olayını da uyuşukken yapmalarını isticem unutmazsam. Çok önemli o. İlk doğumumda bana yapılmadı sandım. Meğer odaya girer girmez yapmışlar eşim görmüş boşalan kanları. Çok sevindim öyle olmasına. Ondan çok korkuyordum çünkü :( bi de muayenedeki doktoruma epidural yapılması için ne yapabilirim dedim. O da çoğunlukla bizde epidurali yapıyoruz, spinali çok uygulamıyoruz dedi.. bakalım görücez. Bu arada odalar nasıl tek kişilik mi? Kadın doğum bekleme alanına bile erkekleri almıyorlar ya. Adam çocuğunu görmek istese eve kadar göremicek heralde :D
(9,168 puan) tarafından
Benim ikinci sezeryan aksine erken doğum riski vardı. O sıralar kimseye gün vermediler 2021 mayıs doğumlu anneler ile hep bunu konuşuyorduk. Aksine sancın olursa sakın evde bekleme gel çok tehlikeli sezeryan da dediler.  Suyum geldi ilk hastaneye güle oynaya gittim. Orda yinede alttan muayene etmem gerek dedi doktor artık ondan mı olacağı mı vardı sanırım doğum sancısı öyle birşey. Resmen dedim içimde bir yaratık var bilim kurgu filmi gibi organlarımı desiyor deşe deşe karnımı yarıp çıkacak. Ben öyle bağırmaya da utanırım. Başladım saymaya. 10 a kadar say tekrar say tekrar.. Nst de sancı falan yok ama. Birde tam geceden doktorların nöbeti bitmiş yeni sabah başlayacak doktorlar gözlerinin çapağı ile dogurttular.  Belime iğneyi yaptıkları gibi ohhhhhh bir güzel oldu herşey. Bütün acılarım dindi.

Karna basma işi odaya çıkınca oldu eşim falan yoktu. Eşin gelebilir diyorlar kısa bir süre geliyor eşin. Odalar iki kişilik 1. Gün den sonra yanımda yatan taburcu oldu başka gelen de olmadı o yüzden ben tektim.

Daha önce sezeryan nasıl oldun bilmiyorum ama ile yiyecek içecege kahve ile başla. Baş bel ağrısı hiç yaşamadım. Bir ara omuzum çok fena kırık gibi ağrıdı meğer gazmis o da. Ebenin dediklerini uyguladım iyi geldi.

Ikk çocuk genel anestezi idi çok zor kalktım ayağa haoa o acıyı unutmuyorum ama. Bu sefer uyuşukluk geçti kalktım ayağa giyindim temizlendim falan ebe geldi beni niye beklemedin falan dedi.. Dedim iyiyim iyi hissediyorum sonra sürekli gezdim. Sütüm gelmedi hemen mama vermeye başlıyorlar şırınga veriyorlar ve biberon şırınga ile beslemeyi öğretiyorlar ki meme reddi olmasın. O sayede nene reddi olmadı zaten eve gelince de mama vermedim.

