0 oy
280 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (112 puan) tarafından
Kızlar bebeğim beş aylık gerçekten ek gıda hakkında hiç bir bilgim Yok ilk bebeğim ne veriliyor ilk neyle başlanıyor Bilgi verir misiniz erken biliyorum ama yine  öğrenmek istiyorum şimdiden

3 Cevaplar

0 oy
(95 puan) tarafından
6.ay baslanan edk gidada. 3gun kurali ile ilerliyoruz ilk 3gun yoğurt tadimiyla başlaniyor 3gun yogurt veriyosunuz. Alerjik durum varmi vücut tepki veriyomu kontrol edin. Sonra diger baska ürün 3gun kurali ile yine tatlı patetes, sonra sebzelerden (brokoli balkabagi  vb) devam. Kahvaltilarda tadimlik yumurta sarisi labne peynir  şeklinde. Midesini agritmicak sekilde tadimlik olarak boyle ilerledim 2cocugumdada sorun yasamadim.  Ilk 1ay boyle devam ettim sonra corba sularindan vb şeklinde gittim. 
(68 puan) tarafından
Peki bende şunu sorayım biz 6.ayı dolduruyoruZ 5gün sonra meyve püresi tarhana çorbası kahvaltılık yumurtalı cevizli peynirli devam sütlü bir karışım veriyorum bazen gece muhallebisi yapıyorum ama kafamın karıştığı nokta şu sıralamayı düzene koymak istiyorum..Yani önceden emzirme ve devam sütü veriyordum şimdi ek gıdalarda işin içine girince ne zaman emzirmeli ne zaman ek gıda verilmeli yani mesela kahvaltı yapması gerekiyomu yoksa devam sütü verip uykudan sonramı kahvaltı öğünü hazırlıyım valla bi aydınlatırsanız detaylı çok sevinirim muhallebi ne zaman verilmeli anladınız siz beni işte kafam çorba oldu :))
(95 puan) tarafından
Bnm bebeğim 8aylik olmak üzere bende mama ve memeyle geldim gidiyorum deyim:) onceligim hep ezirmek oldu sütüm cok yok ama sabah 7de kalkiyor oglum emziriyorum biraz oyalaniyor saat 9a gelirken kahvaltısini hazırlıyorum. Öğle uykusundan kalkarken yada yatmaya yakin yogurt yiyor yatmadan yogurt yedigse kalkinca direk emziriyorum.  Saat 3 4gibi  corba yapıyorum.  Aksam uzeri 1saat daha uyur. Ya aslinda gerçekten karışık süreç bende basta bi bocaladim nasil.olur fln diye ama bebek kendini belli ediyor ac  kisa zamandada duzene oturuyor. Mama meme ek gida derken midesini sisirmemek adina önceliğim hep emzirme oldu sonra ek gida diye duzene koydum. Gunduz bu sekilde ilerleyince baktim doyuyor gunduz mamayi kestim sadece gece enson yatarken saat 8.30da 60cc mama veriyorum onunla yatiyor gece kalkınca da emziriyorum.  Mamayi yavas yavas hayatimizdan bu sekilde 1 2 aya kdr cikarmayi planlıyorum. Umarim karışık anlatmadim. :)  hep emzirin sonra ek gida verin baktiniz doymadi ona gore devam edin.
(68 puan) tarafından
Yok yok gayet iyi qnlatmışsınız teşekkürler benimde benziyo aslında işleyiş mamayı azalttım iyice..uyku düzenleride aynıymış :) gündüz iyi besleniyor sanırım gece uyanmıyor hiç teşekkürler zahmet verdım ;)
(95 puan) tarafından
Gece 1 2kez kalkiyor birinde emziriyorum birinde mama  veriyorum. Mamadan sonra derin uyuyor suan diş donemi olduğu icin biraz huysuz.  Gunduz corba sulari yoğurt kahvaltı derken iyi gidiyor.  C vitamininide mandalinadana aliyor süzgeç ile verince seviyor suyunu. Rica ederim saglikla büyütelim yavrularımızı  iyi günler:)
-Reklam-
0 oy
(152 puan) tarafından
Meyveler tatlı olduğu için sonraya bırakmak daha mantıklı. Öncelikle yoğurt ve sebze püreleriyle başlayabilirsiniz tabii ki alerjisi olup olmadığını gözlemleyerek. Örneğin havuç püresi yapıp içine 1 çay kaşığı kadar hakiki zeytinyağı ekleyip verebilirsiniz. 
0 oy
(155 puan) tarafından

Canım bu örnek olabilir sana 

image


İlgili sorular

0 oy
0 cevap 76 göst.
24 Aralık 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Nurcan adiguzel (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 232 göst.
0 oy
2 cevap 179 göst.
19 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Melekcrn (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
29 Aralık 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde 1annem22 (23 puan) tarafından soruldu
...