Anlattığım iki olaylar dışında herşey iyiydi. Ağlarken beni görünce bir pişman oldular dur ne oldu yapma falan diye ama hiçbiri ile konuşmadan çıkıp gittim. Önce saat gereksiz yere beklemek birde sezeryanlısın cikicam diye refakatçi gitti yanımda hasta bile yok ama eşimin gelmesi yasak. Sadece şunu diyebilirim doktorları gerçekten çok çok iyi. Güler yüzlü seni aydınlatıyor. Doğum da var olan tüm ekip hemşire doktor hepsinden Allah razı olsun
Profil image (77 puan) tarafından
Şu an Çam ve Sakura'dan yazıyorum.. pişman oldum mu oldum diyebilirim.. pazar öğlen civarı geldik kadın doğum acile indik. Kapıda direk eşimi almadılar zaten. Bi süre bekledim doğum için gün verdiklerini bugün yatış olacağını söyledim. İşte bilgiler girildi muayeneye aldı. Alttan muayane yapılcak dedi. Dedim "sezeryan zaten niye alttan muayene ediyorsunuz?" "açılmana bakıcam" dedi kadın dr diğer erkekte pc başından sorular soruyo kaçıncı çocuk vs..( ilk bebede alttan muayene eden ebenin tekniği o kadar kötü idi ki doktoruma bi dahaki muayeneyi sen yapmazsan sezeryana geçerim demiştim, elimi büyük tekniğinden mi ya da ne, ölüyorum sandım. Eşim bağırtıma dr un yanına kendiliğinden gidip söylemişti siz muayene edin diye.. korkum ordan birazda.. ) Neyse muayene etti. Eve gidip yarın gelsem bebeğim var dedim yok dediler. Arka tarafa git dedi. Neresi orası ne kadar arka anlamadım. Bi yer gördüm o arka taraf buramı dedim. Neyse orda da damar yolu aldılar. İlkinde olmadı. Dirsek hizasından denemişti. Kız girmiyo içeri dedi. Gitti bi süre sonra bi daha geldi. El üstünden alsak daha kolay olur oynatması vs dedim. O kadar saçma bi el üstü damar yolu yaptı ki elimi cm oynatamıyorum ve acıyo habire. Bi de evrak imzalatan bi kadın var. İmzala boş yerleri diyo. Okutma vs yok. Koca kapıdamı ara beklesin diyo. Bi tavır bi trip. Neyi imzaladığımı bilmiyorum. Ama ülkenin genel imzalatma süreci bu maalesef. Neyse Beni servise çıkardılar 6. Kata.. 6115 nolu oda. kocayı da ziyaretçi yerinden. Dövecekti nerdeyse soru sordurtmuyo kadın dedi eşimde.
Profil image (77 puan) tarafından
+ neyse odadayız. Tek kişilik oda. 6 katta 2 tarafta da 11er tane çift kişilik diğerleri tek kişilik ve engelli hasta olmak üzere 60 70 küsürlük odalar var.. sana çift denk geldi sanırım.. neyse kocam diyo yarım saat izin var. Sen sancın var gibi yap bugün doğsun bebek daha hızlı çıkarız.. sancıl vs yok. Ama nst ye bağladılar. Sancı gözüküyo. Bi daha bağladılar. Eşim eve gidemeyeceğimi  kendisininde refakatçi olarak kalamıcanı öğrenince annemleri almaya gitti. Hemşire ile Yarın kaç gibi ameliyata girerimi konuşurken hazırlan sezeryana alınacaksın birazdan dedi. Eşyalar hep arabada kocamla gitti. İlk girmede yanımızda dolandırmayak diye almadık. Sonra ziyaretçinin kartının 2 3 basımdan sonra ve yarım saat sonra pasif olduğunu öğrenince onu da sona saklamıştık. Ben ameliyata kimse yokken alındım. Acele etmeyin bebeğin kıyafetleri dahi yok arabada gitti diyorum.. bi yandan damar yolunun değişmesini söylüyorum.. öyle girdim sezeryana. Sağolsun anestezi deki arkadaş bana çok destek oldu ameliyat esnasında. Spinal yaptılar.. tüm sorularımı cevapladı. Gözyaşlarımı sildi sakinleştirmeye çalıştı. Bebeği göstermediler. Solunum sıkıntısı varmış. Uzaktan bak dediler bi tek. İlkinde dr um karnımdan çıkarır çıkarmaz bana gösterdi sonra bakıma aldırdı. Bunda da hiç göremeden ve solunum sıkıntısı olunca kötü oldum ben. Neyse bitti odaya aldıklarında eşimde kız kardeşimde gelmişti. Eşimin refakatçi hakkı bitmişti ama çocuğu doğdu diye güvenlik ile geldi görmeye.. doğum esnasında 2. Bi damar yolu açmışlar. Yine saçma bi yer. Ama acı yok.. taburcu edilme evraklarım imzalandı bugün. Hadi çıkarın artık elimi düzgün kullanamıyorum bandı kalkıyo 2 tane yanyana giy çıkar zor. Çocuğu kaldır et zorluyo. Yok bi şey olur hala burdasın dursun dediler.. bugün 2. Gün çıkmamız lazım ama bebek 12 saat sadece beni emmeye çalıştı ve süt olmadığından kan şekeri düşmüştü.. kendi kafama göre mama talep etmek istemedim. Onlar başladı ve devamlı da kan aldılar çocuktan topuklar delik deşik. Yavru köpek gibi ağlıyo oğlum habire :( mama ile şekeri düzelttik, dr a sordum hala süt yok nasıl ilerlicez mama meme olayını diye. Kan alalım bi ona göre karar vericez dedi.  2. Gün çıkarız diye düşünürken bugünde sarılık vardı kanında dediler. Cihazda gözükmüyo ama kanda var. Akşam oldu başkaları taburcu oldu bi daha kan aldılar 18.30da. Sonra onu bekle babam bekle. Saat 22 23 civarı sınırdasınız dr sabah 6da tekrar kan istedi dedi. İsmimiz tabeladan silinmişti geri yazdılar.. ben gerginim. Kolumdaki sal****eyden dolayı rahat hareket edemiyorum. Sıcak duşa girip sütümü sağmalıyım. Ama memeler yara oldu bile. Göğüs ucum düz benim. Normal değil. Emzirmesi de ayrı işkence. Emzirme zamanları ağlıyorum. Yaşamayan bilemiyor maalesef. Annemde anlamıyo habire memeni ver memeni ver diyo. Ya anne 12 saat sadece beni emdi diye bu çocuk böyle şekeri düştü 1 gün boyunca toparlamaya çalıştık. Beni emmesi benden beslenmesi için değil süt salınımını hızlandırmak için diyorum. Ama eski kafa hem görüyo nasıl canımın yandığını hemde yaşamamış bilmiyo nasıl bi şey.. onunla uğraşıyorum. Kız kardeşimde daha az yoruldum. En azından anlıyo. Daha pratik. Öyle bilmiş bilmiş yorum yapmıyordu da izni 1 gündü. Beli ağrılı bana daha iyi baktı kız. Hemşirelerin bazıları iyi bazıları ters yapıyo. Devlet olduğu için heralde normal bunlar şöyle yapsın gezsşn diyorlar. Ameliyattan ilk çıktıktan sonra belim çoook ağrıdı. Yürüdükçe geçti o. Ama omuzlar var ya. İnletti resmen beni. Zaten ameliyathanede titremeye başlamıştım ben istemsiz. 2 gün omuz ağrısı çektim. 3. Gün aşırı regl sancım var gibi ağrı çekmeye başladım.. baş ağrım yoktu. Yürüyüş yaparken karşıya geçtim. Azarladılar yasak dediler.. annemi asansöre bırakıcaktım çocuğunda gazını çıkarıyordum onunla çıktım yasak dediler. Kimlik için aradılar aşağı inmem yasak. Hepsini de yaşadıktan sonra azarlanarak öğrendik. Belki baştaki kağıtlarda yazıyordu ama okutmadıkları için.. madem okutmuyorsunuz bi yere asın okuyalım ne yasak ne değil bilelim. Şırıınga ile beslemeyi de öğretmediler. İnsan detayları ile parmağını çok sokma bu seviye yeter bebek kusar. O durunca sen de dur verme gibisinden öğretir. Sadece gördüğümü uygulamaya çalışıyorum. Ne anladıysan yani. Söyleyince de tabi öyle yapıcan diyo durucan daha az iticen. Lan ben niye kendim yorumlamak zorunda kalıyorum desene baştan. Hepimiz şırınga ile bebek besleme uzmanımıyız sanki.. zaten meme mağduriyetim 2. Bebekte geçer sanmıştım moralim bozuk.. kolumdaki damar yolu saçmalığını çıkarmamak için diretmeleri ayrı can sıkıcı bebeğin durumu ayrı.. bi de biz kimseye moral vermek zorunda değiliz diye annemi azarlıyo tripli tripli konuşuyor.. kimi de var adım bu sabaha kadar ben burdayım bi sıkıntı olunca direk bana gel diyo.. insanlık meselesi birazda. Ama dr lar iyiydi. Anestezideki arkadaş zaten en iyi destekçim oldu. Hemşirelerde insanlığa bağlı veya çelişmediğiniz yerlere kadar iyi.. hastanenin binası var.  Adı var. Bi battaniye bile veremiyorlar refakatçiye. O da mı yasak dedim yok malzeme yok dedi. Gratisi oyuncakçıları koymayı bilmişler ama bi eczane koymamışlar içeri. Zaten bölge olarak tepe bi yer. Refakatçiler genelde anne. Nasıl gidecekte ilaç alacaklar sezeryan bandı alacaklar.. biziö güvenliğimiz için yasaklar belki ama çok aşırı katı ve önden bilemiyorsun. İmzala geç.. prosedür olsun. Kendilerine bi şey dokunmasında.. ziyaretçi kısıtlamasının olması gelen giden olmamasından dolayı rahatlık oldu ama ilk doğumumdaki yeri çok aradım yalan yok.. bi an önce bebeğim düzelsinde çıkaljm şurdan diye dua ediyorum
(9,168 puan) tarafından
Aşağı yukarı herşey aynı demek ki. Bebekle koridora çıkmak yasak bana başınız dönüp bebekle düşersiniz diye yasak dediler.

Meme yarasına gelince süt gelmeyince oluyor malesef. Lansinoh kullandım ben hemen baya iyi geliyor ama asıl acı süt gelince geçiyor. Ben ikinci gün odada tektim. Lavabodan sıcak su geliyordu. Göğüslerimi sabunla yıkadim masaj yaptım sıcak su ile ara ara sürekli süt gelsin diye. Mama ile beslenmeden önce ve mamadan sonra emzirdim.

Damar yolunu her hastane bölüm için geçerli acil durum için taburcu olana kadar çıkarmıyorlar.

Dediğim gibi olmuş sizde de kötü hatırlamadığım tek yer ameliyathane ekibi.

Birde onların nst lerinde bence kesin bir sorun var. Ben iki kere muayene için gittim %70 lere varan sancı çıkıyor nst de aslında çocuk hareket ediyor hiç sancım yok. Ama doğuma gittim suyum gelmişti alttan muayene sonrası organlarım desildi resmen ama nst de 0 sancı çıkıyor.

En son ebe acil sezeryana alın nst de görünmüyor ama hasta perişan halde çok belli sancısı olduğu. Vallahi numara olsa anlarlar bence o sancı insanı insanlıktan çıkarıyor. Bağırmayım diye uğraşmama rağmen anladılar.

Benim 2. Gün refakatcim yoktu gerçekten anlayışsız boş konuşan birinin olmasından sa refakatçi olmaması daha iyi.

Mamayi hastanede devam et ama eve gidince sıcak bir banyo yap eve geçer geçemez hemen süt indi gosusume.

Kahve içmedinmi ameliyattan çıkar çıkamaz birşey içebilirsiniz dedikleri gibi icmeliydin hem bel hem baş ağrısını engelliyor.

Boyun ağrısı aslında gaz sancısıymis. Bende çok şaşırdım buna ilk çocukta gelmedi başıma çünkü.

Bir müddet sonra şırınga yi senin itmene bile gerek kalmıyor bebek çekiyor bakıyorsun kendisi iniyor aşağı.
Sağlık sihatle büyüsün inşallah.
(9,168 puan) tarafından
Birde sagma makinesi var ama bende zerre ise yaramadı zaten resmen kapısında kuyruk var.
(9,168 puan) tarafından
Karın ağrısı aslında rahmin tekrar geri toplanması yüzünden oluyor. Emzirdikce daha da çok oluyor. Emziren annenin iyileşme süreci hızlı oluyor bu yüzden. Bol bol sıvı al ve yürü. Yürürken de karnını iki yanından pat pat şaplak atar gibi tokatla gaz çıkıyor. Orda bir ebe gösterdi. Sağolsun o gerçekten dediğin gibi iyilerden biriydi çok destek oldu. Hiç oturma su iç gez.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 209 göst.
0 oy
2 cevap 135 göst.
7 Mart 2024 Doğum Sonrası Anne kategorisinde ÖzlemmYiğitt (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 100 göst.
...